MAINOS

Oras Hydractiva Digital -käsisuihku tekee energian ja veden säästämisestä kokemuksen

Kylpyhuone

Oras vastaa kasvavaan vettä ja energiaa säästävien tuotteiden tarpeeseen älykkäällä, digitaalisella käsisuihkulla. Uusi Oras Hydractiva Digital -käsisuihku auttaa käyttäjiä optimoimaan käyttäytymisensä yksinkertaisesti ja tehokkaasti antamalla reaaliaikaista palautetta kulutuksesta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kestävä kehitys ja luonnonvarojen järkevä käyttö nousevat yhä tärkeämpään osaan yhteiskunnassamme. Kun on kyse muutosten toteuttamisesta jokapäiväisessä käytöksessämme, tarkoitus on hyvä, mutta todellisuus on usein päinvastainen. Hyvä esimerkki tästä on kuuma suihku. Tästä lähtien älykäs käsisuihku on apunasi: Uusi Oras Hydractiva Digital -käsisuihku on tyylikäs, mutta sen lisäksi siinä on älykästä toiminnallisuutta, palkittu muotoilu sekä reaaliaikainen kulutuksenseurata, joka auttaa käyttäjäänsä säästämään vettä.

Kuuma vesi on yksi suurimmista kotitalouksien energiankuluttajista ja hiilidioksidipäästöjen lähteistä. Yli kaksi kolmasosaa tästä on seurausta päivittäisestä suihkusta. Yhden lämpimässä suihkussa vietety minuutin kulutus vastaa keskimääräisen kolmihenkisen perheen talouden valastuksen kulutusta koko päivän aikana. Ne, jotka haluavat vähentää veden ja energiankulutustaan kohdennetusti, voivat aloittaa päivittäisestä suihkurutiinistaan. Haasteena tässä on että oman suihkukäyttäytymisen todellista kulutusta ei yleensä tiedetä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjien on vaikea arvioida omaa toimintaansa ja saada aikaan toivottua muutosta.

Innovatiivinen ratkaisu: Käsisuihku, joka antaa reaaliaikaista palautetta

Oras vastaa kasvavaan vettä ja energiaa säästävien tuotteiden tarpeeseen älykkäällä, digitaalisella käsisuihkulla. Uusi Oras Hydractiva Digital -käsisuihku helpottaa kestävää kulutusta ja auttaa käyttäjiä optimoimaan käyttäytymisensä yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Se perustuu numeeriseen reaaliaikaiseen palautteeseen – kuten urheilukellot ja askelmittarit. Erityispiirre: käsisuihkuun on integroitu näyttö, joka näyttää veden ja energian kulutuksen suihkun aikana ja sen jälkeen. Kulutuksen esittämisen lisäksi kuvakkeet pienten lehtien muodossa auttavat säätelemään omaa suihkukäyttäytymistä: lehtien määrä vaihtelee viidestä nollaan veden ja energian kulutuksen mukaan. Väriä vaihtava LED-valo käsisuihkun alaosassa visualisoi myös kulutusta.

Kulutuksesta ja veden lämpötilasta riippuen väri muuttuu suihkussa vihreästä oranssiksi ja lopulta punaiseksi. Käyttäjät saavat näin reaaliaikaista palautetta ja voivat muuttaa toimintaansa ja mukauttaa niitä henkilökohtaisiin tavoitteisiinsa. Avain resurssien tietoisempaan käyttöön ei ole rajoittamalla – kuten päättämällä käydä ainoastaan kylmässä suihkussa – vaan motivoivassa palautteessa, joka kannustaa tuloksellisuuteen. Käsisuihku näyttää todeksi, että jopa tuskin havaittavissa oleva suihkussa käytettävän veden lämpötilan lasku voi säästää huomattavia määriä energiaa. Näin käyttäjillä on mahdollisuus parantaa omaa ympäristöjalanjälkeään jokaisella suihkukerralla. Sekä ihmistä että luontoa hyödyttävä tilanne siis. Tämä johtuu siitä, että kulutuksen lasku ei ainoastaan vähennä veden ja energian kustannuksia, vaan ympäristö hyötyy myös jopa 24 % pienemmistä hiilidioksidipäästöistä.*

Älykästä teknologiaa ja modernia muotoilua

Suihkun sisältämän älykkään teknologian on kehittänyt yritys nimeltä Amphiro. Sveitsiläinen teknologiayritys on ollut osa Oras-konsernia vuodesta 2018 lähtien, ja sillä on korkeatasoista osaamista energiatehokkuuden, innovatiivisen tuotekehityksen ja esineiden internetin (IoT) aloilla. Osaamista, joka näkyy myös uudessa, toiminnallisessa Oras Hydractiva Digital -käsisuihkussa. Digitaalisen käsisuihkun kaikki komponentit saavat energiansa pienen turbiinin – eräänlaisen ”minigeneraattorin” – kautta suoraan veden virtauksesta. Paristoja tai verkkoliitäntää ei siis tarvita. Suihku voi tallentaa tietoja yli 100 suihkukerrasta. Pitkän aikavälin kehityksen seuraamiseksi  Bluetooth®-yhteensopiva Oras Hydractiva Digital -käsisuihku voidaan liittää myös käytännölliseen sovellukseen.

Integroidun älykkään tekniikan lisäksi digitaaliselle käsisuihkulle on ominaista tyylikäs ja ajaton moderni ulkonäkö. Tunnettu muotoilustudio NOA on vastuussa tyylikkäästä, itsenäisestä ulkoasusta. Suunnittelijat ovat jälleen kerran onnistuneet yhdistämään optimaalisesti tyylikkään muotoilun, sulavat linjat ja suuntaa näyttävän toiminnallisuuden. Uusi Oras Hydractiva Digital -käsisuihku voidaan liittää mihin tahansa olemassa olevaan vakiomalliseen suihkuun, se integroituu täydellisesti kaikkiin kylpyhuonetyyleihin ja mahdollistaa kestävän päivittäisen veden ja energian kulutuksen innovatiivisella, älykkäällä ja suuntaavalla tavalla.

Palkittu muotoilu

Oras Hydractiva Digital -käsisuihku on yksi kahden arvostetun muotoilupalkinnon voittajasta. Digitaalinen käsisuihku palkittiin jopa kahdessa kategoriassa erinomaisesta muotoilusta Saksan muotoilupalkinnoissa 2021: ”Kylpyhuone ja hyvinvointi” ja ”Eco Design”. The German Design Award on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista, ja sen jakaa huippuluokan kansainvälinen asiantuntijaraati. ICONIC AWARDS -kilpailussa se voitti kolmannen palkintonsa ja maininnan ’best of the best’ sarjassa Innovative Interior 2021. Joka vuosi ICONIC AWARDS -ohjelmassa kunnioitetaan sisustussektorin ja sen yhteistyökumppaneiden merkittäviä muotoilusuorituksia.

* Lähde: Amphiron tutkimukset, jotka tehtiin edellisen sukupolven tuotekonseptilla. 

Bluetooth®-tavaramerkin omistaa Bluetooth SIG, Inc., ja sen käyttö Hansa Armaturen GmbH: lla on lisenssillä.

Oras Group, www.oras.com

Oras Group on merkittävä eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtava yritys Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Konsernilla on kaksi vahvaa brändiä, Oras ja Hansa. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

käsisuihku oras Oras Hydractiva Digital suihku veden säästäminen vedensäästö