Uusi Biowaste Box -biojäteastia hakee ratkaisuja jäteongelmaan

Keittiö

Niimaar® lanseerasi huhtikuussa 2021 uuden design Biowaste Boxin, mikä on uusin tulokas Forever-tuotevalikoimaan. Uuden Biowaste Boxin vastaanotto on ollut alusta lähtien erinomainen. Biowaste Boxin on suunnitellut muotoilija Andreu Carulla. Astia on valmistettu Suomessa Woodion puukomposiitti materiaalista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomalainen kiertotalousyritys Niimaar luo upeaa muotoilua kiertotalouteen. Ketterä pohjoismainen tiimi hakee ratkaisuja globaaliin jäteongelmaan ja auttaa siirtymään kertakäyttökulttuurista kohti kestävää nollahukkakulttuuria.

Harri Koskisen suunnittelemat Niimaarin päätuotteet, Forever-kierrätysjärjestelmät, on suunniteltu jätteiden kierrätykseen tyyliä unohtamatta koteihin, toimistoihin, kauppakeskuksiin, museoihin, kouluihin ja hotelleihin. Niimaar tarjoaa tuotteiden lisäksi zero waste -palveluita organisaatioille ja työpajoja yksityisasiakkaille.

FSC-sertifioidusta vanerista valmistetut Forever-kierrätysjärjestelmät Ecosmol, Ecomini ja Ecogrande mahdollistavat jätteiden vähentämisen ja kierrättämisen monella tapaa, eri käyttökohteet huomioiden. Uusin tulokas, Biowaste Box, on tyylikäs ja käytännöllinen astia biojätteiden kierrätykseen. Biowaste Boxia voi esteettisyytensä ansiosta pitää esillä keittiön tasolla, pöydällä ja esimerkiksi hotellien aamupalapöydissä biojätteiden helppoa keräystä varten.

Mitä jos vähentäisimme 1,3 miljardin tonnin globaalin ruokajätteen määrää ja muuttaisimme sen bioenergiaksi?

– Ruokajätettä ei pitäisi heittää sekajätteeseen, vaan kerätä erikseen biojäteastiaan hyötykäyttöön. Ruokajätettä voidaan hyödyntää kompostoinnissa tai bioenergian tuottamiseen. Biojäte on kestävä energian lähde ja loistava vaihtoehto fossiilisille polttoaineille. Me voimme tehdä tämän kaiken samalla kun vähennämme jätteiden määrää, kommentoi Niimaarin toimitusjohtaja Enni Karikoski.

Kun saavutetaan piste, jolloin biojätettä ei juurikaan synny, Biowaste Boxia voi käyttää myös muiden asioiden säilyttämiseen kuten kukkaruukkuna. Jätteitä vähentämällä ja tehokkaammalla kierrättämisellä, liikumme yhä lähemmäs kohti kiertotaloutta.

Niimaarin muotoilustrategia perustuu kiertotalouden periaatteisiin luomalla pitkäikäisiä design-tuotteita, mitkä ovat monikäyttöisiä, kierrätettäviä ja kestävät sukupolvilta toisille. Forever-tuotteita voi käyttää kierrätyksen lisäksi hyllynä, penkkinä tai sivupöytänä.

Biowaste Boxin on suunnitellut espanjalainen muotoilija Andreu Carulla, jonka asiakkaina on ollut muun muassa MUJI, IDÉE, Nanimarquina ja El Celler de Can Roca. Lähtökohtina suunnitteluun olivat puhtaat linjat, käytettävyys, pinottavuus ja ekologisuus. Niimaarin tiimi tapasi Carullan jo vuonna 2018 ja he löysivät heti yhteisen muotokielen. Materiaaliksi valikoitui Woodion innovoima maailman ensimmäinen 100% vedenkestävä ja muotoon valettava puukomposiitti. Se valmistetaan puunhakkeen ja Woodion kehittämän sideaineen seoksesta. Vedenpitävyytensä ja kestävyytensä ansiosta Woodion materiaali on oiva valinta biojäteastialle. Niimaar on erittäin tyytyväinen yhteistyöstä Woodion kanssa uuden tuotteen lanseerauksessa sen kestävän ja innovatiivisen materiaalinsa vuoksi. Biojäteastian kansi on valmistettu FSC-sertifioidusta suomalaisesta vanerista Suomessa.

Biowaste Box

Mitat: 135 mm korkeus, 280 mm pituus ja 130 mm leveys

Hinta: 99 eur

Tuote saatavilla verkkokaupasta www.niimaar.com

Facebook | Instagram | Linkedin 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

biojäte Biowaste Box kierrätys Niimaar® puukomposiitti


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: