MAINOS

Linnea-aterinsarja – eleganssia ruokapöytään

Keittiö

Hackmanin uusi aterinsarja, Linnea, kunnioittaa perinteitä tuoreella otteella. Suomalaisista arkiaterimista inspiraationsa saanut Linnea-sarja on nykyaikaista ajattelua, tarkkoja muotoilun yksityiskohtia ja käyttömukavuutta. Juhlava aterinsarja ei pelkää arkeakaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kun ruotsalaiselle muotoilijalle Jens Fagerille annettiin tehtäväksi suunnitella Hackmanin klassikoita –SavoniaaCareliaa ja Lionia – täydentävä perinteinen aterinsarja, hän häkeltyi hetkeksi.

– En ole mikään perinteinen tyyppi, ja ajatus tuntui melkoiselta haasteelta. Aterimet on jo suunniteltu niin moneen kertaan, eikä näiden perustyökalujen muotoilun yksityiskohdissa ole paljoa pelivaraa. Yllättävää kyllä, suomalaisten aterimien perinteitä tutkittuani löysin melko helposti johtoajatuksen ja aloin kehittää sitä suuntaan, joka tarjosi jotain uutta.

Johtoajatus – nuppi varren ja kärjen välissä – on muotoilullinen viittaus Sorsakosken ja Fiskarsin vanhoihin aterimiin, joissa on samankaltainen liitos. Aterimien perinteet näkyvät myös lusikan pesän klassisessa muodossa, haarukan pitkissä piikeissä ja aterimien mukavassa käsituntumassa. Pienten yksityiskohtien kärsivällisen hiomisen ansiosta Linnea tuntuu melkein käden jatkeelta.

Toiminnallisuus on tärkeää Fagerille, joka on aiemmin toiminut myös kokkina.

– Kaikkien keittiön työkalujen on yksinkertaisesti pakko toimia – se on ehdoton vaatimus. Ne eivät saa vetää huomiota pois ruoasta ja pöytäseurasta, ruokailuhetkestä. Aterimien pitää tuntua kädessä luonnollisilta ja tasapainoisilta. Se saatiin aikaan keskittymällä yksityiskohtiin ja työskentelemällä kärsivällisesti, jotta jokainen pienikin yksityiskohta on juuri oikeanlainen, sanoo Fager.

Varsien pehmeälinjaisten päiden ja kaarten ansiosta tukevat aterimet sopivat luontevasti käteen, nuppi tasapainottaa ja sitä vasten sormet voivat painua luontevasti. Ruoka pysyy hyvin lusikassa ja haarukassa ja aterimet sopivat suuhun miellyttävästi. Nupilla on myös erityinen tehtävä: kun veitsi asetetaan lappeelleen, sen terä ei kosketa pöytää ja tahraa, koska nuppi pitää terän ilmassa.

Aterinsarja sisältää perusruokailuvälineet: kahvilusikan, ruokalusikan, haarukan ja veitsen. Sarjan täydentävät omaleimaiset tarjoiluottimet. Linnea täydentää Hackmanin käytännöllisten muotoiluklassikoiden valikoimaa tuomalla mallistoon uutta estetiikkaa. Tyylikkäät ja rauhalliset aterimet sopivat erinomaisesti kaikille kodin aterioille: Muotoilu sopii yhteen juhlavien astiastojen kanssa, kun pöytään katetaan kodin parhaat astiat ja lasit. Samalla Linnea on erinomaisen toiminnallisuutensa ansiosta aterinsarja, jonka haluat ottaa esiin laatikosta viikon jokaisena päivänä.

Tuote- ja hintatiedot:

Lahjapakkaus 24 osaa, 299 €
Ruokalusikka 2 kpl, 27,90 €
Ruokaveitsi 2 kpl, 39,90 €
Ruokahaarukka 2 kpl, 27,90 €            
Kahvilusikka 2 kpl, 22,90 €
Tarjoiluottimet 2 osaa, 59,90 €

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.