Savustus liian työlästä? Ei enää! Sage the smoking gun

Keittiö

Pohjoismaalaiset rakastavat savun makuisia elintarvikkeita. Savumakrillia, savustettua sisäfileetä, nyhtöpossua. Savun maku on hyvän grillauksen veroinen. Jos olet oikein aallon harjalla, savustat ruokasi itse. Kotona keittiössäsi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Miksi savua ruokaan?

Savustus on osa pohjoismaista kulttuuriperintöä. Se on tuhat vuotta vanha tekniikka lihan ja kalan säilyttämiseksi. Entisinä aikoina kinkku ripustettiin savupiippuun, ja niin se säilyi kuukausia. Nykyään savustamme ruoan saadaksemme upean makuelämyksen – ja koska se on hauskaa.

Savun syvä maku on pitkään ihastuttanut gourmet-harrastajia, ja nyt tämä suuntaus on saavuttanut koditkin. Mutta savustus on vaivalloista. Ja sitä paitsi tarpeetonta herkullisen savunmaun lisäämiseksi ruokaan. Sagen savustuspistoolilla annat itse helposti ruoallesi lisäpotkua – ilman kuumennusta.   

Laitat puupurua yläreunan koteloon, kytket savupistoolin päälle ja pidät sytytintä tai tulitikkua purussa niin, että se alkaa hehkua. Tehokas puhallin imee savun kapean letkun läpi. Pidä letkun päätä siellä, mihin haluat lisätä savua, ja muutaman minuutin kuluttua ruoka on saanut pikantin savun maun. Tämän helpommaksi se ei voi tulla.

Henrik Buur, Sagen tuotepäällikkö Witt A/S:llä: ”Sille ei yksinkertaisesti ei ole mitään rajoituksia, mihin elintarvikkeisiin kylmää savua voi lisätä. Kokeile vapaasti kanaan, kalaan, pihveihin, kylkiluihin, vihanneksiin, cocktaileihin, jälkiruokiin, suklaaseen voihin, ostereihin tai marmeladiin. Se on niin helppoa ja todella herkullista. Odotamme paljon tältä Sagen savupistoolilta.”

Vaaraton savu

Kylmän savun lisääminen ruokiin on sinulle paljon terveellisempi vaihtoehto kuin ”oikea” savustus, koska vältät savun vahingolliset aineet. Sage the Smoking Gun tekee luonnollisten savun makuvivahteiden käytön mahdolliseksi ilman lämmitystä. Ruokasi saa savun luonteenomaisen maun – ilman mitään vahingollisia kemikaaleja. Mukana toimitettava puru on omena- ja pähkinäpuuta.

Sage the Smoking Gun on ohjehinnaltaan 139 €.  Sitä on saatavana valituissa myymälöissä huhtikuun puolivälistä alkaen. 

Heston Blumental ei laita nimeään mihin tahansa. Vain täydellisille! Sagen tuotteet  on kehittänyt maailmankuulu kokki Heston Blumenthal. Hänen korkeat laatuvaatimuksensa ovat tehneet Sagesta Englannissa erittäin suositun. Turvallisia, kestäviä ja vakaita tuotteita, joiden avulla hallitset ruoanlaittoa alusta loppuun. Eikä tietenkään ole haitaksi, että nämä keittiön pienkoneet myös näyttävät hyvältä.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

savu savustaa savustin savustus


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: