Poraamisen ja ruuvaamisen uusi ulottuvuus: Festool esittelee kaksi uutta akkuruuvinväänninmalliston lippulaivaa

Talo

Nämä Festoolin kaksi uutta akkuruuvinväänninmalliston lippulaivaa korvaavat suositut edeltäjämallit QUADRIVE PDC ja DRC 18/4 ja ovat nimeltään QUADRIVE TPC ja TDC 18/4. Molemmat uutuudet ovat tehokkaita, monipuolisia ja soveltuvat 4 vaihteellaan optimaalisesti mihin tahansa tehtävään. Niiden nerokkaan kytkentäkonseptin ansiosta käytössäsi on oikea vääntömomentti ja nopeus jokaisessa työprojektissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Olipa kyse sitten puusta tai metallista: uusi akkuruuvinväännin QUADRIVE TDC 18/4 on äärettömän suorituskykyinen ja takaa harjattomalla EC-TEC-moottorillaan valtavan suuren kuormituskyvyn ja kestävyyden. Samaten uusi QUADRIVE TPC 18/4 -iskuporakone on uskomattoman tehokas ja monipuolinen työkalu, joka tekee kytkettävän aksiaalisen iskunsa ansiosta näyttävää jälkeä myös kiviseinän poraustöissä. Näihin kumpaankin voimapakettiin on saatavilla monia erilaisia vaihtopäitä, jotka takaavat kätevän työskentelyn – optimaalisesti sopivat lisätarvikkeet tekevät niistä ylivertaisia ammattiluokan ruuvinvääntimiä, jotka sopivat mitä erilaisimpiin tehtäviin. Ranteen vaarallinen kiertyminen terän yhtäkkiä jumittuessa: voit olla huoleti, sillä uusi ja älykäs KickbackStop minimoi takaiskuvaaran.

Neljä vaihdetta ja huippusuuri teho

Luja 4-vaihteinen metallivaihteisto ei jätä mitään toivomisen varaa ja vakuuttaa käyttäjät valtavan suurella voimalla ja kierrosluvulla. Se kestää vaikeuksitta raskaintakin kuormitusta. Nerokas: kauttaaltaan optimoitu kytkentäkonsepti mahdollistaa nopean ja minkä tahansa vaihteen kytkennän mihin tahansa suuntaan. Siten uudella TPC:llä ja TDC:llä voi vaihtaa mistä tahansa vaihteesta suoraan ilman välivaiheita mihin tahansa toiseen vaihteeseen. Tämä säästää aikaa ja parantaa entisestään ergonomisuutta. Kiinteät rajoittimet mahdollistavat vaihteiden tarkan kytkennän, joten nopea vaihto pienemmälle vaihteelle on mahdollista milloin tahansa. Kytkettävä LED-valo parantaa työskentelymukavuutta huonoissa valaistusolosuhteissa, koska se valaisee työalueen optimaalisesti.

Vaihteisto ja moottori asettavat uusia mittapuita

Uusimman sukupolven EC-TEC-moottori on erittäin tehokas, harjaton ja siksi pitkäikäinen. Siksi se takaa kummankin akkuruuvinvääntimen maksimaalisen suorituskyvyn. Moottori vakuuttaa entistä suuremmalla vääntömomentillaan, nopeudellaan ja kuormitettavuudellaan. Se edustaa kaikkien harjattomien Festool-moottorien tapaan kokonaan Festoolin omaa kehitystyötä ja on valmistettu omassa moottoritehtaassamme Saksassa. Sillä teet suurten halkaisijoiden ruuvaus- ja poraustyöt vaivattomasti tai poraat pienet reiät nopeasti ja siististi. Harjaton ja kulumaton EC-TEC-moottori muuntaa akun energian optimaaliseksi suorituskyvyksi käytännössä ilman tehohävikkiä. Lisäksi digitaalinen moottorinhallinta varmistaa huippupitkän käyttöiän: mikroprosessorit valvovat ja ohjaavat moottorin, elektroniikan ja akun lämpötilaa, jännitettä ja virranottoa. Erittäin kestävän metallivaihteiston ansiosta työkalu täyttää kaikki toiveet jokaisessa työtilanteessa: jopa 75 Nm:n ruuvausteho 1. vaihteella ja tarkka poraaminen 3.600 r/min nopeudella 4. vaihteella. Siksi uusi TPC vakuuttaa käyttäjät älykkäästi ohjatulla voimallaan ja tarkkuudellaan. Kytkettävän aksiaalisen iskun (vain TPC-mallissa) avulla se poraa kiviseinän läpi uskomattoman vaivattomasti. 2. vaihteella nämä uudet voimapaketit tarjoavat 40 prosenttia PDC- ja DRC-edeltäjämalleja suuremman vääntömomentin ja mahdollistavat siten jopa 8 millimetrin ruuvien tehokkaan kiinnittämisen.

