MAINOS

Novartin uusi kylpyhuonekalustemallisto kestää paremmin kosteutta

Kylpyhuone

Novartin lanseeraama Nova-kylpyhuonekalustemallisto on suunniteltu suomalaisten kylpyhuoneiden haastaviin olosuhteisiin. Malliston taustalla on kestävän kalustesuunnittelun ideologia: kylpyhuonekalusteiden tulee kestää aikaa, vaikka ne ovatkin kovalla käytöllä ja käyttöympäristö vaativa. Suomalaisten kylpyhuoneet asettavat aivan erityisiä vaatimuksia kalustemateriaaleille. Samassa tilassa on usein sauna, suihku ja pesukoneet, jolloin kalusteet ovat alttiina roiskeille ja kosteudelle päivittäin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nova-malliston runkomateriaali on valmistettu kosteudenkestävästä P3-kalustelevystä, joka on laminoitu molemmin puolin 0,7 millimetrin laminaatilla. Laminaatti on samaa materiaalia kuin keittiöiden työtasoissa, jotka on suunniteltu kestäviksi. Rungon osien reunat on nauhoitettu abs-reunanauhalla, jonka PUR-liimaus kestää erityisen hyvin kosteutta ja on tarkoitettu vaativiin olosuhteisiin. 

– Haluamme tuoda rakennusalalle kestävämmän kehityksen mukaisen kalustevaihtoehdon uudis- ja saneerauskohteiden kylpyhuoneisiin. Nova-malliston tuotteet ovat hankintakustannuksiltaan astetta korkeammat, mutta kestävämpi kaluste helpottaa asukkaan arkea ja pidentää tuotteiden käyttöikää, eli on pitkässä juoksussa kustannustehokas valinta, kertoo yritysmyynnin myyntijohtaja Mari Tuomisto Novart Oy:stä.

– Olosuhteet kylpyhuoneissamme ovat muuttuneet haasteellisemmaksi vuosien saatossa. Tilakoot ovat pienentyneet. Kylpyhuoneeseen halutaan kuitenkin edelleen mahduttaa samat toiminnot ja säilytysmahdollisuudet. Ilmanvaihdossa haetaan energiatehokkuutta, joka voi osaltaan vaikuttaa kylpyhuonetilan suhteelliseen kosteuteen. Kaikki nämä seikat altistavat kalusteet kosteudelle normaalissakin käytössä, muistuttaa Tuomisto.

Nova-kylpyhuonemalliston allaskaapit on suunniteltu asennettavaksi ilman taustalevyä ja kavennetulla pohjalevyllä, mikä helpottaa asennusta. Rakenteen ansiosta asennuspaikalla ei tarvitse tehdä erillisiä reikiä esimerkiksi viemäriputkien asennusten tai vesiputkien vuoksi. Tämä helpottaa asennusta ja varmistaa rakenteen kosteudenkestävyyden. 

Allaskaappeja, komeroita ja seinäkaappeja sisältävän Nova-malliston tuotteita on saatavana 11:ssa eri ovimallissa. Koko erikoiskylpyhuonemallisto kuuluu M1-päästöluokkaan.

– Tämänkin malliston käytössä on muistettava kalusteiden oikea käyttö ja huolto. Kalusteet eivät saa olla suoraan alttiina vesiroiskeille ja kalusteiden ja suihkun välinen tila on suojattava kiinteällä suihkuseinällä. Kestävyyden takaamiseksi pinnalle päässyt vesi ja kosteus on hyvä pyyhkiä pois, muistuttaa Tuomisto.

Nova-kylpyhuonemalliston allaskaappia testattiin Eurofins Expert Servicesin SFS – EN 16580 standardin sadetustestillä (tarkoitettu ulko-oville ja ikkunoille). Raportti No EUFI29-190004022-T1. 

Koeohjelma: 

  • 5 minuuttia sadetusta: veden lämpötila +19°C, suuttimen virtaus 1 L/min (2 bar), sadetuskulma 120o. Jokaisen kaapin keskilinjalle, 400 mm kaapin etureunasta, kohdistettiin yksi suutin. 
  • Tauko 55 min (ei mittausta). 
  • Syklitystä (sadetus + tauko) toistettiin 20 kertaa. Päivässä tehtiin 5 sykliä, jonka jälkeen paksuuden muutosta mitattiin.

Mittaukset suoritettiin kuudesta kohdasta. Mittauspisteet olivat kaapin rungosta. Kaksi pistettä molemmista sivulevyistä, kaksi pistettä pohjalevystä. 

Yhteenveto tuloksista: 

Koekappale

Koko testin pituus,
sadetuskertojen lkm

Sadetuskertojen määrä, kriteeri:
paksuusturpoama max. 0,5 mm
Visuaaliset havainnot testin aikana
Koekappale A 20 >0,5 mm virheetön
Koekappale B 20 >0,5 mm virheetön
Koekappale C 20 >0,5 mm virheetön

 

Novart Oy, novart.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpyhuonekaluste kylpyhuonekalusteet kylpyhuonekalustemallisto Novart Novart Nova¨