MAINOS

Maailman ensimmäinen modulaarinen kiuas Harvia Modulo

Kylpyhuone

Harvia tuo markkinoille maailman ensimmäisen modulaarisen kiukaan. Harvia Modulo mahdollistaa lähes katkeamattoman saunan käytön kovissa olosuhteissa, kuten hotelleissa, kuntosaleilla ja taloyhtiöissä. Harvialle Modulo-kiuasperhe on ammattituotteiden lippulaiva ja samalla ensimmäinen askel kohti huippuvarusteltua yhteisösaunaa. Uutuudella on merkittävä vientipotentiaali erityisesti Keski-Euroopassa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hotelleissa, kuntokeskuksissa ja taloyhtiöissä sauna kiukaineen on kovan ja vaihtelevan käytön vuoksi aina erikoisolosuhteissa. Saunomisen katkeaminen esimerkiksi vastuksen rikkoutumisen vuoksi on keskeinen ongelma ammattikäytössä. Huoltomiehellä tai talonmiehellä pitää olla mahdollisuus huoltaa tai korjata kiuas mahdollisimman nopeasti.

– Huollon nopeuden merkitystä niin sanotuissa laitoskiukaissa ei voi ylikorostaa. Hotellin sauna ei saa olla poissa käytöstä kokonaista päivää, ja kyllä kuntosaliharjoittelijakin pettyy, jos treenin jälkeen sauna on kylmänä, toteaa Harvian tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Timo Harvia.

Matkailu on edelleen maailmanlaajuinen kasvubisnes. Saunan merkitys on kasvamassa erityisesti hotelleissa ja saunasta onkin rakentumassa keskeinen erottuvuustekijä.

– Monissa hotelleissa sauna on nousemassa kellarista ylös. Taustalla on rentoutumisen ja hyvinvoinnin trendi ja samalla saunasta on tulossa keskeinen erottuvuustekijä erityisesti matkailualalla. Usein hotellivierailun tähtihetkiä koetaan juuri saunassa, jatkaa Timo Harvia.

Harvia Modulo on ratkaisu keskeiseen kipukohtaan

Helppo käytettävyys, huoltokatkojen merkittävä lyhentäminen ja korkea laatu ovat olleet Modulon tuotekehityksen keskeisimmät tavoitteet. Kehitystyön taustalla on ammatti-asiakkaiden tarpeiden syvä ymmärrys, joista keskeisimpänä erilaisiin yhteisösaunoihin liittyvät epäkohdat. Modulo-kiukaan tuotekehitys ja testaus kesti noin 3 vuotta Harvian saunalaboratoriossa Muuramessa.

– Ammattikäyttöön kehitettävissä kiukaissa on tärkeää tehdä testausta erittäin kovissa saunomisolosuhteissa. Tällaisen tuotteen kehittäminen on eräänlaista erikoisolosuhteiden ja välissä tehtävien prototyyppien vuoropuhelua, taustoittaa Timo Harvia ammattikäyttöön tarkoitettujen kiukaiden tuotekehityksen luonnetta.

– Kiukaan vastukset voidaan vaihtaa yläkautta, millä on iso merkitys, koska ammattikäytössä suojakaiteet usein ympäröivät kiuasta ja purkaminen sivusta tai alta vaatii tilaa. Ratkaisun etsiminen näihin yksittäisiin kipukohtiin on avainasia, jatkaa Harvia.

Keski-Euroopassa merkittävää vientipotentiaalia

Harvia on maailman johtava kiuasvalmistaja. Kotimarkkinoiden kovan ammattikäytön lisäksi uusi Modulo-tuoteperhe on suunnattu erityisesti Keski-Euroopan markkinoille, missä vallitsee vahva kylpyläkulttuuri ja sauna on luksustuote.

Suomessa sauna asuntokohtaisten saunojen myötä osa jokapäiväistä elämää. Keski-Euroopassa asuntokohtaiset saunat ovat harvinaisempia, saunominen keskittyy julkisiin saunoihin ja on enemmän luksusta.

– On jotenkin kuvaavaa, että viisi miljoonaa suomalaista saunoo noin 3 miljoonan kiukaan voimalla. Sama määrä kiukaita riittää lämmittämään 80 miljoonan saksalaisen saunat, vertaa Timo Harvia.

Modulo-uutuuden modulaarinen rakenne mahdollistaa erilaisten designien toteuttamisen ja samalla säilyy helppo huollettavuus. Modulo-kiukaasta on kehitetty myös perinteisen kiukaan ja höyrystimen yhdistelmä nimenomaan Keski-Euroopan markkinoita varten. Modulaarisuus mahdollistaa sen, että asiakas saa saunaansa juuri sellaisen kiukaan mikä sinne sopii parhaiten, oli mieltymyksenä sitten umpinainen kiukaan kylki tai kiuaskiviä kromatulla säleiköllä heijasteleva Grid-kylkinen kiuas.

Samalla Modulo-tuoteperhe avaa tien ammattikäyttöön suunnatulle, huippuvarustellulle saunalle ja konseptille on jatkossa odotettavissa merkittäviä lisäaskelia, joista yhtiö kertoo enemmän tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

Harvia

www.harvia.fi

Harvia on johtava kiuas- ja saunatuotevalmistaja, jolla on erittäin vahva asema kotimaassa ja vientiä yli 65 maahan. Harvia-yhtiöt työllistävät noin 300 henkilöä, tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja Kiinassa, tytäryhtiöitä on myös Venäjällä ja Virossa. Harvialla on pitkät perheyrityksen perinteet ja sen toiminta on sekä kannattavaa että kasvavaa. Keväästä 2014 alkaen yritysryhmän pääomistajana on ollut CapMan-pääomasijoitusyhtiön rahastot.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.