Joustava akkujärjestelmä älykkääseen tehonhallintaan

Paljon tehoa vaativiin töihin 4,0 Ah:n Li-HighPower Compact -akku tarjoaa ihanteellisen tehon, kompaktin koon ja keveyden yhdistelmän. Jos käyttökohteessa tarvitaan tätäkin suurempaa suorituskykyä ja käyttöaikaa, 5,2 Ah:n akku on oikea valinta erityisen raskaisiin poraus- ja ruuvaustöihin.

Monipuolinen huipputyökalu

Lukuisat vaihtopäät ja optimaalisesti sopivat lisätarvikkeet tekevät TPC:stä ja TDC:stä monipuolisia akkuruuvinvääntimiä – ne ovat vertaansa vailla omassa työkaluluokassaan. Älykäs FastFix-liitäntä mahdollistaa vaihtopäiden nopean vaihdon ilman työkaluja – kätevään poraamiseen, ruuvaamiseen, kulmaporaamiseen ja kulmaruuvaamiseen. Lisäksi syvyydenrajoitin ja epäkeskoistukka mahdollistavat syvyydeltään rajoitetun ja reunan lähellä ruuvaamiseen. Kulman pikasäätö on käytettävissä sekä uudessa kulmavaihteessa (AN-UNI) että epäkeskoistukassa (EX-UNI), ja se tehdään salamannopeasti ja helposti kääntämällä vihreää rengasta. Vaihtopäätä ei tarvitse enää säätöä varten irrottaa koneesta.

Kompakti ja erityisen turvallinen

Vaikka työkalut pursuavat voimaa, nämä molemmat uutuudet tarjoavat erinomaisen otteen ergonomisen kahvan ja lyhyen rungon ansiosta. Jos ruuvaamisen aikana syntyy uhkaava tilanne: elektroninen KickbackStop estää ranteen kiertymisen, jos ruuvinvääntimen terä jumittuu yhtäkkiä. Optimoitu vääntömomentin asetus estää säädön tahattoman muuttumisen. Lisäksi työkaluissa on muita käyttömukavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten kestävä ja molemmille puolille asennettavissa oleva vyöpidike sekä ruuvinvääntimen kyljessä oleva magneettinen terien säilytyspidin.

Käteviä lisätoimintoja Work-sovelluksella

Bluetooth akun ja maksuttoman Work-sovelluksen (iOS ja Android) kanssa nämä kaksi ruuvinväännintä tarjoavat monia käteviä lisätoimintoja: siten valon kirkkauden voi säätää sopivaksi prosenttimääräisin portain. Lisäksi on mahdollista määrittää jatkuva valaisuaika. Niinikään kätevää: vasenkätiset voivat vaihtaa Work-sovelluksen kautta suunnanvaihtokytkimen puolia niin, että kytkin on ulkona koneen oikealla puolella myötäpäivään ruuvattaessa eikä siten enää paina vasenkätisen kättä vasten. Lisäksi voidaan suorittaa ohjelmistopäivityksiä tai laatia koneen huoltotilaus (palvelu saatavilla maakohtaisesti) sekä käyttää monia muita toimintoja.

Lyömätön tuplapaketti

Sekä uusi TPC että uusi TDC ovat välttämättömiä työkaluja rakennustyömaalla. Yhdessä niinikään uuden TSC 55:n kanssa ne muodostavat lyömättömän tuplapaketin kaikkiin työtilanteisiin – olipa kyse sitten sahaus- tai ruuvaustöistä.

Uudet QUADRIVE TPC 18/4 ja QUADRIVE TDC 18/4 -mallit ovat saatavilla ammattiliikkeistä huhtikuusta lähtien – kumpaankin uutuuteen sopivat uudet kierukkaporanterät tulevat myyntiin keväällä. Myös todellisen mestariteoksemme uusin versio on saatavilla huhtikuusta alkaen: akku-upotussaha TSC 55.

Tekniset tiedot TDC ja TPC

Akun jännite: 18 V
Tyhjäkäyntikierrosluku (r/min): 500, 800, 2.350, 3.600
Suurin vääntömomentti ykkösvaihteella (puuhun/teräkseen): 50 / 75 Nm
Paino 4,0 ja 5,2 Ah:n akun kanssa (kg): 1,9 / 2,0
Poraistukan terähalkaisija (mm): 1,5-13

 

Festool, festool.fi/ready

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

akku akkukäyttöinen akkuruuvinväännin Festool iskuporakone porakone ruuvinväännin


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: