Uusi Festool-varsihiomakone mullistaa sisärakentamisen

Talo

Festool tuo lokakuusta 2020 markkinoille uudistetun varsihiomakoneen. Tämä uusi PLANEX-varsihiomakone mullistaa seinien ja sisäkattojen hionnan. LED-valorengas näyttää epätasaisuudet jo hionnan aikana niin, että vältyt kalliilta jälkitöiltä. Samalla se vapauttaa sinut työvalojen vaivalloiselta asentamiselta ja kantamiselta. Hiomalaikan epäkeskoliike takaa erinomaisen pinnanlaadun – täysin ilman hiontauria.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tuotekehityksen päämääränä oli mahdollistaa ergonominen työskentely seinien ja sisäkattojen hionnassa: tämä toteutettiin säädettävällä imuvoimalla, muutettavalla varsipituudella ja nerokkaalla T-kahvalla. Tämän ansiosta: vaivaton hionta ja työkalun miellyttävä käsiteltävyys – myös pitkäkestoisessa käytössä.

Lokakuusta 2020 lähtien maalarit, sisärakentajat, rapparit ja kaikki remonttialan ammattilaiset voivat iloita uudesta PLANEX-varsihiomakoneesta. Se on erinomainen valinta sisätilojen sauma- ja tasohiontaan, eristerappausjärjestelmien työstöön ja tasoitukseen sekä tapettijäänteiden poiston.

Hionta työkaluun asennetun LED-valorenkaan kanssa

Sen uusi LED-valorengas on todellinen uutuus tässä tuotesegmentissä.  ”Rakentajien kanssa käydyissä keskusteluissa tuli esille aina samoja vaikeuksia: hiontaurat ja pinnan epätasaisuudet, jotka huomataan vasta jälkikäteen. Uuden varsihiomakoneen LED-valorengas valaisee tehokkaasti hiomapään ympäristön 50 cm:n säteelle. Sen avulla pinnan voi tarkistaa jo hionnan aikana niin, että säästytään vaivalloisilta, aikaa vieviltä ja siten kalliilta jälkitöiltä. Testikäyttäjämme olivat jo testausjakson aikana täysin lääpällään tähän hiomakoneeseen, koska sen valorengas valaisee hiottavan pinnan erinomaisesti tarkastusvalon kaltaisesti”, kertoo tuotepäällikkö Simon Gröger.

Epäkeskoliike takaa optimaalisen pinnan

Asiakkaiden vaatimukset seinien ja sisäkattojen pinnanlaadun suhteen kasvavat jatkuvasti ja edellyttävät siten optimaalisia hiomatuloksia. Samanaikaisesti tasoitteena käytettävät pakkelimassat ovat tulleet pehmeämmiksi, mikä vaikeuttaa korkeatasoisen pinnanlaadun saavuttamista. Uuden PLANEX-hiomakoneen epäkeskoliikkeen avulla päästään entistä helpommin laadukkaisiin tuloksiin. Hiomakoneen epäkeskoliikkeen ansiosta valmistat huippulaadukkaat ja urattomat pinnat hetkessä – ilman pintavirheitä tai hionnan aloitusuria.

Helppo ja terveellinen työskentely

Terveellinen työskentely on ollut aina tärkeällä sijalla Festoolin tuotekehityksessä. Siksi Festool on varustanut uuden PLANEX-hiomakoneen entistä paremmalla, säädettävällä imuvoimalla. Työkalu imee oman painonsa seinää tai sisäkattoa vasten ja vähentää siten käsivarsien ja selän kuormitusta – etenkin pitkäkestoisissa hiontatöissä.

– Tähän astisessa PLANEX-hiomakoneessa imuvoiman säätö ei ollut niin yksinkertaista. Nyt uusi PLANEX LHS 2 on suunniteltu sellaiseksi, että sen imuvoima on suurempi ja sen saa säädettyä vain yhdellä käyttökytkimellä. Tämä helpottaa jokapäiväisiä hiontatöitä, sanoo Simon Gröger.

