Uusi suomalainen älylukko haastaa markkinat

Talo

Suomalaisen Oviku Oy:n kehittämä ja patentoima älylukko on mahdollista asentaa tavalliseen lukkoon, jolloin perinteisen ja digitaalisen lukon parhaat ominaisuudet yhdistyvät.

Jaa sosiaalisessa mediassa

On paljon tilanteita, jolloin avaimia joudutaan jakamaan monille käyttäjille. Lyhyt- ja pitkäaikainen vuokraus ovat tyypillisimpiä tilanteita, kuten esimerkiksi opiskelija-asunnot. Tai jos kotona käy siivooja, remonttimies, kotiapu tai vieraat tulevat ennen sinua. Entä jos lapsesi on unohtanut tai hävittänyt avaimet, mikä avuksi silloin? Suomalaisen Oviku Oy:n kehittämä ja Suomessa valmistettu Nero-niminen hybridilukko (älylukko) poistaa monta perinteistä lukko- sekä avainhallinnan ongelmaa ja tekee vanhasta lukosta älykkään. Ennen kaikkea nykyaikaisen.

Vanhasta lukosta älylukko

Uudessa Nero-hybridilukossa vanha lukkopesä toimii kuten ennenkin. Sen lisäksi vanhaan lukkoon tulee älyteknologian monet käyttömahdollisuudet. Innovaatiolukko avautuu normaalisti avaimella sekä sen lisäksi älylaitteella. Digitaalisena avaimena toimii älypuhelin tai tabletti bluetooth-yhteydellä.

Lukko asennetaan sisäpuolelle oven ja vääntönupin väliin. Asennuksen jälkeen oven ulkopuoli lukkoineen ei ole muuttunut. Se sopii erilaisiin asumismuotoihin kuten esimerkiksi kerrostaloon, rivitaloon ja myös vuokra-asuntoon, sillä asennuksesta ei jää jälkiä. Älylukko on helppo ottaa mukaan, kun muuttaa.

Neron asentamisen on vaivatonta, koska se ei vaadi erityisiä digitaitoja. Ohjeet ovat  ymmärrettävät ja suomenkieliset.

Älylukon kulunvalvonta

Nero-älylukko tarjoaa kulunvalvontaa parhaimmillaan. Sen avulla on mahdollisuus nähdä kuka on ovea käyttänyt ja koska. Älylukko mahdollistaa tarpeen mukaan määräaikaisen avausoikeuden tai vastaavasti kertaluontoisen.

Digitaalisen älylukon avulla voi jakaa esimerkiksi remontti- tai postimiehelle aikarajoitteiset avaimet. Kestoavaimet toimivat aina ja ne voi jakaa perheelle ja ystäville. Molempia avaimia voi poistaa ja muuttaa koska tahansa.

Älylukko Oviku

Patentti valtaa markkinoita

Oviku Oy:llä on erilaisia lukkoon ja turvallisuuteen liittyviä patentteja kymmenkunta ja lisää on tulossa. Lukuisilla patenteilla yritys aikoo haastaa nykyiset lukkomarkkinat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Meneillään on kolmas rahoituskierros.

Kotimaassa Ovikun yhteistyökumppanina ja jälleenmyyjänä on muun muassa Elisa Oyj. Oviku pitää lehdistötiedotteen ja lanseeraa älylukon Elisa Kulmassa, Helsingissä 14.11.2018.

Kaikkiin menestystarinoihin liittyy tarina, myös Ovikun lukuisiin patentteihin.

– Toimin vanginvartijana seitsemän vuotta, silloin mietin monta kertaa miten asiakkaat pysyvät oikealla puolella ovea jouhevasti ja tiettynä aikana. Vankila oli lukkoasioiden korkeakoulu, kertoo yrittäjä, toimitusjohtaja Tomi Ek.

Lisätietoja:

Oviku Oy

www.oviku.fi

Lähde: ePressi.com

Lue myös: Älylukko avaa ovet sähköisesti ilman avaimia, Unohda kotiavaimet – älylukko avaa ovet, Koodi helppoon arkeen – älylukko ei avaimia kaipaa, Pidä varas loitolla, Kodin turvallisuus paranee tekniikan avulla, Älykoti: mukavuutta napin painalluksella, Älykoti ja rakennusten digitalisoituminen: lyövätkö älykodit nyt läpi? ja Ota käyttöösi älykäs taloautomaatio

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

hybridilukko lukitus Oviku Oviku Nero älykäs lukitus älylukko älylukkojärjestelmä


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: