Suomi 100 -tuotteet – Arabialta, Iittalalta ja Fiskarsilta juhlavuoden tuotteita

KeittiöSisustus

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Fiskars julkistaa upean juhlavuoden kokoelman eri tuotemerkeiltään. Arabia tuo myyntiin kauniin mukisarjan eri vuosikymmeniltä, ja Iittalan vuoden 2017 lasiväri ultramariininsininen tekee kunniaa Suomen itsenäisyydelle. Satavuotias Suomi saa myös sinivalkoiset sakset.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Arabian juhlavuoden mukit kuvittavat Suomen itsenäisyyden vuosikymmenet

Arabia on yksi Suomen vanhimmista tuotemerkeistä – se on kattanut suomalaisten pöytiä yli 140 vuotta. Arabia juhlistaa satavuotiasta Suomea tuomalla tammikuussa 2017 myyntiin kymmenen erikoisleimalla varustettua mukia, joiden koristeet ovat peräisin Suomen itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä ja kuvastavat kukin aikaansa lukuisilla tarinoillaan.

Mukeja valmistetaan rajoitettu erä, ja ne ovat saatavilla ainoastaan vuoden 2017 ajan. Mukit tulevat myyntiin omissa pakkauksissaan tarinan kera. Lisäksi valikoimassa on kaksi erilaista viiden mukin keräilypakkausta. Yhdestä löytyvät ensimmäiset viisi vuosikymmentä, toisessa niitä seuraavat vuosikymmenet.

arabia_1

Arabian Suomi 100 -juhlavuoden mukit yksittäispakattuna 18,90 € (0,3 l) tai viiden kappaleen lahjapakkauksissa 89,50 €

Ultramariini – Iittalan vuoden 2017 lasiväri juhlistaa satavuotiasta Suomea

Iittalan vuoden 2017 lasiväri ultramariininsininen tekee kunniaa Suomen satavuotiaalle itsenäisyydelle. Juhlavuoden tuotekokoelman täyteläinen sininen on rauhoittava sisustussävy, jolla on myös vahvoja symbolisia merkityksiä.

Syvä, hehkuva väri on valmistettu erikoisreseptillä Iittalan lasitehtaassa Suomessa. Sininen on kuulunut Iittalan lasisävyihin eri vuosikymmeninä, ja myös juhlavuoden ultramariininsininen on esiintynyt menneinä vuosina niin Alvar Aalto -kokoelmassa, Heikki Orvolan Kivi-kynttilälyhdyssä kuin Kaj Franckin Kartio-juomalasissa. Nyt väri on herätetty juhlavuoden kunniaksi uudelleen eloon, ja se nähdään Aalto- ja Kartio-tuotteiden lisäksi Mariskoolissa sekä professori Oiva Toikan Kastehelmi-sarjassa. Lisäksi Oiva Toikka suunnitteli juhlavuoden kunniaksi kaksi suupuhallettua sinistä lintua, isomman Suomi 100 -kyyhkyn sekä pienemmän Suomi 100 Kuulas -linnun.

iittala_1

Satavuotias Suomi näkyy myös Oiva Toikan Kastehelmi-sarjassa uuden ultramariininsinisen värin myötä. Kastehelmi-tuotteet alk. 14,90 €

Oranssikahvaiset klassikot 50 vuotta, satavuotias Suomi saa sinivalkoiset sakset

Vuonna 1967 syntyneet Fiskarsin oranssikahvaiset sakset ovat yksi suomalaisen designin ikonisimmista ja maailmanlaajuisesti  tunnistetuimmista tuotteista. Vuonna 2017 klassikko juhlii 50-vuotista taivaltaan. Myös saksista tuodaan myyntiin rajoitettu erä erikoisvärisiä sinivalkoisia saksia osana Fiskarsin juhlavuosikokoelmaa.  Juhlavuoden sakset valmistetaan Billnäsissä lähellä Fiskarsin Ruukkia. Tuotteita on saatavana rajoitettu erä ainoastaan vuoden 2017 aikana.

fiskars_1

Suomi 100 -yleissakset (21 cm), 19,90 €

 

Kaikki juhlavuoden tuotteet tulevat myyntiin tammikuussa 2017. Arabian juhlavuoden mukeja saa jo marraskuussa 2016 Helsingin Pohjoisesplanadille avatussa Arabian pop-up-myymälässä (Pohjoisesplanadi 23, Helsinki) sekä Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen myymälässä (Hämeentie 135, Helsinki).

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Arabia fiskars Iittala Suomi 100


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: