Pislan Suomi 100 -ulkoroihu kokoaa itsenäisen Suomen huiput ja rotkot

Piha

Mitkä vuosiluvut ovat painuneet suomalaisten mieliin, niin hyvässä kuin pahassa? Minkälaiset tapahtumat ovat muokanneet kansallista itsetuntoamme? Suomen itsenäisyyden ajalta on nyt valittu joukko virstanpylväitä, joiden vaikutukset suomalaisten itsetuntoon havainnollistetaan nousevina ja laskevina pylväinä. Vuosiluvut ja pylväät on laserleikattu Suomi 100 -ulkoroihuun, jonka Pisla Oy julkistaa kunnianosoituksena 100-vuotiaalle Suomelle. Ulkoroihua valmistetaan sadan kappaleen rajoitettu, numeroitu erä. Ensimmäinen kappale on lahjoitettu tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomi 100 -ulkoroihun kylkeen on ikuistettu itsenäisen Suomen historiasta virstanpylväitä, jotka ovat vuorollaan kääntäneet kansallisen itsetunnon nousuun tai laskuun. Itsenäistyminen vuonna 1917, Helsingin olympialaiset 1952 ja ETYK-huippukokous 1975 ovat merkkihetkiä, jotka ovat nostaneet suomalaisten ylpeyden huippuunsa. 2000-luvun alkupuolella itsetuntoa nostattivat sekä Tarja Halosen valinta ensimmäiseksi naispresidentiksi että Nokian maailmanvalloitus.

– Poliittisten ja taloudellisten käänteiden lisäksi huomionsa ansaitsevat myös tilanteet, jotka ovat nostattaneet suomalaisten kansallisylpeyttä. Armi Kuuselan valinta Miss Universumiksi oli aikanaan merkittävä tapahtuma. Samoin Suomen ensimmäinen miesten jääkiekon MM-kulta, joka vuonna 1995 yhdisti ihmiset turuille ja toreille juhlimaan, kertoo rakentamisen ja sisustamisen tuotteisiin erikoistuneen Pisla Oy:n varatoimitusjohtaja Ilkka Keskinen.

Heti itsenäistymistä seurannut sisällissota romahdutti kansallistunteen pohjalukemiin. Matalina pylväinä on kuvattu myös sotavuodet sekä 1930- ja 1990-luvun lamat.

– Ulkoroihuun nyt valitut virstanpylväät ovat yksi näkemys itsenäisyyden aikamme vaikuttavimmista tapahtumista. Sadan vuoden historiaamme mahtuu varmasti useita muitakin aallonpohjia ja huippuhetkiä, jotka olisivat myös ansainneet oman mittaripaikkansa, Keskinen toteaa.

Nämä historian merkkipaalut ovat päässeet mukaan:

1917     Suomen itsenäisyys
1918     Sisällissota
1920     Vaikea suhde Neuvosto-Venäjään Tarton rauhasta huolimatta
1925     Eheytyminen, Suomi saa kansainvälistä tunnustusta
1930     Taloustaantuma, Muilutukset (Lapuan liike)
1934     Laman huipentuma Suomessa, deflaatio
1939     Talvisota aloittaa Toisen maailmansodan vuodet
1945     Lapin sota päättää sotavuodet
1950     Vaurastuminen, teollistuminen, muotoilun kultakausi
1952     Helsingin olympialaiset, Armi Kuusela Miss Universumiksi
1958     ”Yöpakkaset” (kriisi Suomen ja Neuvostoliiton välillä)
1961     Noottikriisi Neuvostoliiton kanssa
1970     YYA-sopimusta jatkettiin Neuvostoliiton kanssa 20 vuotta
1975     ETYK Helsingissä (Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi)
1980     Positiivinen vapautuminen nuoriso- ja musiikkikulttuurissa
1985     Nousukausi
1990     Lama
1995     Liittyminen Euroopan Unioniin, Suomen ensimmäinen miesten jääkiekon MM-kulta
2000     Väestön ikääntyminen, Suomelle ensimmäinen naispresidentti
2005     Suomalaisten yritysten menestyminen kansainvälisesti
2010     Talouskriisi, työttömyys
2017     Suomi 100 ja uuteen nousuun

Kymmenen kiloa terästä

Pislan Suomi 100 -ulkoroihu on suomalainen design-tuote. Noin puoli metriä korkean ulkoroihun metalliseen kylkeen on laserleikattu vuosilukujen kehä ja niiden päälle kansallista itsetuntoa mittaavat pylväät. Aukot toimivat hapenottoreikinä, joista roihu pääsee revontulimaisesti valaisemaan ympäristöä. Korimaisessa ulkoroihussa voi polttaa muutamia halkoja kerrallaan. Sen sisällä voi polttaa myös ulkotulia halkojen sijaan.

Tuotteen on suunnitellut Muote Oy:n tuotesuunnittelija Tuomas Ponsimo, ja sille on myönnetty virallinen Suomi 100 -tunnus. Ulkoroihut valmistetaan Suomessa, ja niitä myydään Pislan verkkokaupassa.

Tuotetiedot:

  • Pisla Suomi 100 -ulkoroihu, hinta 100 €
  • Sadan kappaleen rajoitettu, numeroitu erä
  • Halkaisija: 31,5 cm ja korkeus: 55 cm
  • Materiaali: 1,5 mm sinkitty teräs
  • Käsittely: musta kuumankestävä jauhemaali
  • Paino: 10 kiloa

Jälleenmyynti:

Yksinoikeudella Pislan verkkokaupasta

Lisätietoja:

Pisla Oy

www.pisla.fi


Pisla Group Oy on vuonna 1976 perustettu yritys, jonka pääpaikka on Viitasaarella Suomessa. Pisla Group -konserniin kuuluvat tytäryritykset Opa Muurikka Oy Suomessa, Vertex S.A. Puolassa, Vertex CZ s.r.o. Tsekin tasavallassa ja Pisla O.O.O. Venäjällä. Yhtiö työllistää noin 250 alan ammattilaista. Pisla palvelee rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvissä asioissa Suomessa, Skandinaviassa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Saksassa. Yhtiöllä on omaa tuotantoa Suomessa ja Puolassa.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

itsenäisyyspäivä kynttilä paloturvallisuus Pisla roihu roihut Suomi 100 ulkoroihu ulkotulet ulkotuli


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: