Siistit rajaukset ilman teippausta – kääntyvä EasyLiner telan reunasuoja estää maalituhrut

SisustusTalo

Ennen maalausta oven- ja ikkunankarmit sekä lattialistat pitää yleensä suojata maalarinteipillä, jotta telan tai siveltimen lipsahdukset eivät sotke paikkoja. EasyLiner-telarajaimella teippausvaiheen voi ohittaa. Maalaamaan pääsee heti ilman rajakohtien suojaamista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Uudessa telarajaimessa on kääntyvä reunasuoja, jonka voi pyörittää paikalleen telan päätyyn. Näin rajausten tekeminen sujuu siististi ja nopeasti, ilman maalituhruja. Kätevän reunasuojan ansiosta telan voi rauhassa nojata kiinni rajattavaan pintaan.

Uudessa EasyLiner-telarajaimessa on kiinteä reunasuoja, jonka voi kääntää kahteen asentoon: päälle ja pois. Säädöt tehdään varressa olevasta renkaasta. Rajauksia maalatessa reunasuoja käännetään paikalleen telan päätyyn. Näin rajaukset oven- ja ikkunankarmeihin, lattialistoihin sekä katon tai seinän rajaan onnistuvat siististi ilman teippauksia. Seinän keskiosaa maalatessa reunasuoja pyöritetään telan yläpuolelle odottamaan. Kääntösäde on 90 astetta.

– EasyLiner-telarajain on tarkoitettu avuksi rajaamiseen. Katonrajat, nurkat ja erilaisten listojen reunukset hoituvat sillä näppärästi. Aikaa säästyy, kun maalarinteippien kiinnityksen ja irrottamisen saa jättää väliin, mainitsee Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Reunasuojan saa päälle ja pois

EasyLiner-telarajainta käytetään sisäseinien ja -kattojen rajausten maalaukseen. Sen voi kiinnittää myös jatkovarteen. Telan leveys on 12 senttimetriä. Kun tela kostutetaan maaliin, reunasuoja käännetään telan yläpuolelle pois-asentoon. Näin se pysyy puhtaana.

– Telaa pyöritellään maalauslaatikossa niin, että maali leviää tasaisesti koko telaan. Sen jälkeen sitä rullataan muutaman kerran seinään noin 40 senttimetrin alueella. Tällä varmistetaan tasainen jälki. Vasta sitten reunasuoja käännetään paikalleen ja ryhdytään rajaamaan, Kärppä neuvoo.

Reunasuojan ansiosta telan saa painaa rajattavaan pintaan kiinni. Suoja pysyy vakaasti paikallaan. Se ei liiku, vaikka telaa työntää seinää vasten. Muovisen suojan reunoilla on lyhyet harjakset, jotka varmistavat, ettei suoja naarmuta pintoja. Harjakset auttavat myös löytämään oikean maalausasennon: harjasten tulisi osua koko matkaltaan seinään. Silloin telarajain kulkee suoraan.

– Kannattaa maalata lyhyillä edestakaisilla vedoilla. Telarajaimella voi rauhassa nojata rajattavaan pintaan, kuten oven- tai ikkunankarmiin. Kun reuna on korkeudeltaan vähintään 8 millimetriä, telarajain pysyy vakaana, Kärppä kertoo.

EasyLiner-telarajainta valmistaa italialainen Nespoli ja maahantuo Sokeva, joka valmistaa maalaustyövälineitä.

Katso valmistajan videolta, miten EasyLiner-telarajain toimii!

Tuotetiedot:

EasyLiner-telarajain, suositushinta 24,90 €

Telan leveys 12 cm. Saatavilla myös varatela.

Jälleenmyyjät:

Hyvinvarustetut rauta- ja maalikaupat

Lisätietoja:

Sokeva Oy

puh. 020 775 6921

www.sokeva.fi

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten liitto ry

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

EasyLiner maalari maalarinteippi maalata maalaus maali maalitela Sokeva tela telata


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: