Maston spraymaali käärittynä opastavaan kuoreen

PihaSisustus

Suomen myydyimpien spraymaalien uusi etiketti on sekä suojakuori että käyttöohje. Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kuvakielen, jota ymmärretään kaikkialla maailmassa. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Maston Oy:n myyntijohtaja Ilkka Parviainen antaa täyden kympin Aalto-yliopiston teollisen muotoilun opiskelijoille hyvästä yhteistyöstä.

– Matkan varrella teetimme lukuisia testejä ja luonnoksia ennen kuin käsissämme oli etiketti, joka palvelee spraymaalareiden tarpeita Suomesta Keski-Euroopan kautta aina Australiaan. Uuden etiketin linjakas ulkoasu ei todellakaan paljasta, miten paljon sen eteen on hikoiltu.

maston_one-spraypaint-back maston_one-spraypaint-open

Yhdellä silmäyksellä

Kun Maston tutki uuden spraymaalietiketin käyttöohjeen ymmärrettävyyttä, 95 prosenttia vastaajista piti kuvasymboleja erittäin havainnollisina. Tätä mieltä olivat myös henkilöt, jotka eivät olleet ikinä käyttäneet spraymaalia. Parviainen on tulokseen tyytyväinen.

– Maston erottuu nyt muista spraymaalivaihtoehdoista kertomalla olennaiset valintaan  ja käyttöön liittyvät seikat yksinkertaisilla, kookkailla ja universaaleilla symboleilla. Perinteisesti tiedot käyttökohteista, suihke-etäisyyksistä ja maalin riittävyydestä on kirjoitettu pienellä tekstillä purkin takaosaan.

Kuvallisten käyttöohjeiden kehittäjä, Aalto-yliopistossa teollista muotoilua opiskeleva Ville Piippo korostaa etiketin viestintäroolia kaupan hyllyllä.

– Spraymaalin ostoa harkitseva asiakas näkee jo kaukaa Maston-etiketin valkoiselle taustalle painetusta väristä, minkä sävyistä Maston-spraymaalia purkki sisältää. Ja vaikka myyjä ei olisi asiantuntija, hän pystyy kertomaan asiakkaille tuotteesta, kun tiedot löytyvät spraypurkin kyljestä.

Koska olemassa olevat muovit ja laminaatit eivät täyttäneet kehittäjien vaatimuksia,  sivutuotteena syntyi myös uusi etikettimateriaali.  Maston-kehitystiimi repi kymmeniä kääreitä purkin ja korkin ympäriltä ennen kuin löytyi vaihtoehto, joka on yhtä aikaa sekä luja että helposti avattava.

– Perforoitu etiketti on suojakuori, joka peittää myös korkin. Kun etiketti on ehjä, spraymaalari voi kaupan maalihyllyllä luottaa siihen, että purkki sisältää saman määrän maalia, jonka Maston on sinne pakannut eikä sitä ole käytetty, Parviainen huomauttaa.

Euroopasta Suomeen

Uudet Maston-etiketit ilmestyivät keväällä 2016 kauppojen maalihyllyille Keski-Euroopassa, ja vuoden loppuun mennessä ne tulevat tutuiksi myös suomalaisille spraymaalareille.

– Meillä on kymmeniä eri tarkoituksiin kehitettyjä spraymaaleja, joten muutos tapahtuu asteittain. Pakkauksia uudistetaan samaan tahtiin, kun tuotantolinjalta valmistuu uusia spraymaalieriä, Parviainen kertoo.

Spraymaalipurkkien etikettiuudistus on osa Maston Oy:n strategian mukaista tuotekehitystyötä, johon suomalaisyhtiö budjetoi vuosittain neljä prosenttia liikevaihdosta.

Lisätietoja:

Maston Oy

www.maston.fi

Markkinajohtaja Maston tekee maalaamisesta helppoa

Kirkkonummen Veikkolassa spraymaaleja valmistava Maston Oy on suomalainen pintakäsittelyteknologian edelläkävijä. Vuonna 1968 perustettu yritys menestyy sekä koti- että vientimarkkinoilla tarjoamalla ammatti- ja harrastajamaalareille maailman parhaita tuotteita. Tuotekehityspanostusten tuloksena Maston Oy:llä on useita patentteja. Suomessa myydyistä spraymaaleista kaksi kolmasosaa on Maston Oy:n valmistamia. Tuotteilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki. Tuotannosta puolet menee vientiin, pääosin Eurooppaan ja aina Australiaan asti.

Maston säästää luonnonvaroja ja ympäristöä sekä tuotekehityksen että päivittäisen toiminnan keinoin. Maston on esimerkiksi kehittänyt maailman ensimmäisen vesiliukoisen spraymaalin. Ympäristövastuu ulottuu täysin kierrätettäviin tuotepakkauksiin sekä puupelleteillä lämpiävälle tehtaalle.

Lähde: ePressi.com

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.