MAINOS

Mikkelin asuntomessut – Aito marmori tuo luksusta Kontio Toive -messutaloon

Talo

Kaksikerroksinen Toive sijaitsee keskellä Mikkelin Kirkonvarkauden messualuetta. Tontilla kasvaa komeita mäntyjä ja sieltä avautuu maisema Saimaan suuren järvenselän suuntaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Rakennuspaikan upea maasto otettiin tarkkaan huomioon taloa suunniteltaessa. Rakennus sijoitettiin siten, että kaksikerroksisen talon yläkerrasta näkyy hyvin Saimaalle. Mutta kyllä alakerran suurista ikkunoistakin järvi pilkottaa puunrunkojen välistä, sanoo rakennuttaja Tiina Eskelinen.

Kontio Toiveen suunnittelun lähtökohtana oli kaksi mallistoon kuuluvaa talomallia. Niistä poimittiin alkuideoita, joiden pohjalta Olavi Kujanen Kontiolta suunnitteli Tiina Eskeliselle ja Marko Seppäselle uuden 2020-luvun hirsiarkkitehtuuria olevan uniikin kokonaisuuden, jossa on huomioitu pariskunnan omat toiveet ja tarpeet.

Talosta rakentajapariskunta halusi kahden aikuisen kodin, jonne aikuiset lapset voivat tulla helposti kyläilemään. Koska talo on pääasiassa kahden ihmisen käytössä, ei erillisiä tiloja ja turhia väliseiniä tarvittu.

– Halusimme, että talossa on paljon avaraa tilaa, jossa voidaan oleskella, laittaa ruokaa, syödä ja kokoontua isommallakin porukalla. Makuuhuone on toisessa kerroksessa omassa, yksityisessä rauhassa, kertovat talon tulevat asukkaat.

Sisustuksen moderniin hirsitaloon suunnittelee sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki. Hänen sisustussuunnitelmansa on lähtenyt liikkeelle talon runkomaterialista hirrestä.

– Talon sisätiloissa on paljon kaunista, vaaleaksi kuultokäsiteltyä hirsiseinää. Muu sisustus on suunniteltu siten, että se sopii harmonisesti hirsipintaan. Olen valinnut yhdessä asukkaiden kanssa taloon rauhallisia, moderneja ja hyvin aikaa kestävä materiaaleja sekä kalusteita. Kahden aikuisen kodissa voi olla myös ripaus luksusta. Esimerkiksi kylpyhuonetiloissa on aitoa marmoria, kertoo Piia Kalliomäki.

Talo rakennetaan asukkaille ValmisKontio-toimituksena eli muuttovalmiiksi rakennettuna. Rakentamisurakka on edennyt kevään aikana suunnitellun aikataulun mukaan. Nyt käynnissä on sisustustyöt sekä terassialueiden ja julkisivujen viimeistely.

Lopulliseen kokonaisuuteen pääsee tutustumaan Mikkelin asuntomessuilla 14.7.-13.8.2017 

Kontio Toive: Kohde 11

  • Hirsitalo muuttovalmiiksi rakennettuna
  • Arkkitehti: Olavi Kujanen / Kontiotuote Oy
  • Sisustussuunnittelu: Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki
  • Huoneistoala: 125 neliötä
  • Huoneita: 3 mh + oh
  • Asukkaat: Tiina Eskelinen ja Marko Seppänen 

Lisätietoja:

Kontiotuote Oy

www.kontio.fi

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää 224 työntekijää. Kontio-hirsitaloja toimitetaan yhtiön Pudasjärvellä sijaitsevalta tehtaalta vuosittain 20 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. 

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asuntomessut kontio Kontio Toive marmori Mikkelin asuntomessut omakotitalon rakennus omakotitalon rakentaminen rakennuttaa