MAINOS

Värejä, kuvioita, puukuoseja – laatat ovat kaikkea muuta kuin tylsiä

Sisustus

Kosteiden tilojen lisäksi laatat sopivat muidenkin huoneiden seinä- tai lattiapintoihin. Mitkä ovat ajan trendit? Miten valita kylpyhuoneen laatat? Lue asiantuntijan vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Laattoja käytetään perinteisesti kylpy- ja kodinhoitohuoneiden seinissä ja lattioissa, mutta laatat ovat pikkuhiljaa alkaneet yleistyä muissakin kodin tiloissa esimerkiksi tehosteseininä. Kokeile laattaseinää vaikkapa olohuoneessa tai eteisessä! Laattavalikoimiin tulee vuosittain uusia malleja, ja esimerkiksi keittiön välitilan laatoituksen voi vaihtaa helposti muodin mukaan. Pitkään suosiossa ollut valkoinen keittiö saakin piristystä näyttävistä laatoista. Vuosi 2016 tuo mukanaan värejä, kuvioita ja jopa puukuvioisia laattoja!

Betonimaiset ja rouheat pinnat ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti kaikissa kodin tiloissa.
– Betonimaisten uutuuslaattojen joukossa riittää valinnanvaraa silkkisen sileistä rennon rosoisiin pintoihin. Tyylit vaihtelevat rouheasta tehdashengestä naisellisen herkkään ja hillitysti säihkyvään, tapettimaiseen raitaan, Iita Rahkola Laattapisteeltä kertoo.

Keittiön laattalattia on käytännöllinen ja kaunis valinta. Kuvassa Riverside-laatta.

Keittiön laattalattia on käytännöllinen ja kaunis valinta. Kuvassa Riverside-laatta.

 

Betonimaisten pintojen lisäksi toinen voimakas trendi on puukuosi. Rahkola kertoo, että puukuosi on ollut jo pidempään kovassa nosteessa etenkin ­Manner-Euroopassa ja Kanadassa, ja suosio tulee kasvamaan entisestään. Keskenään saatetaan sekoittaa jopa useaa erisävyistä puulaattaa.

Puukuvioinen Noon-laatta tuo kylpyhuoneeseen lämmintä tunnelmaa.

Puukuvioinen Noon-laatta tuo kylpyhuoneeseen lämmintä tunnelmaa.

– Pohjoismaissa suosittujen, karun kauniiden kivimäisten laattojen joukkoon on tullut uusia, lempeän lämpimiä sävyjä. Täysin toisenlaista, ylellistä tunnelmaa saa luotua kiillotetuilla laatoilla, Rahkola kertoo.

Laattapiste_November

Kivimäinen November-laatta sopii vaikkapa terassille.

Marrakech-kuviot eivät todellakaan ole menneen talven lumia!

– Etenkin maalaisromanttiseen tyyliin sopivat rehevän värikylläiset ja runsaskuvioiset laatat, jotka pursuavat mielenkiintoisia yksityiskohtia, Rahkola sanoo.

Laattapiste_Bourbon_Street

Marrakech-henkiset arabeskikuviot pitävät yhä pintansa. Kuvassa Bourbon Street -laatta.

Runsaiden kuvioiden lisäksi värit alkavat vihdoinkin vallata harmaat, valkoiset ja beiget kodit. Tämäkin tervetullut trendi on rantautunut Suomeen Keski-Euroopasta.

Laattapiste_Shades

Erityisen kauniisti värit toistuvat kiiltävissä laatoissa, kuten kuvan Shades-laatassa.

Näin valitset kylpyhuoneen laatat

  1. Valitse rohkeasti erikokoisia ja -muotoisia laattoja – esimerkiksi retrohenkiset kuusikulmaiset laatat ovat tehneet paluun.
  2. Vastakohdilla leikittely tuo sisustukseen uutta ryhtiä. Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia kuosi- ja pintayhdistelmiä, esim. Marrakech-kuviot + puukuosi.
  3. Suuret laattakoot kasvattavat edelleen suosiotaan. Jopa kylpyhuoneen lattiaan voidaan valita isoja laattoja, kun käytössä on niin kutsuttu seinänvieruskaivo (esim. Unidrain).
  4. Värit yleistyvät; kliinisestä valkoisesta halutaan päästä eroon. Tummatkaan laatat eivät näytä synkiltä, kun riittävästä valaistuksesta on huolehdittu.

Vinkit kertoi Iita Rahkola Laattapisteeltä.

Kuvat: Laattapiste

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.