Metsuri Jaakko Pessisen työura hakee vertaistaan – hakkuugurun elämäkerta ilmestyy syyskuussa

MökkiPiha

Konkarimetsuri Jaakko Pessisen elämäkerta ilmestyy 2.9.2019 – voit tilata kirjan jo nyt ennakkotilaajan etuhintaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lappajärveläisen Jaakko Pessisen (s. 1949) elämäkerta on kunnianosoitus harvinaisen sitkeälle metsurille ja samalla koko suomalaiselle metsurikunnalle. Siirtokarjalaisen sotaveteraanin poika aloitti metsätyöt jo lapsena pokasahalla ja jatkoi ammattimetsurina 70-vuotiaaksi. Kevättalvella 2019 Pessinen jää eläkkeelle 54 työvuoden jälkeen.

Työuransa aikana Pessinen ehti hakata reilusti yli sata tuhatta mottia puuta ilman sairauspoissaoloja tai sahaushaavereita. 76-kiloinen metsuri pärjäsi 1990-luvulla isojen miesten voimamieskisoissa ja pääsi Guinnessin Ennätysten kirjaan autonkaadon maailmanennätyksellä.

”Suomalaiset metsurit ovat uurastaneet uskomattoman raskaassa työssä ja vaikeissa oloissa koko Suomen hyväksi. Heitä ei näy Linnan juhlissa, ja heidän arvostuksensa on ollut vähäistä. Mutta kun katsoo vaikkapa Jaakon uraa, huomaa, millainen ihmemies tämäkin maan hiljainen on”, sanoo Kuningasmetsurin kirjoittaja, toimittaja ja tietokirjailija Risto Jussila, joka on tuntenut Pessisen vuosien ajan ja tehnyt hänestä Aarre-lehteen lukuisia lehtijuttuja. Jussilan kuvaamat videot, joissa hakkuuguru Pessinen turinoi ja tekee töitä metsässä, ovat keränneet YouTubessa ja Aarteen verkkosivuilla yhteensä 400 000 katselukertaa.

Kovakantinen, noin 300-sivuinen Kuningasmetsuri-kirja sopii erittäin hyvin isänpäivä- ja joululahjakirjaksi. Kirjan kustantaja on Viestilehdet Oy, ja se painetaan Suomessa.

Voit tilata Kuningasmetsurin jo nyt joko itselle tai lahjaksi hintaan 23,90 e + toimituskulut 5,90 e. Lasku tulee heinäkuussa, ja kirja postitetaan tilaajille syyskuussa 2019. Tilaa kirja tästä. 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Hakkuuguru Jaakko Pessinen kirjauutuus Kuningasmetsuri metsuri Viestiliehdet


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: