MAINOS

Värilämpötilasäädettävä led-valaisin korostaa sisustuksen värejä

Sisustus

Helsingin Habitare-messuilla esiteltiin huippulaadukkaita, valon värilämpötilasäädettäviä CCT-led-valaistustuotteita asuntovalaistukseen, valon laatua arvostaville kuluttajille ja ammattilaisille, joiden työssä valo on tärkeässä osassa. Värilämpötilasäädettäviä valaisimia ovat CCT-spotit, CCT-paneelit, ja CCT-led-nauha. CCT-tuotteiden ominaisuutena on portaaton värilämpötilan (kelvin) säätömahdollisuus, lämpimän valkoisesta ”aamu-iltaruskosta” neutraalin valkoisen valon kautta kylmän valkoiseen ”päivänvaloon”. Valaistus on tärkeä tilan kokemiseen sekä tunnelman ja mielialojen muodostumiseen vaikuttava tekijä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Valaistus vaikuttaa tunnelmaan ja vireyteen

Valkoisen valon värisävyn vaihtelut vaikuttavat kehon vuorokausirytmiin luonnossa, ja värilämpötilaa ja valon kirkkautta säätämällä voidaan vaikuttaa vireystilaan. Värilämpötilan lisäksi viihtyvyyteen vaikuttaa valon laatu, jota mitataan värintoistoindeksillä.

Kirkkaana päivänä valon kelvinlukema on ulkona reilusti yli 10 000 kelviniä, ja valon määrä lukseissa on pilvisenäkin päivänä moninkertainen verrattuna valaisimiin, joten valaistuksella jäädään aina toiseksi ulkona liikkumiseen verrattuna, mitä tulee valon virkistävään vaikutukseen. Luonnonvalon ominaisuuksia saadaan kuitenkin jäljiteltyä valon värilämpötilasäädettävillä led-valoilla, ja monet pitävät tästä uudesta mahdollisuudesta.

Valaistus vaikuttaa värien kokemiseen – tue sisustusta oikean sävyisellä valolla

Valon värilämpötilan (kelvineissä) valinta tehdään yleensä lämpimän ja neutraalin valon välillä. Tilan käyttötarkoitus ja sisutuksen värit vaikuttavat siihen, kumpi värisävy on parempi. Lämpimän sävyiset sisustuselementit ja huonekalut ovat edukseen lämpimän sävyisessä valossa, kun taas kylmät sävyt ja graafiset muodot korostuvat edukseen neutraalimman / viileämmän valon loisteessa.

Värintoistoindeksi, CRI, on se yksittäinen tekijä, johon LedStoren valojen laadukkuus kulminoituu. Hyvälaatuisessa, korkean CRI:n valaistuksessa kaikki värit näyttävät siltä, kuin niiden kuuluukin olla, eikä valo taitu esim. vihertävään tai saa ylleen harmahtavaa huntua. Korkeaa värintoistoindeksiä arvostavat värien, estetiikan ja ihon sävyjen kanssa tekemisissä työkseen olevat henkilöt. Lisäksi hyvää värintoistoa hankkivat koteihinsa kuluttajat, jotka arvostavat hyvää värintoistoa esimerkiksi pukeutumistiloissa, kylpyhuoneessa, keittiössä ja työtiloissa. Mittaamme ja ilmoitamme aina tuotteissamme värintoistoindeksilukeman, CRI, joka on mitattu laajan 15 vertailuarvon (Ra) perusteella, yleisen 8 vertailuarvon keskiarvon sijaan.

CCT-spottien monet ominaisuudet

Esillä olevissa CCT-spoteissa valitaan virtalähteen kytkimestä haluttu valon värilämpötila, tai säädetään valon värisävyä portaattomasti. Säädinpainikkeena voidaan käyttää joko langallista tai langatonta CCT-säädintä, josta valitaan sekä valon värisävy että kirkkaus.

 • Värilämpötilat: 2700K, 4000K, 5300K tai portaaton
 • Värit: mattamusta (2019 uutuus), mattavalkoinen, harjattu alumiini, mattahopea
 • Muoto: neliö tai pyöreä
 • Valon suuntauskulma: suunnattavissa spoteissa 28o
 • Materiaali: valettu alumiini
 • Teho: 9W tai 15W, tuplamallissa 2*9W tai 2*15W
 • Valon määrä: +600 lumenia tai +1 000 lumenia
 • Himmennettävä: kyllä
 • Avautumiskulma: noin 45o, yleisvalo, ei kohdevalo
 • Käyttötunnit: + 50 000 h
 • Värintoistoindeksi (colour rendering index): CRI98
 • Takuu: 7 vuotta

Lisätietoja:

Led Store Oy

www.ledstore.fi

Lamppukauppa Led Store Oy on laadukkaan led-valaistuksen osaaja jo vuodesta 2010. Kasvava liikevaihtomme on noin 750 000 euroa (v.2018) ja luottoluokituksemme on AAA. Tiimissämme on seitsemän henkeä. Kehitämme, valmistutamme, maahantuomme ja myymme omaa tuotemerkkiämme. Yhteistyötehtaamme sijaitsevat Kiinassa. Valaisimiemme merkki on LedStore. Pääasialliset asiakkaat ovat oman kodin rakentajat ja remontoijat, sekä sähköalan ammattilaiset. Myynti verkkokaupan, jälleenmyyjien, tukkujen ja oman kivijalkamyymälän kautta. Tuotteiden kantavana ajatuksena läpi tuotelinjaston on niiden laadukas värintoisto, tuotteiden kestävyys, pitkäikäisyys ja helppo asennettavuus. Led on myös luontaisesti energiatehokas valaisija.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kelvin led Led Store led-nauha led-paneeli led-valaistus led-valo lep-spotti