OptiWatti Mökki siirtää mökit älyaikaan

Mökki

Suomalainen OptiWatti tuo markkinoille uuden innovaation vapaa-ajan asuntojen etähallintaan ja valvontaan. Kotien ja muiden kiinteistöjen älykkääseen huonekohtaiseen lämmityksen ohjaukseen OptiWatti on ollut saatavilla jo pidempään. OptiWatti Mökki on erityisesti mökkien omistajille suunnattu palvelu, jolla mökin valvonta ja lämmityksen etähallinta onnistuvat milloin ja missä vain.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mökin käyttömukavuus nousee kokonaan uudelle tasolle, kun lämmitystä voi ohjata etänä tarpeiden mukaan.

– Kun olet poissa, mökillä ei tarvita täyttä lämpöä. Kunhan sinne saapuessa, siellä on mukavan lämmintä. Voit säätää ja tarkistaa mökin lämpötilat vaikka puhelimella kesken työpäivän. Asiakkaamme arvostavat myös, että lomailun voi mökillä aloittaa heti, eikä tarvitse ensimmäisenä ryhtyä lämmityspuuhiin, kertoo OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen.

Kun lämmitystä ohjataan käytön mukaan, ylilämmittäminen jää pois ja samalla lämmityskulut pienenevät. Myös luonto kiittää, kun hiilijalanjälki pienenee. Palveluun sisältyvä ympärivuorokautinen valvonta tuo mökin omistajalle sekä mielenrauhaa että turvaa.

– Mökkien omistajat haluavat tietää, että mökillä on kaikki hyvin myös silloin, kun siellä ei oleskella. OptiWatti Mökki-palvelun mukana tulee liiketunnistin, joka havaitsee ja ilmoittaa, jos tyhjässä mökissä on liikettä. Palvelu hälyttää myös, jos mökin lämpötila tai ilmankosteus poikkeavat määritetyistä arvoista. Tällöin mökin omistajan on mahdollista reagoida nopeasti ja korjata tilanne, sanoo Ari Tolonen.

Helppokäyttöisestä sovelluksesta mökin omistaja näkee reaaliaikaisesti sisälämpötilan, ilmankosteuden ja sääennusteen. OptiWatti huomioi lämmityksessä automaattisesti myös säätilojen vaihtelun sekä tuntihintaisen sähkön käyttäjälle sähkön hinnan.

Suomessa on sähkölämmitteisiä pientaloja noin 500 000 ja mökkejä noin 250 000. Älykkäillä ratkaisuilla, kuten OptiWatilla, on merkittävä rooli myös sähköverkon tehotasapainon ylläpitämisessä tulevaisuudessa.

Kuluttajien kiinnostus kiinteistöjen tehonhallintaan ja OptiWatin kaltaisiin ratkaisuihin on lisääntynyt erityisesti sen jälkeen, kun ensimmäiset tehomaksut otettiin käyttöön. Palvelu onkin otettu hyvin vastaan markkinoilla.

OptiWatti Mökki-palvelun ensiesittely tapahtuu mökkikauden kynnyksellä Kevätmessuilla 12.-15. huhtikuuta 2018. Palvelu on saatavilla toukokuussa 2018.

Lisätietoja:

OptiWatti Oy

www.optiwatti.fi


OptiWatti on kodin ja kiinteistöjen älykkääseen energianhallintaan ja -optimointiin erikoistunut palvelu. OptiWatti Oy on perustettu vuonna 2013, ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 25 henkilöä. Yhtiön pääomistajia ovat toimiva johto, Taaleri Kiertotalous Ky sekä Butterfly Ventures Oy. OptiWatti Oy voitti vuonna 2016 kasvuyrityskilpailu Kasvu Openin Startup-sarjan. Yhtiön asiakaskunta koostuu kuluttajista sekä suurien kiinteistöjen omistajista. Asiakkailleen OptiWatti tarjoaa jopa 40 % säästöä lämmityskustannuksissa, parempaa asuinmukavuutta sekä helpompaa kiinteistönhallintaa. 

Lähde: ePressi.com

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

etähallinta lämmityksen etäohjaus lämmityksen ohjausjärjestelmä lämmityksenohjaus lämmityksenohjausjärjestelmä lämmitys mökki OptiWatti älykoti älymökki


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: