Uusi lainsäädäntö lisää mönkijämyyntiä roimasti – jopa kuudelle rekisteröityjä malleja

MökkiPiha

Uuden EU-lain mukaan mönkijöillä saa ajaa tiellä 60km/h. Uusi nopeus ja varsinkin se, että mönkijöillä saa ajaa tiellä, on lisännyt mönkijöiden myyntiä huimasti. Uutta on myös se, että mönkijät on pääosin rekisteröity kahdelle tai useammalle, jolloin kaverin saa ottaa myös mukaan. Lisäksi luminen talvi ja lumiaurojen tarve on lisännyt myyntiä merkittävästi, kertoo Brandt-Polaris Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Tikkanen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Markkinat ovat menossa entistäkin vauhdikkaammin lämpöhytillisiin malleihin, joka lisää niiden käyttömukavuutta ja käyttöpäiviä vuodessa, jatkaa Tikkanen. Suomen mönkijä myynti on oli viime vuonna yli 6500 kpl ja tänäkin vuonna näyttää kasvua tulevan.  Mönkijöiden etuna on niiden edulliset käyttökustannukset. Vakuutukset ovat edullisia, katsastuskuluja ei ole ja yritykset voivat saada veroetuja hankintaan.

Mönkijöitä jopa kuudelle

Tälle vuodelle uutta on lisääntyvä määrä kolmelle, neljälle ja jopa kuudelle rekisteröitäviä malleja. Uusi Ranger XP 1000 Crew sopii todella hyvin metsästysporukoille, elämysmatkailuun, perheille ja ammattikäyttöön. Crewin kippilavalla voi lisäksi kuljettaa jopa 227kg varusteita ja muita matkatarvikkeita. Malli on rekisteröity uuteen T1b luokkaan ja sillä saa näin ajaa laillisesti tiellä 60km/h alk. 15v.
Uusi neljälle rekisteröity malli on General 4 XP 1000, joka on tarjolla kaksipaikkaisena myös max 80km/h mallina (ABS –jarruilla).

Nuorten uusi suosikki

Urheilulliset RZR mallit ovat nousseet suureen suosioon myös Suomessa. Uusien T3b ja T1b mallien 60km/h max nopeus on lisännyt niiden kysyntää merkittävästi. Lähes kaikki myytävät RZR mallit toimitetaan lämpöhytillä, jolloin niiden käyttö on ympärivuotista. Automaattisesti nelivetoinen RZR sopii erinomaisesti silloin kun koulu- ja harrastuskulkemisen lisäksi laitteelle halutaan muutakin käyttöä. RZR puskee lumet ja vetää peräkärryt tehokkaasti. Sen lisäksi niiden off road harrastuskäyttö lisääntyy koko ajan. Lyhyesti sanottuna RZR on erittäin monipuolinen ajoneuvo. Tarjolla on RZR 570, RZR S 900 EPS ja RZR XP Turbo lämpöhytillä.

Uutuus suomalaiseen käyttöön

Polaris toi viime vuonna markkinoille uuden Sportsman X2 570 EPS Nordic Pro -traktorimönkijän. Sen erikoisuutena on entistäkin parempi monipuolisuus ja käyttömahdollisuudet, sekä Pohjolan tarpeisiin tehdasasennetut lisävarusteet. X2 Nordic Pro on varustettu jopa 182 kg kantavalla kippilavalla, siinä on vaihtoehtoisesti reilut tilat kahdelle (rekisteröity kahdelle), ja sen voi hankkia joko 40km/h nopeudella tai 60km/h nopeudelle. Siinä on varusteena Polaris-automaattinen testivoittaja CloseRatio-neliveto ja sen lisäksi taka-akselin sähkötoiminen tasauspyörästön lukitus (tarkoittaa sitä, että Nordic Pro -mallia voi käyttää myös 1×4-vetoisena). Varusteena on myös sähkötoiminen EPS-ohjaustehostin, 3500lbs HD -sähkövinssi synteettiköydellä, 230 V:n lohkolämmitin, 14”-alumiinivanteet erikoisrenkailla, EBS- ja ADC-jarrut, kahva- ja peukalonlämmittimet ym.

Lisävarusteiden tarve hyötykäyttöön lisääntyy edelleen ja Polaris tarjoaa lumiaurojen, peräkärryjen, sähkövinssien ja erilaisten kuljetusratkaisujen lisäksi nyt myös hydraulisen vaihtoehdon. Hydrauliikan avulla monet toiminnat helpottuvat merkittävästi. Hydraulisen järjestelmän Polaris-mönkijöihin valmistaa kotimainen Latvo Oy (www.latvo.fi).

Lisätietoja:

Brandt-Polaris Oy

www.polaris.fi


Brandt-Polaris Oy maahantuo maailman suurimman mönkijävalmistajan Polariksen ATV-maastoajoneuvoja, moottorikelkkoja, varusteita ja tarvikkeita sekä Indian-moottoripyöriä.
Valmistus alkoi vuosina 1955–1956 pienessä Roseaun kaupungissa Minnesotan osavaltion pohjoisosissa, missä yksi yrityksen suurimmista tehtaista sijaitsee vielä nykyäänkin.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Brandt-Polaris hyttimönkijä mönkijä mönkijät Polaris traktorimönkijä


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: