Tulisijojen uusi innovaatio: Vuolukivitulisijan pitkäkestoinen lämpönautinto nyt myös tiilitulisijoihin

Lämmitys

NunnaUuni Oy ja Raikkonen Oy aloittavat yhteistyön tuomalla markkinoille uutuutena vuolukivisydämellä varustetut tiilitulisijamallit. Näin yhdistyvät Mammutti-vuolukivilajin ja poltetun tiilen parhaat ominaisuudet.

Jaa sosiaalisessa mediassa

NunnaUunin valikoidun Mammutti-vuolukivilajin sydän antaa perinteikkään tiilitulisijan lämpönautinnolle ainutlaatuiset ominaisuudet

Nunnanlahdessa eli 1800-luvulla uunimestareiden ammattikunta, joka valmisti vuolukiviuuneja. He valitsivat kiviesiintymän, irrottivat ja sahasivat käsin sisäkivet vasten lustan suuntaa ja ulkokivet lustan suuntaisesti. Näin sahatuista vuolukivistä rakennettiin uunit, joiden rakenteissa hyödynnettiin lämmön kulkusuuntaa. Nämä uunit tulivat erityisesti kuuluisiksi hyvistä lämpöominaisuuksistaan. Tämä vuolukivitulisijaosaamisen taito ja perinne on säilynyt edelleen nykyaikaisesti valmistetuissa NunnaUuni-tulisijoissa.
Raikkonen Oy AITO TIILI valmistetaan pääosin kotimaisesta, tehtaan välittömässä läheisyydessä olevan savialueen savesta. Muuratut tulisijat ja tiilirakenteet varastoivat lämpöä hyvin ja luovuttavat sitä pitkään ja hitaasti. Valmistusmenetelmän ansiosta tiili on ensiluokkainen materiaali niin takan kuin savuhormin materiaaliksi. Massiivinen tiilipiippu pystyy varaamaan ja luovuttamaan huonetilaan yli kolminkertaisen energiamäärän hormiin menevien savukaasujen sisältämästä energiasta valmispiippuihin verrattuna.

Uutta tulisijamarkkinoilla

Vuolukivitulisijan pitkäkestoinen lämpönautinto on nyt saatavilla myös tiilitulisijoihin. Raikkonen Oy:n AITO TIILI – poltetun tiilen ja NunnaUuni Oy:n Mammutti-vuolukivisydämen yhdistelmä antaa miellyttävää ja edullista lämpöä. Nopealla ja tehokkaalla puun palamisella saadaan varastoitua suuri määrä lämpöä tulisijan Mammutti-vuolukivisydämeen ja edelleen tiilikuoreen, joka hidastaa lämmön vapautumista huonetilaan. Tiilikuori on rakenteessa erillään Mammutti-vuolukivisydämestä. Näin parin tunnin lämmityksellä syntyy pitkäkestoinen lämpönautinto.

”Tulta ilman savua, ei huolta hiukkasista!”

Kuumuutta kestävä ja tehokkaasti lämpöä talteen ottava Mammutti-vuolukivisydän mahdollistaa Kultaisen Tulen arinan käytön. NunnaUunin patentoima Kultainen Tuli -palomenetelmä (Pat.no. EP1008808) tuottaa erittäin korkean kuumuuden, jossa puut kaasuuntuvat tasaisesti ja palavat hyvin esikuumennetun toisioilman ansiosta. Tämän ansiosta puunpolton päästöt ovat pudonneet minimiin ja alittavat jo nyt tulevaisuuden EcoDesign-päästörajat varaavan tulisijan testillä, joka on tiukin tulisijojen testimenetelmistä Euroopassa. Haitallisten hiukkaspäästöjen ja PAH-yhdisteiden pitoisuudet ovat minimissä, eikä naapurusto kärsi savun haju- ja terveyshaitoista. NunnaUunin Kultaisen Tulen arinalla puut sytytetään alta, jolloin saavutetaan nopeasti tehokas palaminen korkeassa lämpötilassa. Tämän ansiosta savukaasut ovat puhtaat heti sytytyksestä lähtien.

Ulkokuoreltaan perinteinen tiilitulisija voi olla puhtaaksi muurattu tai rapattu ja on helposti muunneltavissa muurarin ammattitaidolla. Rappausvaihtoehdot ja laatoitukset voidaan toteuttaa asiakkaan mieltymysten mukaan. Poltettu tiili mahdollistaa yksilöllisen ja ympäristöön soveltuvan kauniin ja kestävän pinnan.

Tuotteet:

Raikkonen Oy:

  • SAARNI-takka
  • TUPA-leivinuuni

Nunnauuni Oy:

  • AAVA–takka
  • ELLI–leivinuuni

Lisätietoja:

NunnaUuni Oy

www.nunnauuni.fi

Raikkonen Oy

www.raikkonen.fi

Nunnanlahden Uuni -konserni on vakavarainen, suomalainen perheyritys, joka on perustettu 1982. Tulisijojen valmistuksesta, markkinointi- ja myyntitoiminnoista vastaa tytäryhtiö NunnaUuni Oy. Kaikkien varaavien NunnaUuni-tulisijojen tulipesät ja lämmönvarausrakenteet valmistetaan yrityksen oman esiintymän Mammutti-vuolukivilajista. Tämän vuolukivilajin erinomaiset lämpöominaisuudet ja soveltuvuus erityisesti tulisijakäyttöön, minkä geologiset tutkimukset vahvistavat.

Raikkonen Oy, on vuonna 1932 perustettu, Loimaalla toimiva suomalainen perheyhtiö, joka valmistaa poltettuja tiiliä tuotenimellä AITO TIILI. Tiilivalikoimissa on monia erilaisia pinta- ja värivaihtoehtoja. Tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset muototiilet sekä tilaustyönä teollisen tuotannon mahdollistavat keraamiset tuotteet. AITO TIILI on ekologinen, paloturvallinen ja terveydelle vaaraton täysin kierrätettävä materiaali. Poltettu tiilipinta vanhenee kauniisti, säilyttää arvonsa ja on huoltovapaa.

Lähde: Deski.fi, kuva: Nunnauuni Aava

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

tiilitakka tiilitulisija tulisija tulisijat vuolukivi vuolukivitakka vuolukiviuuni


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: