MAINOS

Linoleum on luonnollinen, kestävä ja moderni lattiamateriaali

Sisustus

Linoleumi on monelle suunnittelijalle materiaali, johon on ladattuna muistoja ja tunteita. Toisille materiaali edustaa täydellisyyttä: kestävä ja monipuolinen, luonnontuotteista valmistettu tuote, ainutlaatuisella pinnalla. Tarkett lanseeraa uudistetun Lino-mallistonsa entistä kestävämmillä ominaisuuksilla, mattapinnalla ja 105 jännittävällä, tasapainoisella sävyllä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tarkett Lino on yksi Tarkettin vanhimmista tuotteista. Sattuma oli mukana, kun kestävä ja joustava materiaali, joka osoittautui täydelliseksi lattiamateriaaliksi, syntyi 1860-luvulla. Tarkettin linoleumilattioita on valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan pienessä italialaisessa Narnin kaupungissa jo vuodesta 1898. Linoleumin valmistukseen käytetään luonnollisia raaka-aineita, kuten pellavaöljyä, korkkijauhoa, puujauhoa, luonnonhartsia, juuttia ja luonnollisia väriaineita.

Uniikki tuote ainutlaatuisella kestävyydellä

Tarkettin linoleumimalliston valmistuksessa käytetään raakaaineita luonnosta ja kierrätettyä materiaalia, jotka kiinnitetään juuttipohjalle. Tarkett on kehittänyt innovatiivisen menetelmän, jolla juuttipohja erotetaan linoleumikerroksesta. Tämä mahdollistaa sen, että käytöstä poistettuja linoleumilattioita ja myös asennushukkaa voidaan ottaa talteen ja käyttää uusien linoleumilattioiden valmistukseen. Jokaista kierrätettävää asennushukkakiloa kohti hiilidioksidipäästömme vähenevät noin 2,3 kg. Purettujen lattioiden ilmastosäästöt ovat 5,4 kg CO2-ekvivalenttia neliömetriä kohden (mikä vastaa noin 1,8 kg hiilidioksidia lattiakiloa kohden).

Tarkettin linoleumin tuotantoprosessi on ilmastoneutraali. Narnin tuotantolaitoksessa hyödynnetään uusiutuvaa sähköntuotantoa ja kierrätysprosessin aikana syntyvää energiaa otetaan talteen. Tarkettin 2,5 mm linoleumilla on markkinoiden pienin ilmastojalanjälki*.

Tarkettin linoleumilattiat ovat Joutsenmerkittyjä. Koko linoleumimallistolla on hopeatason Cradle to Cradle -sertifikaatti. Originale-sarja on maailmanlaajuisesti ainoa linoleumi, jolla on kultatason Cradle to Cradle -sertifikaatti.

(* Cradle to gate , A1-A3 – EPD N 4789356590.101.1)

Monipuolinen ja ajaton design

– Keskusteluissamme suunnittelijoiden kanssa meitä yllätti se tunnereaktio, jonka linoleumi herätti monissa. Linoleumi avasi aistillisia muistoja paikasta ja ajasta. Tällä materiaalilla on ainutlaatuinen tunnelataus. Halusimme hyödyntää tuota latausta käyttämällä aitoja materiaaleja, jotka ovat puhtaudeltaan ja syvyydeltään verrattavissa kiveen, puuhun tai saveen, kertoo suunnittelupäällikkö Valérie Pavard, Tarkett.

Tarkett Linon uudistuksen myötä pintakäsittely xf²™ on päivitetty antamaan materiaalille matta ja entistä autenttisempi pinta. Essenzamallistossa sekä joissakin muissa tuotteissa on xf²™-pintakäsittelyä kestävämpi akryylipohjainen pintakäsittelyä.

Lino-malliston väripalettia laajennettiin ja harmonisoitiin luomalla tasapainoinen ja ajankohtainen, 105 sävyn spektri. Sävyjä on raakalinoleumin neutraalista vaaleanruskeasta sävystä (100 % pellavaa), trendikkäisiin terrakottaan, vaaleanpunaisen ja khakin sävyihin.

Linoleumin käyttöä materiaalina on kehitetty uudella innovatiivisella LinoWall -kategorialla. Materiaalin laajat käyttömahdollisuudet – joustavuus ja muokattavuus – mahdollistavat sen käytön luovasti ja saumattomasti niin seiniin, huonekaluihin kuin lattiaan.

Käyttöystävällinen linoleumi

Tarkettin tyylillisesti yhteensopivat linoleumimallistot täyttävät joukon tiukkoja toiminnallisuuksia koskevia vaatimuksia, kuten äänenvaimennus, staattisuuden poisto, liukastumisen esto sekä materiaalin soveltuvuus erilaisille pinnoille, myös seinille. Kaikkia lattioita voi tilata akustisena, joissa on 19 dB askeläänen vaimennus, mikä parantaa työympäristöä ja tarjoaa mukavampaa arkea.

Tarkett-linoleumilattiat ovat homogeenisia, eli ne koostuvat yhdestä kerroksesta hyvän kulutuksenkestävyyden takaamiseksi. Linoleumi on helppohoitoinen, kestävä ja sillä on luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia, minkä ansiosta materiaali sopii sisustusmateriaaliksi moniin julkisiin ympäristöihin, kuten toimistoihin, museoihin ja kouluihin. Tarkettin linoleumilattiat ovat kulutusta kestäviä ja tahroja hylkiviä xf²™ -pintakäsittelyn ansiosta. Lattia on erittäin helppohoitoinen, se voidaan puhdistaa kevyillä siivousmenetelmillä, eikä vahaa tai voimakkaita puhdistusaineita tarvita. Lattian hoito on taloudellista koko pitkän elinkaarensa ajan.

Tarkett kutsui kuuluisan ranskalaisen suunnittelustudion tutustumaan uuteen Tarkett Lino -mallistoon. Kuvat ovat EBO:n järjestämästä valokuvauksesta Tarkettin tehtaalla Narnissa Italiassa.

Tarkett, www.tarkett.fi

Tarkett on valmistanut lattioita Ruotsissa vuodesta 1886 lähtien ja tarjoaa nykyään lattian- ja seinänpäällysteitä koteihin sekä kokonaisratkaisuja julkisiin tiloihin. 33 tuotantolaitoksella ja 12 000 työntekijällä Tarkett on yksi maailman suurimmista lattianvalmistajista. Tarkett myy päivittäin n. 1,3 milj. neliömetriä lattiaa yli sadassa maassa. Valikoimaan kuuluu mm. puu-, vinyyli-, laminaatti-, linoleumi- ja tekstiililattioita. Tarkettin toiminnan tavoitteena on vähentää raaka-aineiden käyttöä sekä pienentää ympäristövaikutuksia. Tämä toteutetaan Cradle to Cradle® -periaatetta ja Tarkett Human Conscious Design™ -filosofiaa noudattaen, tavoitteena luoda positiiviset vaikutukset tulevaisuuden sisäilmalle sekä planeetallemme. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

linoleum linoleumi linoleumlattia Tarkett