Uniikki uutuus – markkinoiden ainoa kotimainen pyöreä kaakeliuuni

Lämmitys

Sisustustrendeissä linjakkaat ja sirommat muodot näkyvät yhä enemmän, joten luonnollisesti tulisijan hankkija miettii nyt vaihtoehtoja viimevuodet valloilla olleille laatikkotakoille. Myös Warma-Uunien mallistoa on uudistettu vastaamaan tämän hetken trendejä. Vuosien haave, uusi omavalmisteinen upea pyöreä Aulikki Kakluuni on nyt valmis. Pyöreitten varaavien kaakeliuunien tarjonta on ollut vähäistä, Warma-Uunit onkin ainoa, joka Suomessa valmistaa tehdasrakenteisesti pyöreitä kaakeliuuneja. Valmistuksen mahdollistaa mm. Uudessakaupungissa toimiva oma perinteitä vaaliva kaakelitehdas, jossa kaakeleita valmistetaan käsityönä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kotimainen kaakelinvalmistus harvinaista

Koko Suomessa toimii vain kaksi tulisijavalmistajaa, jolla on omaa keramiikkatuotantoa ja toinen niistä on Warma-Uunit Oy. Kaakelinvalmistus on pitkälti käsityötä ja oma valmistus takaa tuotteille uniikin ulkomuodon. Omassa tehtaassa valmistuvat moniin eri uunimalleihin mm. kransseja, hyllyjä, kulmakaakeleita ja boordeja. Boordeihin ja rintalaattoihin on saatavilla myös uniikkeja käsinmaalauksia.

Vaikka mallistossa pyöreä kaakeliuuni on uutuus, ei pyöreän kaakelin valmistus ole tehtaalla uutta. Itseasiassa koko Warma-Uunien kaakelitehtaan tarina alkoi pyöreistä kaakeliuuneista vuonna 2005, jolloin Vuojoen kartanolle tilattiin useampi pyöreä uuni. Warma-Uunien toimitusjohtaja Vesa Salminen suostui ottamaan tilauksen vastaan lopulta, vaikka projekti edellyttikin oman kaakelitehtaan perustamista. Helppoa kaakelien valmistaminen ei ole ollut, Suomessa on kyllä paljon astioita ja koriste-esineitä valmistavia keraamikkoja, mutta uunikaakelinvalmistukseen vihkiytyneitä ammattilaisia on harvassa. Oikeat yhteistyökumppanit onneksi löytyivät ja kaakelituotanto käynnistyi. Oppirahoja maksettiin, mutta Vuojoen kartano sai pyöreät kaakeliuuninsa. Kartanon kaakeliuunit ovat massiivisia ja niitä ei ole tehty lämmitystarkoitukseen, joten yksityiskoteihin ne eivät soveltuneet.

Puupihi-polttotekniikka loistaa testeissä ja saa runsaasti positiivista asiakaspalautetta

Myös Aulikki Kakluunissa on Puupihi-polttotekniikka, jota on käytetty Warma-Uunien varaavissa takoissa jo vuodesta 2012. Puupihi-tulisijassa puut palavat näyttävästi ja polttoajat voi halutessaan säätää pitkiksi sekä tunnelmallisiksi. Polttopuumäärät ovat todella pieniä, mutta silti teho ja varauskyky ovat mahtavia. Käyttäjäpalautteissa onkin usein hämmästelty, miten nämä kaikki ominaisuudet voivat olla yhdessä ja samassa tulisijassa.

Puupihi-tulisijan toimivuus perustuu pitkälle vietyyn tehokkaaseen kaasupalotekniikkaan, joka on helppokäyttöinen ja jossa väärinkäyttö on tehty ”mahdollisimman hankalaksi”, eli oikein käytettynä palaminen on tehokasta, tulisijan hiipumisaika on lyhyt ja tulisijaa ja paloilmaa jäähdyttävä hukkailma on pystytty rajaamaan minimiin. CE-testeissä tulokset ovat olleet vakuuttavia, hyötysuhde on jopa 92% ja päästöt, sekä polttopuumäärät todella ovat pieniä.

Kaikkiin Puupihi-tulisijoihin on saatavilla lisävarusteena myös ilmanjakotekniikkaan integroitu korvausilmajärjestelmä, joka mahdollistaa ulkoisen paloilman tuomisen tulisijaan. Järjestelmä poistaa tai vähentää tehokkaasti mm. koneellisen ilmastoinnin muodostaman alipaineen haitallista vaikutusta takan toimintaan.

Aulikki Kakluunissa on tiivis, huuhteluilmalla varustettu lasiluukku, joka on upotettu tulisijaan. Luukku sulautuu kauniisti tulisijan pintaan ja mahdollistaa maksimaalisen katselukokemuksen tunnelmalliseen takkatulen loimuun.

Aulikki Kakluuniin voi hankkia lisävarusteena myös pellettipolttimen, jonka avulla tulisijassa voi polttaa sekä pilkettä että pellettiä tehokkaasti ja vaivattomasti.

Pyöreään Aulikki-tuoteperheeseen kuuluu Kakluunin lisäksi peltikuorinen Aulikki Pönttöuuni ja slammattupintainen Aulikki Classic.

Lisätietoja:

Warma-Uunit Oy

warmauunit.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kaakeliuuni pyöreä kaakeliuuni pönttöuuni uuni


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: