MAINOS

Seinäjoen asuntomessut: pohjalaistaloja, näkötorni ja Dubai

Talo

Luonto on tärkeä osa Seinäjoen asuntomessualuetta: rannalla sijaitsevan alueen tontteja ympäröivät mäntymetsät ja kalliot. 14 hehtaarin kokoiselle messualueelle nousee 34 omakotitaloa, luhtirivitalo sekä puukerrostalo. Seinäjoen asuntomessut järjestetään 8.7.–7.8.2016.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Rakennustyöt kesän 2016 asuntomessualueella Seinäjoen Pruukinrannassa etenevät ripeästi. Lokakuussa harjakorkeuden oli saavuttanut 31 pientaloa, ja puukerrostalo Mäihän rakentaminen on myös aloitettu. Messualueelle valmistuu noin 76 asuntoa.

– Pruukinrannan messualue sijaitsee kauniilla paikalla Kyrkösjärven tekojärven rannalla. Olemme halunneet nostaa esiin myös perinteistä pohjalaista rakentamistaitoa, ja yksi kortteli sisältääkin ainoastaan pohjalaisia kaksfooninkisia omakotitaloja, joista osa moderneja, osa perinteisempiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

– On hämmästyttävää, että näin hieno rakennuspaikka veden äärellä ja vain kolmen kilometrin päässä keskustasta on jäänyt hyödyntämättä. Tiiviistä rakentamisesta huolimatta luonnonläheisyys ja alueen intiimiys on onnistuttu säilyttämään. Asemakaava on kerrassaan hieno, Heiskanen toteaa.

Uutuutena muuntautuva massiivipuinen pientalo

Alueen omakotitontit vaihteleva 818 ja 1 120 neliön välillä, huoneistoalat ovat puolestaan 124–232 m². Messualueen omakotitaloista 26 on puutaloja, kahdeksan kivitaloa ja yksi teräsbetonista valmistettu talo. Lisäksi alueelle nousee puukerrostalo Mäihä, joka rakennetaan CLT-tilaelementeistä paikan päällä tehdasympäristöä vastaavissa olosuhteissa.

Uutuutena ensi kesän asuntomessuilla nähdään moderneja, massiivipuusta valmistettuja rintamamiestalojen tyyppisiä pientaloja. 55–103 neliön kodit muokkautuvat elämäntilanteen mukaan.

– Messuilla on nähtävänä erikokoisia omakotitaloja sekä yhteensä viisi huoneistoa kivirakenteisessa rivitalossa ja puukerrostalossa. Lisäksi Seinäjoen asuntomessut tarjoavat muitakin yllätyksiä messuvieraille, kertoo projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

Seinäjoen Dubaita rakentamassa

Asuntomessualueelle Kyrkösjärven rantaan rakennetaan uimaranta, kaksi tekosaarta, nuotiopaikka sekä veneenlaskuluiska ja veneiden säilytyspaikka. Kaiken kruununa on 13-metrinen puurakenteinen näkötorni, joka on rakennettu niin, että ylhäältä avautuva järvimaisema heijastuu tornin alaosassa olevaan peiliin. Koulutuskeskus Sedun talonrakennuslinjan opiskelijat toteuttavat tornin osana Taitaja 2016 -tapahtumaa.

Paikkakuntalaiset kutsuvat rantaa Seinäjoen Dubaiksi.

– Yhden messutalomme, Villa Tangon, Facebook-blogissa luki maaliskuussa ”Suomen Dubaita tekemässä. Kaivinkoneet todisteena siitä. Kaksi saarta nousee rannan tuntumaan…” Olemme siitä lähtien kutsuneet ranta-aluetta Dubaiksi, Joensuu kertoo.

Pruukinrannan messualue sijaitsee kolmen kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Seinäjoelle on helppo saapua niin omalla autolla kuin junalla. Helsingistä Seinäjoelle junamatka kestää nopeimmillaan noin kaksi ja puoli tuntia, Oulusta noin neljä tuntia ja Jyväskylästä noin kolme tuntia. Seinäjoen Asuntomessut järjestetään 8.7.–7.8.2016.

Lähde: Suomen Asuntomessut

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.