Tulikivi Pielinen -mallistoon uusia kiertoilmatakkoja – poikkeuksellisen varaavat kiertoilmatakat antavat lämpöä heti ja pidempään

Lämmitys

Tulikiven suosittu Pielinen-takkamallisto kasvoi kesäkuussa kolmella uudella kiertoilmatakalla: Juva, Lako ja Kelo. Niitä yhdistävät uudenlaiset hissi- ja kulmaluukkuratkaisut. Muotokieleltään Pielinen-malliston kaikki takat ovat pelkistetyn moderneja ja mitoiltaan kompakteja.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Takan voi asentaa moneen paikkaan: suoralle seinälle, kulmaan tai tilanjakajaksi huoneen keskelle. Sijoituspaikka vaikuttaa takkamallin valintaan. Esimerkiksi huoneen kulmaan sopivat kulmaluukulliset ja tilanjakajiksi erityisesti läpiluukulliset mallit. Kesäkuussa Tulikiven suosittu Pielinen-kiertoilmatakkojen mallisto kasvoi kolmella uudella takalla. Niiden jujuna ovat suuret hissi- ja kulmaluukut. Tulinäkymä on aiempaa laajempi, varsinkin Juva-takan syvässä U-luukussa, jonka muotoilu näyttää uhmaavan painovoimaa. Kaikki Pielinen-malliston takat ovat siitä erikoisia kiertoilmatakkoja, että paksun vuolukivikuoren ansiosta ne varaavat ja luovuttavat lämpöä jopa 13 tunnin ajan. Pienipäästöiset takat hyödyntävät tehokkaasti puusta saatavan lämpöenergian. Siksi lämmitykseen kuluu vain vähän puuta.

Juva-takka on uudenlainen tulkinta läpiluukullisesta takasta, jossa tulta voi katsella takan molemmilta puolilta. Syvään uurretun U-mallisen luukun ansiosta Juva-takassa tuli näkyy kolmesta eri suunnasta. Luukun kohdalla vuolukiveä on vain yhdellä sivulla, mikä antaa yli metrin levyiseen kokonaisuuteen ilmavuutta. Juva sopii erinomaisesti tilanjakajaksi esimerkiksi olohuoneen ja ruokailutilan väliin. Takassa on käyttöä helpottava hissiluukku, joka nousee kevyesti ylös vuolukivikuoren sisään.

– Kun luukku on näin suuri ja lasia on kolmeen suuntaan, hissiluukku on välttämätön. Se tekee käytöstä kevyttä. Bonuksena luukku ei vie tilaa avattaessa. Luukun saa halutessaan auki huoltosalvoista niin, että lasien sisäpinnat on helppo puhdistaa, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

Lako-takka on Juvaa korkeampi mutta kapeampi takka, joka soveltuu sijoitettavaksi suoralle seinälle. Sen leveästä hissiluukusta tuli näkyy laajalle alueelle: edestä yli 80 senttimetrin matkalta sekä sivuilta molempiin suuntiin.

Neliskulmainen, korkea Kelo-takka on suunniteltu huoneen kulmaan asennettavaksi. Sen luukku on sijoitettu kulmaan, mikä antaa takan ilmeelle keveyttä. Luukun kätisyyden voi valita. Mitoiltaan siro Kelo-takka on helppo sijoittaa pieneenkin tilaan.

Takkojen pintaan voi valita joko klassisen sileän vuolukiven tai vesikäsittelyllä kuvioidun Grafia- tai Nobile-vuolukiven. Kolmiulotteista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot. Nobile-käsittelyssä vuolukiveä on kevyesti karhennettu tasaisella vesikäsittelyllä, jolloin se tummenee. Näissä molemmissa vesikäsittely saa kiven pinnan hillitysti kimmeltämään. Ajaton, luonnollinen vuolukivipinta kestää aikaa ja istuu monenlaiseen sisustukseen. Takan pinnan voi saada myös valkoiseksi käsiteltynä.

Lämpöä heti ja miellyttävästi viipyillen

– Yleensä kiertoilmatakat eivät pysty juurikaan varaamaan lämpöä. Pielinen-malliston takat tekevät tähän poikkeuksen. Niissä on erikoispaksu vuolukivikuori, joka pystyy testien mukaan varaamaan ja luovuttamaan lämpöä jopa 13 tunnin ajan. Ne lämmittävät kotia kiertoilmaperiaatteella, eli ne alkavat tuottaa lämpöä heti, kun takkapuut syttyvät. Paksun kivikuoren ansiosta takan pinta ei kuumene, vaan on turvallinen koskettaa, Moilanen toteaa.

Tulikiven takoissa puhtaaseen palamiseen ja päästöjen vähentämiseen on panostettu pitkään. Pienipäästöiset modernit takat parantavat ilmanlaatua erityisesti pientaloalueilla. Pielinen-malliston takkojen hyötysuhde on 81–85 prosenttia, eli ne hyödyntävät tehokkaasti puusta saatavan lämpöenergian. Siksi puuta kuluu vain vähän lämmittämiseen.

Pielinen-takat toimitetaan valmiiksi koottuna, joten niiden asennus sujuu nopeasti. Takka on valmis käyttöön heti asennuksen jälkeen.

Tuotetiedot:

Juva-kiertoilmatakka, U-luukku, hinta alkaen 8 005 € (paikalleen asennettuna)
Korkeus: 1470 / 1770 mm, leveys: 760 mm, syvyys: 1100 mm, paino: 1010 kg/ 1160 kg (korkeuden mukaan)

Lako-kiertoilmatakka, C-luukku, hinta alkaen 6 465 € (paikalleen asennettuna)
Korkeus: 1840 mm, leveys: 820 mm, syvyys: 565 mm, paino: 720 kg

Kelo-kiertoilmatakka, L-luukku, hinta alkaen 4 523 € (paikalleen asennettuna)
Korkeus: 1800 mm, leveys: 550 mm, syvyys: 550 mm, paino: 540 kg

Jälleenmyynti:

Tulikivi-studiot kautta maan

Lisätietoja:

Tulikivi Oyj

puh. 0403 063 001

www.tulikivi.fi

Pörssinoteerattu perheyritys Tulikivi Oyj ja sen tytäryhtiöt muodostavat Tulikiven, joka on maailman suurin lämpöä varaavien tulisijojen valmistaja. Tulikivellä on kolme tuoteryhmää: Tulisijat, Saunat ja Sisustus. Tulikivi ja sen asiakkaat arvostavat hyvinvointia, sisustamista ja bioenergian hyötyjä. Tulikiven liikevaihdosta viennin osuus on noin 55 prosenttia. Tulikivellä työskentelee noin 200 ihmistä.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kiertoilmatakka Pielinen takka tulikivi Tulikivi Pielinen varaava takka


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: