Domus Natura -savimaali antaa seinien hengittää

Sisustus

Ekologiset savimaalit ovat turvallinen ja luonnonmukainen valinta kodin sisustukseen. Ne antavat rakenteiden hengittää, mikä ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia. Päästötön sisustusmaali on turvallinen valinta allergikoille.

Jaa sosiaalisessa mediassa

↑ Uusia Domus Natura -savimaaleja on saatavana kuudessa valmiiksi sekoitetussa sävyssä. Värimaailma koostuu murretuista, levollisista pastellisävyistä: Wells Grey, Red Wood, Blue Mountain, Yellow Stone, Green Land ja White Sands. Kuvassa Red Wood -sävy.

Luonnollisilla Domus Natura -savimaaleilla seinät ja katon voi maalata tasaisen mattapintaiseksi – maalipinnasta tulee täyshimmeä ja kangasmaisen sileä. 

– Savimaalien nimi tulee siitä, että ne sisältävät oikeaa savea. Domus Naturan koostumuksesta n. 20 % on valkoista savea. Luonnollinen savimaali on yksi vanhimmista ihmisen käyttämistä maaleista. Muoviton savimaali antaa rakenteiden hengittää, mikä ehkäisee kodin kosteusongelmia. Siksi perinnerakentajat ovat ottaneet ne omakseen, kertoo Sokevan myyntipäällikkö Olli Konttinen.

Murretut pastellisävyt on valittu suomalaiseen sisustusmakuun sopiviksi. Jokaisesta väriryhmästä oli ehdolla parikymmentä eri vaihtoehtoa, joista selvästi suosituimmat valittiin uusien savimaalien sävyiksi.

– Savimaalien tuoksu on hyvin mieto, joten niistä ei saa päänsärkyä maalatessa. Maalatusta pinnasta ei haihdu mitään haitallista sisäilmaan. Siksi ne sopivat erinomaisesti myös allergikoille, hajuherkille ja ihmisille, jotka ovat yliherkkiä kemikaaleille. Savimaali on erinomainen valinta lastenhuoneen sisustukseen, Konttinen toteaa.

Tee näin:

Domus Natura -savimaaleilla voi maalata sekä käsittelemättömiä että aiemmin maalattuja seiniä ja kattoja: esimerkiksi puuta, kiveä, tiiliä, kipsi- ja puukuitulevyä, betonia sekä pinkopahvia. Kahdella maalikerroksella saa täysin peittävän pinnan, vaikka pohja olisi lähtöjään aivan eri värinen. Savimaalilla maalatusta tehosteseinästä saa muuta kalustusta kauniisti korostavan sisustuselementin.

Ennen maalauksen aloitusta pinnat puhdistetaan liasta ja pölystä BioComb Maalipesulla. Kun pinta on kuivunut kunnolla, Domus Natura -savimaalin voi levittää seinään tai kattoon lyhytnukkaisella telalla tai laadukkaalla keinokuitusiveltimellä. Maalattu pinta on kosketuskuiva alle tunnissa, mutta sen kannattaa antaa kuivua 2–3 tuntia ennen toisen maalikerroksen levitystä.

– Toinen maalikerros kuivuu 2–3 tunnissa niin, että huoneen voi ottaa käyttöön. Tilassa on turvallista vaikka nukkua saman tien. Savimaalin täydelliseen kuivumiseen menee 2–3 viikkoa. Sen aikaa kannattaa odottaa, ennen kuin ripustaa tauluja tai siirtää huonekaluja kiinni seinään, Konttinen huomauttaa.

Domus Natura -savimaalia myydään 2,5 litran purkeissa. Maali on sekoittamisen jälkeen heti käyttövalmista. Eri sävyjä saa sekoittaa keskenään. Yksi purkillinen riittää keskimäärin yhden n. 10–20 neliömetrin kokoisen seinän maalaamiseen kahteen kertaan.

 

Lue lisää: www.sokeva.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.