MAINOS

Terassi puhtaaksi talven pölyistä BioCombilla

Piha

Avoin terassi on säiden armoilla ympäri vuoden. Talven jälkeen nuhraantuneet puu- ja tekstiilipinnat kaipaavat pesua, jotta ulkotilat saadaan käyttöön kesäksi. Lika ja siitepöly muodostavat otollisen kasvualustan homeelle ja levälle. Siksi pinnat kannattaa pestä kunnolla puhtaiksi keväisin ja tarvittaessa myöhemmin uudelleen. Biohajoavat BioComb-kiinteistönhuoltoaineet irrottavat lian ja ehkäisevät tehokkaasti uusien kasvustojen syntymistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tummat pilkut kertovat pinnalla kasvavasta homeesta ja vihreä kasvusto levästä. Kosteus ja lämpö lisäävät niiden muodostumista. Siksi home- ja leväongelmia on enemmän niinä vuosina, jolloin kesät ja syksyt ovat sateisia ja talvet leutoja, kuten viime vuosina. Talon lähellä kasvavat pensaat ja varjostavat puut luovat otolliset olosuhteet niiden kasvulle.

– Leväkasvustot ovat sitkeitä palaamaan, sillä itiöt leviävät tuulen mukana. Vaikka niiden aiheuttama haitta on lähinnä esteettinen, kulkuväylillä levän peittämä pinta on liukas. Jotta ei tule suotta kaatumisia, terassilaudoista ja portaista levät kannattaa aina poistaa, huomauttaa Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Kyytiä levälle ja lialle

BioComb Terassipesu on ulkokäyttöön tarkoitettu nestemäinen pesuainetiiviste, joka sopii puisten terassien ja ulkokalusteiden puhdistamiseen. Se palauttaa haalistuneen puun alkuperäisen värin. Terassipesua voi käyttää sekä kyllästettyyn että kyllästämättömään puuhun. Tiivistettä sekoitetaan veteen suhteessa 1 osa tiivistettä, 4 osaa vettä. Ainetta on saatavana myös raemaisina Terassin puhdistusrakeina: purkillinen rakeita sulatetaan 10 litraan vettä.

Liuoksen levittämisessä voi käyttää matalapaine- tai puutarharuiskua, harjaa tai sientä. Sen annetaan vaikuttaa 1–15 minuuttia. Isommat terassit kannattaa käsitellä osissa, sillä pesuainetta ei saa päästää kuivumaan puun pinnalle vaikutusajalla. Lopuksi pinnat harjataan ja huuhdellaan vedellä. Pinttyneen likainen puu voi vaatia uusintakäsittelyn.

– Jos puupinta on pahasti likaantunut tai öljytyn terassin väriä halutaan vaihtaa, vaikutusta voi tehostaa tekemällä puolta voimakkaamman liuoksen lämpimään veteen. Loppuhuuhtelussa kannattaa silloin käyttää painepesuria. Pestyt pinnat on hyvä huoltaa esimerkiksi öljyämällä sitten, kun puu on kunnolla kuivunut. Terassipesu puhdistaa puun syvältä, Kärppä vinkkaa.

Terassi puhtaaksi BioCombilla, katso video!

Markiisit hohtamaan

Puupintojen lisäksi myös ulkotekstiilit keräävät herkästi likaa. Esimerkiksi markiisien, telttojen, aurinkovarjojen ja venekuomujen puhdistukseen sopii BioComb-sarjan Puhdas Markiisi -pesuainetiiviste. Se poistaa lian sekä tappaa home- ja leväkasvustot pinnoilta. Käsittely antaa ehkäisevän suojan uusien kasvustojen muodostumista vastaan pitkäksi aikaa.

Pesuliuos tehdään sekoittamalla 1 osa tiivistettä ja 2 osaa vettä. Tällöin litran pakkaus riittää 5–7 neliömetrin käsittelyyn. Vaikeasti likaantuneiden ulkotekstiilien puhdistukseen voidaan käyttää vahvempaa seosta. Liuos levitetään sienellä, siveltimellä, rätillä tai matalapaineruiskulla. Sen annetaan vaikuttaa muutama tunti, jonka jälkeen pinta harjataan kevyesti ja huuhdellaan vedellä.

– Kun pesuliuos on levitetty ulkotekstiileille, luonnon voi myös antaa hoidella loput: sade huuhtelee aikanaan irtoavan lian pois. Silloin puhdistukseen kuluu vain pidemmän aikaa. Pesukäsittelyä ei kannata kuitenkaan tehdä sadepäivänä, jotta aine ehtii varmasti vaikuttaa, Kärppä neuvoo.

Tuotetiedot:

  • BioComb Terassipesu, pakkauskoot 1 litra, hinta 12 € ja 5 litraa hinta 29 €
  • BioComb Terassin puhdistusrakeet, 350 grammaa, hinta 19 €
  • BioComb Puhdas Markiisi, pakkauskoko 1 litra, hinta 22 €

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat

Lisätietoja:

Sokeva Oy

puh. 020 775 6921

www.sokeva.fi

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten Keskusliitto ry.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.