Vaarallinen lastenhuoneen valaisin – poista heti käytöstä

Sisustus
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) pyytää lapsiperheitä tarkistamaan kotinsa, ettei lastenhuoneesta löydy vaarallista Disney-valaisinta.

Osassa myydyistä tuotteista liitäntäjohto voi vedettäessä irrota valaisimesta ja aiheuttaa vakavan sähköiskun vaaran. Valaisimen maahantuoja on yrittänyt kerätä tuotteita pois kuluttajilta lehti-ilmoitusten avulla, mutta yli 4000 valaisinta on edelleen palauttamatta kauppoihin.

Tukesin tietoon on tullut valaisimen aiheuttama vaaratilanne, kun alle vuoden ikäinen lapsi sai pinnasängyssä ollessaan vedettyä johdon irti valaisimesta niin, että jännitteiset johtimet jäivät näkyviin. Vaikka valaisin ei ollut tapahtumahetkellä päällä, poika sai sähköstä palovammoja useaan kohtaan kehoaan.

Poista vaarallinen lastenhuoneen valaisin käytöstä heti

– Poista tuote käytöstä ja palauta valaisin takaisin kauppaan. Jos et muista, mistä olet tuotteen ostanut, ole yhteydessä maahantuojaan, Sami Karisola Tukesista ohjeistaa.

Lisätietoja valaisimesta, sen vaaroista sekä maahantuojan yhteistiedot löytyvät Tukesin markkinavalvontarekisteristä

MAINOS
MAINOS LOPPUU
vaarallinen Disney -lastenhuoneen valaisin

Palautusmenettely: seinävalaisin, eri kuoseja, sähköiskun vaara. Lisätietoja Tukes.

Löytyykö sinulta kotoasi jokin sivun yläreunan kuvakarusellissa näkyvistä lasten seinävalaisimista? Poista valaisin heti käytöstä ja palauta kauppaan! Valaisinta on ollut myynnissä useilla eri kuoseilla.