Uusi Husqvarna ZERO -robottiruohonleikkuri on itsenäinen ja päästötön ratkaisu viheralueille

Piha

Husqvarna ZERO -robottiruohonleikkuri on itsenäinen ja kestävä viheralueiden ratkaisu, jossa robottiruohonleikkureihin yhdistyvät aurinkoenergia, tekoäly (AI), induktiolataaminen, virtuaaliset rajakaapelit ja monenlaiset sensorit. Järjestelmä on kehitetty auttamaan maisemoijia leikkaamaan tulevaisuudessa ruohoa, hiilipäästöjä, melupäästöjä, sähköjohtojen tarvetta ja aikaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kaupunkien kasvaessa myös hoitoa vaativat viheralueet lisääntyvät. Vastatakseen haasteeseen ryhmää Husqvarnan suunnittelijoita pyydettiin kehittämään ratkaisu, joka aikaansaa täydellisen nurmialueen ilman päästöjä ja vähentää kaupungin resursseihin kohdistuvaa painetta sekä työntekijöiden altistumista onnettomuuksille vaarallisilla ja vaikeapääsyisillä alueilla. Tuloksena syntyi Husqvarna ZERO -konsepti, langaton ja itsenäinen ratkaisu, joka rakentuu robottileikkureille aurinkoenergiaa lataavaan sensorikeskukseen.

– Pienentääksemme kaupunkien hiilijalanjälkeä meidän on tutkittava uusia ja testaamattomia ideoita. Husqvarna ZEROn tapaiset suunnittelukonseptit ovat hienoja ponnahduslautoja, jotka innostavat meitä kehittämään uusia ihmisille ja planeetalle ystävällisiä ratkaisuja, sanoo Rajinder Mehra, Husqvarna-tuotemerkin suunnittelupäällikkö.

Päivällä latauskeskus muuttaa lataamansa aurinkoenergian valojännitekennojen avulla sähköksi. Kun virtaa on vähän, robottileikkurit palaavat automaattisesti latauskeskukseen, jossa ne kiinnittyvät sähköstaattisiin latauslevyihin uudelleenlatausta varten. LED-valoputket aurinkoenergiakeskuksen päällä ilmaisevat ohikulkijoille energiatason ja luovat iltaisin ja öisin ilmakehän hehkun ympäristöön.

Luomalla virtuaalisen rajakaapelin aurinkoenergialla toimiva latauskeskus valvoo aluetta ja varmistaa, että robottileikkurit pysyvät määritellyllä alueella. Jos kukat tai viheriöt vaativat maisemointitiimin toimia, tekoäly hälyttää vastuussa olevan tiimin alueelle.

Itsesäätyvä ja kestävä suunnittelukonsepti kasvattaa Husqvarnan mahdollisuuksia myötävaikuttaa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin säilyttää globaali keskilämpötilan nousu reilusti alle 2°C esiteollisten tasojen yläpuolella. Päätöstä konseptin kaupallistamisesta ei ole tehty.

Husqvarna on Husqvarna Groupin tuotemerkki. Vuodesta 1689 lähtien Husqvarna valmistanut tehokkaita tuotteita ja esitellyt alaa mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvai- mennuksen ja automaattisen ketjujarrun sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Tänään Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman huippuluokan ulkokäyttöön tarkoitettuja pienkoneita viheralueiden, metsien ja puutarhojen hoitoon. Husqvarnan tuotteet ovat teknologisia edelläkävijöitä kaikilla tärkeimmillä osa-alueilla: moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarnan tuotteita myydään yli 100 maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta.

Husqvarna Group on maailman suurin ulkokäyttöön tarkoitettujen pienkoneiden, kuten moottorisahat, trimmerit, ruohonleikkurit ja puutarhatraktorit, valmistaja. Yritys on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja yksi maailman johtavista rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistajista. Husqvarna Group valmistaa tuotteita sekä kuluttaja- että ammattikäyttöön, ja sillä on myyntiä yli 100 maassa. Husqvarnan pääkonttori on Tukholmassa, ja yritys on noteerattu Tukholman pörssissä.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

robottiruohonleikkuri


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: