MAINOS

Täydellinen maalisävy uudella sävygeneraattorilla

Sisustus

Haluatko kotiisi uutta sävyä? Mietitkö, toimisiko lempivaatteesi sävy myös seinissä? Unelmoitko lempimaisemasi sävyistä myös olohuoneessa? K-Raudan uusi sävygeneraattori helpottaa maalisävyn valintaa: voit siirtää oman lempikuvasi värit suoraan sisämaalisävyiksi tai luoda uusia ajankohtaisia sävy-yhdistelmiä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

K-Raudan maksuton Remonttineuvonta on auttanut remontointiin liittyvässä kysymyksissä jo vuodesta 2017. Yksi yleisimpiä maalaukseen liittyvistä kysymyksistä koskee oikean värisävyn valintaa. Maalisävyä pohtiville on nyt lanseerattu digitaalinen K-Raudan sävygeneraattori, joka auttaa löytämään täydelliset sisämaalisävyt helposti.

– Haluamme kannustaa asiakkaitamme tekemään itse ja käyttämään värejä. Yhteensopivien maalisävyjen löytäminen ja sisustuksen värimaailmojen yhteensovittaminen voivat kuitenkin askarruttaa. Auttaaksemme asiakkaita alkuun ja eteenpäin toisiinsa sopivien sävyjen valinnassa loimme verkkosivuillemme sävygeneraattorin, K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere kertoo.

K-Rauta.fi-verkkosivulla olevalla sävygeneraattorilla voi tehdä oman paletin yhteensopivista väreistä. Valitsemalla ensin päävärin sävygeneraattori ehdottaa automaattisesti pääväriin sopivaa neljää muuta väriä ajankohtaisista sävyistä. Värejä voi vaihtaa yksitellen täydellisen paletin löytämiseksi. Valmiista värimaailmoista löytyy myös yhteensopivia värikokonaisuuksia, joita voi muokata.

Vaihtoehtoisesti sävygeneraattoriin voi ladata oman kuvan. Sävygeneraattori poimii kuvasta sävyt, luo kuvassa olevista väreistä väripaletin ja kääntää värit Cello-maalisävyiksi. Generaattorin avulla saa esimerkiksi matkakuvien sävyt talteen ja muutettua aidoiksi maalisävyiksi.

Sävygeneraattorin sävy-yhdistelmät ovat tarkkaan valittuja kokonaisuuksia trendianalyytikko Susanna Björklundin K-Raudalle suunnittelemasta 200 Cello-sisämaalisävyn kokonaisuudesta. Kaikki Cello-sisämaalit on valmistettu Suomessa.

Tasapainoinen värimaailma 60-30-10-säännön avulla

Oikean värisävyn löytäminen on aina kokonaisuuden miettimistä. Tasapainoisen värimaailman luontiin voi käyttää 60-30-10-sääntöä. Klassinen 60-30-10-sääntö on yksinkertainen värisääntö omannäköisen ja tasapainoisen tilan luomiseen: värisäännön mukaan 60 % huoneen sävystä tulee olla huoneen pääväriä, 30 % toissijaista väriä ja loput 10 % aksenttiväriä.

Tasapainoisen värimaailman luomiseksi voi käyttää kolmea aivan erilaista väriä tai saman värin eri sävyjä monokromaattisen lopputuloksen saamiseksi.

Näin klassista 60-30-10-sääntöä käytetään

60 on huoneen pääväri, joka toimii pohjana muille väreille. Käytä tätä sävyä huoneen suurimmilla seinäpinnoilla. Voit valita tämän sävyn mukaan myös esimerkiksi tilan suurimman huonekalun tai maton.

30 on väripaletin toissijainen sävy, joka tukee pääväriä ja tuo tilaan mielenkiintoa. Tätä sävyä käytetään puolet vähemmän kuin pääväriä. Toissijaista sävyä voi käyttää esimerkiksi tehosteseinillä, itsemaalatuissa huonekaluissa, tekstiileissä tai vaikkapa puupinnoilla.

10 on tehosteväri, joka voi olla rohkea tai hienovarainen, riippuen siitä minkälainen lopputulos halutaan ja mikä väri miellyttää. Korostusvärillä voi joko tuoda lisää luonnetta tai pitää huoneen yleisilmeen neutraalina. Korostusväriä käytetään esimerkiksi taiteessa, koristetyynyissä ja sisustusesineissä.

Kokeile K-Raudan sävygeneraattoria >>

Tee sisämaalaus helposti asiantuntijan vinkeillä >>

K-Raudan maksuttomasta remonttineuvonnasta voit kysyä alan asiantuntijoilta mitä tahansa remontointiin liittyvää. Lähetä kysymyksesi lomakkeella tai soita puh. 044 700 1000 (ma-pe klo 9-15)

K-Rauta, k-rauta.fi

Me K-Raudassa autamme niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan rakentamisessa ja remontoinnissa mahdollisimman vaivattomasti. Laajin valikoima ja parhaat palvelumme varmistavat, että projektisi onnistuu – niin kivijalassa kuin verkossakin. Sinua palvelee 125 uudistunutta kauppaa kattaen koko Suomen Tammisaaresta Ivaloon. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Cello K-rauta maalaus maali maalisävy remontointi sävy