Uponor Smart Trap -kaivo kiintoaineiden ja epäpuhtauksien poistoon hulevesistä

Talo

Smart Trap -hulevesikaivo on ratkaisu kiintoaineen ja epäpuhtauksien poistamiseen hulevesiverkostosta. Tuoteuutuus Uponor Smart Trap on testattu ja patentoitu ratkaisu. Kaivossa oleva virtauksenohjauslevy rauhoittaa huleveden virtaamaa ja pidättää siten tehokkaasti kiintoaineet isoon lietepesään. Tarve hulevesien puhdistukselle on noussut jo Ruotsissa ja myös Suomessa ymmärretään puhdistuksen tarpeellisuus.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomessa kiinnostus hulevesien puhdistukselle noussut

Uponorin vuonna 2016 teettämän hulevesitutkimuksen mukaan suomalaisista asiakkaista 54 % näkee hulevesien puhdistuksen tarpeen joko suurena tai keskinkertaisena. 

– Ruotsissa on jo noussut tarve hulevesien puhdistukselle ja uskomme, että sama suuntaus tulee myös Suomeen. Koska kiintoaineisiin sitoutuu suurin osa epäpuhtauksista, on järkevää puhdistaa hulevesi jo prosessin alkupäässä. Verkostossa kiintoaines hidastaa puhdistusprosessia ja kohteissa, joissa hulevesi johdetaan suoraan luontoon, epäpuhtaudet seuraavat mukana. Smart Trapilla kiintoaines ja valtaosa epäpuhtauksista saadaan pois jo alkuvaiheessa, painottaa Uponorin tuoteryhmäpäällikkö Tomi Lempinen.

Tutkimukseen vastanneista suomalaisista 48 % aikoo toteuttaa hulevesien puhdistusjärjestelmän viiden vuoden sisällä. Ensisijaisesti hulevedestä halutaan poistaa hiekkaa ja lietettä. Tähän tarpeeseen Smart Trap vastaa hyvin.

Useita etuja

  • Estää epäpuhtauksien pääsyä vesistöihin.
  • Poistaa tehokkaasti kiintoaineita ja niihin sitoutuneita epäpuhtauksia. Smart Trapin kiintoaineen erottelukyky on testeissä todettu neljä kertaa paremmaksi ja lietteen pidätyskyky kaksi kertaa paremmaksi, kuin vastaavanlaisen hulevesikaivon, jossa ei ole virtauksenohjauslevyä.   
  • Helpottaa kiintoaineiden poistoa hulevesiverkostosta ja tätä kautta pienentää huoltokustannuksia.
  • Sopii erinomaisesti ennen Uponor hulevesikasettikenttää sekä viivytyssäiliötä poistamaan kiintoaineita ja vähentämään huollon tarvetta.

Kaivon suunnittelu ja asennus tehdään normaalien kunnallisteknisten kaivojen tapaan. Smart Trap virtauksenohjauslevy voidaan asentaa myös olemassa oleviin vanhoihin sakkapesällisiin kaivoihin. Tuotteen runkona on Weholite-putki halkaisijaan 800 mm, lähtöyhteet voivat olla kokoon 315 mm asti.

Lisätietoja:

Uponor Infra Oy

www.uponor.fi

Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 3 700 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Lähde: ePressi.com, kuva: Uponor

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

erotteleva hulevesi hulevesijärjestelmä hulevesikaivo jätevesi jätevesiasetus smart trap uponor


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: