Uuden ajan muovinen Masi Kamu -ahkio kestää kuormaa ja kulutusta – avuksi talven pihatöihin

MökkiPiha

Perässä vedettävällä ahkiolla on helppo siirtää sauna- ja takkapuita sekä vesisaaveja lumiseen aikaan. Vankassa työpulkassa vetämällä ne kulkevat kevyemmin kuin kantamalla, mikä ehkäisee selkävaivoja. Sillä voi myös kuljettaa varusteita vaikka metsätöihin, pilkkiretkelle tai saareen. Raumalainen Motoseal Components Oy laajentaa valikoimaansa Masi-lumityövälineistä vapaa-ajan puolelle ja ottaa tuotantoon uuden Masi Kamu -ahkion. Se sopii kuljetusvälineeksi yhtä lailla retkeilyyn, mökille kuin pihan askareisiin. Leveytensä ansiosta muovinen ahkio kulkee vakaasti hankalassakin maastossa, jopa vähälumisena talvena. Masi-tuotteet ovat kotimaisia Avainlippu-tuotteita.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ahkio on kookas, veneen muotoa muistuttava työpulkka, jolla voi kuljettaa tavaroita lumella ja jäällä. Sillä on pitkät perinteet kuljetusvälineenä Suomessa. Talvisin tavaroita on siirrelty ahkioilla niin maataloissa, metsissä ja hiihtovaelluksilla kuin sotilaskäytössäkin.

– Masi Kamu -ahkio on uuden ajan vesikelkka, jolla on kätevä siirtää sauna- ja takkapuita sekä vesisaaveja. Kyytiin mahtuu jopa 80 litran vetoinen saavi veden kuljetusta varten. Ahkiolla saa vedettyä isompiakin kuormia esimerkiksi jäätä pitkin saareen. Muovisessa ahkiossa kuorma liukuu kevyesti perille, kertoo Motoseal Componentsin toimitusjohtaja Kari Sallinen.

Ahkio on suunniteltu talviseksi apuvälineeksi mökin ja pihapiirin käytännön hommiin sekä retkikäyttöön. Kyytiin mahtuvat järvestä nostetut märät verkot, metsätöissä käytetyt varusteet tai vaikka metsällä kaadetut saaliit. Muovinen ahkio on helppo huuhdella lopuksi puhtaaksi. Pystyyn nostettuna se ei vaadi säilytystilaa juuri lainkaan.

Monipuolinen ja muokattavissa oleva kuljetusväline

– Muovisesta ahkiosta voi virittää itselleen sopivan kuljetusjärjestelmän. Sen laitoihin saa porata reikiä, joihin tavarat voi kiinnittää tukevasti pyörien tarakoihin myytävillä mustekaloilla. Ahkioon voi oman tarpeen mukaan kiinnittää vaikka laatikon, Sallinen vinkkaa.

Masi Kamu -ahkio on valmistettu pakkasenkestävästä HD-polyeteenimuovista, samasta hyvin liukuvasta materiaalista, josta Masi-lumityövälineet tehdään. Iskunkestävä työpulkka kestää hyvin kuormaa ja kovaa kulutusta. Uritettu pohja liukuu kevyesti lumella ja jäällä. Metsässä ahkiota voi käyttää vähälumisenakin talvena, sillä kevyemmillä kuormilla se liukuu vaikka varvikon päällä.

Ahkio on mitoitettu niin, että se kulkee vakaasti ja keikkumatta: pituutta on 130 senttimetriä ja leveyttä keskimäärin puoli metriä. Korkeat laidat pitävät tavarat tukevasti kyydissä. Vetonarun pituus on kuusi metriä, ja se on kiinnitetty kaksinkerroin etulaidan levyiselle lenkille. Näin ahkiota on helppo vetää käsin perässä.

Tuotetiedot:

Masi Kamu Ahkio, suositushinta 59,90 €

  • Mitat: pituus 130 cm, leveys min. 46 cm ja max. 56 cm, syvyys 17 cm, paino: 3,3 kg

Jälleenmyyjät:

K-Raudat, valikoidut Bauhaus-myymälät, www.sissos.fi, hyvin varustetut metsästys- ja kalastustarvikeliikkeet

Lisätietoja:

Motoseal Components Oy / Masi-lumityövälineet

puh. 02 8378 7900

www.masitools.fi

Kuvat: Masi / Motoseal Components Oy

Motoseal Components Oy suunnittelee ja valmistaa Masi-lumityövälineitä ja traktoreiden sekä työkoneiden lokasuojia Raumalla. Masi-talvityövälineissä tiivistyy 35 vuoden kokemus lumityövälineiden muotoilusta ja valmistamisesta: alkuvuosien Masi-lumikolat olivat ensimmäisiä lumikolia Suomessa, joiden kuupat tehtiin kestomuovista. Masi-tuotteilla on Avainlippu-merkki.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ahkio kuljetus Masi Motoseal Components pulkka


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: