MAINOS

Omakotitalon kuntopalvelu Ifin uusi pilotti palvelu

Talo

Lähes joka neljäs omakotitalo kärsii kosteus- ja homevaurioista, ja talojen huollon sekä korjausten laiminlyönti aiheuttaa vuosittain miljardiluokan kustannukset. If käynnistää omakotitalojen kunnossapitoon keskittyvän pilotin, jossa omakotiasuja saa ammattilaisen tekemän talon tarkastuksen ja talon kunnostusneuvontaa ilmaiseksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kosteus- ja homevaurioista kärsivät omakotitalot uhmaavat suomalaisten lompakkoa ja terveyttä. Suomessa on noin 1,1 miljoonaa omakotitaloa, joissa asuu melkein 2,7 miljoonaa ihmistä. Lähes joka neljännessä omakotitalossa on kosteus- ja homevaurioita*.

Helpottaakseen talojen kunnossapitoa If on kehittänyt kuntopalvelun omakotitaloille. Palvelua pilotoidaan touko–elokuun aikana noin tuhannelle omakotiasujalle Turun ja Tampereen alueilla sekä pääkaupunkiseudulla.

Pilotissa etukäteen valitut omakotitalon omistajat saavat veloituksetta ammattilaisen tekemän talon tarkastuksen sekä puhelinneuvontaa rakennuksen kunnossapitoon ja korjauksiin liittyvissä asioissa.

– Suurin osa omakotitalossa asuvista ei ole saanut ammattimaista ohjausta talon ylläpitoon. Uskomme, että jos omakotiasuja tuntee talonsa kunnon ja saa opastusta sen ylläpidossa, monelta kalliilta ja arkea hankaloittavalta vahingolta voi välttyä, omaisuusvakuutusten johtaja Mika Viipuri Ifistä kertoo.

Talon tarkastuksessa käydään läpi esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen kunto sekä talon rakenteet ja tekniikka kuten ilmanvaihto ja putkistot.

Ifin kumppanina pilotissa toimii Anticimex Oy.

* Lähde: Hometalkoot.fi

Lisätiedot:

Vahinkovakuutusyhtiö If

www.if.fi

Omakotiasujan tietopankki

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Yhtiö auttaa myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijää huolehtivat, että yhtiön 3,6 miljoonaa asiakasta Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.