Lisäksi PLANEX-hiomakoneen käyttökorkeuden voi säätää yksilöllisesti, koska siitä voi tehdä kahdella jatkovarrella jopa 2,1 metrin pituisen. Tämä merkitsee sitä, että uudella PLANEX-hiomakoneella saa hiottua myös erittäin korkeat seinät ja sisäkatot. Lisäksi nerokas T-kahva mahdollistaa pidemmän ulottuvuuden ja helpottaa siten työtä. Kaiken kaikkiaan Festool on tehnyt uuden PLANEX-hiomakoneen käytöstä erittäin yksinkertaista: työkalua on helppo ohjata ja sitä voi säilyttää hyvässä järjestyksessä uudessa Systainer³ XXL -salkussa – tämä mahdollistaa turvallisen ja tilaa säästävän kuljetuksen.

Optimaalisesti yhteensopiva järjestelmä

Kipsilevyjen ja tasoitteen hionnassa syntyy suuria määriä terveydelle vaarallista hiontapölyä. Hiomakoneelle tarkoitun järjestelmäimurin CTM 36 E AC PLANEX ja Granat-hiomatarvikkeen kanssa Festool tarjoaa yhteensopivan järjestelmän, joka takaa optimaalisen pinnanlaadun sekä vähäpölyisen ja terveellisen työskentelyn. Hiomalautasen ja hiomatarvikkeen uusi reikäkuvio takaa optimaalisen hiontatehon ja kokoalaisen pölynpoiston.

Huoltovapaa ja pitkäikäinen

Festool on varustanut uuden PLANEX-varsihiomakoneen uusimman sukupolven harjatonta EC-teknologiaa (brushless) edustavalla moottorilla. Siksi ei tarvitse enää vaihtaa hiiliharjoja. Tämä tekee varsihiomakoneesta pitkäikäisen ja huoltovapaan.

Digitaalinen ohjaus Festool WorkApp -sovelluksen kanssa

Festool tarjoaa uudella PLANEX-hiomakoneellaan täyden parikytkettävyyden sovelluksiin. Maksuttomalla Festool WorkApp -sovelluksella saat käyttöösi seuraavia lisätoimintoja:

 • Valon ohjaus (käyttö, himmentäminen ja yksilölliset määritykset)
 • Nykyinen tila (esim. käyttötunnit ja lämpötila)
 • Laitteen käyttöopastus
 • Käyttövinkit
 • Push-ilmoitukset konevikojen yhteydessä
 • Sopivan imurin suositus
 • Koneen takuun rekisteröinti

Monipuolisilla käyttömahdollisuuksilla näillä lisätoiminnoilla uusi varsihiomakone PLANEX LHS 2 225 EQI mullistaa seinien ja sisäkattojen päivittäiset hiontatyöt. Festool tuo uuden PLANEX-hiomakoneen uudessa Systainer³ XXL -salkussa ja Set-versiona sopivan Festool-järjestelmäimurin CTL/CTM 36 E AC PLANEX (sekä PLANEX-letkun ja uuden telineen) kanssa kauppoihin 1. lokakuu 2020 lähtien.

Tekniset tiedot

 • Tehontarve: 400 W
 • Epäkeskoliikkeen kierrosluku: 5.000-8.500 min-1
 • Hiomaisku: 4 mm
 • Vaihdettava hiomalautanen ø: 220 mm
 • Hiomatarvike ø: 25 mm
 • Pituus: 1,2/1,65 m
 • Pölynpoiston liitäntä ø: 36/27 mm
 • Paino (pituus 1,20 m): 4,0 kg
 • Paino (pituus 1,65 m): 4,8 kg

LED-valorengasta koskevat lisätiedot

 • Valaisualue: 50 cm:n säteelle hiomapään ympärillä
 • Laadukkaiden LED-valojen määrä: 56 kappaletta
 • Valovirta: 900 lumenia
 • Valon väri: 5.000 K

festool.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Festool hioa hiomakone hionta hiontapöly parketin hionta varsihiomakone


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: