MAINOS

Sisco Oyj kehitteli innovatiivisen ja orgaanisen seinärakenteen – Muoviton seinärakenne on harppaus kohti ekologisempaa rakentamista

Talo

Vantaalla toimiva Sisco Oyj rakennuttaa ja rakentaa taloja tavalla, jota ei Suomessa ole ennen nähty. Yhtiön käyttämä muoviton seinärakenne on uniikki ja muovittomuuden lisäksi sillä on lukuisia muita etuja.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Seinärakenteen kehittely lähti ideasta edistää rakennusalaa yhä ekologisemmaksi ja tehokkaammaksi. Sisco Oyj päätti kehittää ratkaisun yrityksen sisällä ja aloitti suunnittelutyön. Suunnitelman valmistuttua yhteistyökumppaniksi valikoitui Metsä Wood. Puujätti toimittaa Siscolle seinämateriaaliksi LVL-kertopuuta.

– Päädyimme käyttämään juuri LVL- eli kertopuuta, sillä sen ominaisuudet sopivat hyvin modulaariseen rakentamiseen, selventää Sisco Oyj:n toimitusjohtaja Tero Salo.

Useita teknisiä etuja aina työstettävyydestä hyviin mobiiliyhteyksiin

Kertopuu on lujaa, kevyttä, mittatarkkaa ja helposti työstettävää. Nämä seikat ovat Siscon käyttämässä moduulirakentamisessa oleellisia. Puurakentamisessa lämpö ei varastoidu rakenteisiin, joten talo on kesäisin viileä ja talvisin lämmin.

Yhtiön tuottama seinä on myös paloturvallinen: Siscolla on VTT:n sertifikaatti siitä, että yrityksen käyttämä kantava seinärakenne kestää paloa 64 minuuttia.

Lisäksi muoviton seinä johtaa mobiiliyhteyksiä erinomaisesti. Useissa betoni- ja kivirakenteisissa taloissa on ongelmia mobiiliyhteyksien kuuluvuudessa. Puutaloissa ongelmaa ei puolestaan esiinny.

Tulevaisuudessa puukerrostaloja ja kohti ulkomaan markkinoita

Tällä hetkellä Siscolla on rakenteilla ja suunnittelussa useita taloyhtiötyyppisiä rakennushankkeitaympäri pääkaupunkiseutua ja sen kehyskuntia. Syyskuussa yritys voitti Tieno Oy:n, Arkkitehtipalvelu Oy:n ja Nomaji Oy:n kanssa Puu-Kivistön tontinluovutus- ja kaavoituskilpailun Bosco-hankkeellaan. Tämä on yksi yhtiön ensimmäisistä puukerrostalohankkeista. Tulevaisuudessa yritys jatkaa puukerrostalojen rakentamista ja suunnitteilla on viedä yritystä Saksan markkinoille.

Lisätietoja:

Sisco Oyj

www.sisco.fi 

Sisco Oyj on perustettu vuonna 2008. Toimintamme aikana olemme rakennuttaneet ja urakoineet useita erilaisia asuinkohteita Etelä-Suomen alueella. Teemme rivi-, luhti- ja erillistaloja sekä lähitulevaisuudessa puukerrostaloja. Rakennamme puumoduuleista tehdasolosuhteissa, mikä mahdollistaa tehokkaan ja tasalaatuisen lopputuloksen. Ekologiset arvot ovat meille tärkeitä, ja kehittämämme seinärakenne on täysin muoviton.

Sisco Oyj harjoittaa omistus- ja vuokra-asuntojen rakennuttamista, hankkii rakennuspaikat, perustaa asunto-osakeyhtiöt ja myy asunto-osakeyhtiöiden osakkeet asiakkaille. Sisco Oyj:n tytäryhtiö Sisco Asunnot Oy toimii projektinjohtourakoitsijana Sisco-konsernin hankkeissa.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ekologinen ekologinen asuminen ekologinen rakentaminen ekologinen suunnittelu ekologisuus muoviton seinärakenne puukerrostalo puutalo