Vaihda ilmanvaihtolaite energiapihiin

LämmitysTalo

Ilmanvaihtolaitteen uusiminen parantaa talon energiatehokkuutta ja tuottaa kotiin entistä parempaa sisäilmaa. Kosketusnäytöllinen ilmanvaihdon ohjain tekee säätämisestä helppoa.

Ilmanvaihtolaite on tärkeä kodin tekninen laite, joka yleensä sijaitsee jossain katseilta piilossa ja voi unohtuakin sinne. Kun ilma vaihtuu, laite unohtuu.

Monesti huomio kiinnittyy ilmanvaihtolaitteeseen vasta, kun sen toiminta takkuaa tai aletaan tehdä remonttia. Tulee mieleen, että toimiikohan ilmanvaihtolaite vielä kunnolla vai pitäisiköhän se esimerkiksi uusia. Tai mistähän saisi varaosia?

– Jos ilmanvaihtolaite alkaa olla parin vuosikymmenen takaa, sen uusiminen todennäköisesti kannattaa. Laitteiden energiatehokkuudet ovat nykyään ihan eri luokkaa kuin vuosia sitten, kertoo toimitusjohtaja Marko Kantelus Parmairilta.

Kotimaista energiatehokkuutta

Ilmavaihtolaite tuo raikasta ilmaa ulkoa sisään ja vie jäteilmaa sisältä ulos.

Lämmöntalteenottotoiminto hyödyntää lämmön poistoilmasta ja palauttaa sen sisäilmaan, eli lämpö ei karkaa ilmanvaihdossa harakoille.

– Tämä hyötysuhde on nykyään jopa 85 prosenttia, kun se kymmenisen vuotta sitten oli vielä parhaimmillaankin noin 60 prosenttia. Siitä tulee iso säästö sähkönkulutukseen, Kantelus kertoo.

Toisena energiansäästöä syntyy puhaltimista, jotka kuluttavat entistä vähemmän energiaa.

Parmair on täysin kotimainen laitevalmistaja, jonka tuotteille on myönnetty Avainlippu. Se on nyt tuonut markkinoille uudet mallinsa, joissa energiansäästö on huippuluokkaa aiempiin malleihin verrattuna.

Kaikissa uusissa Parmair-ilmanvaihtolaitteissa on sisäänrakennettuna kosteusanturi, joka tehostaa ilmanvaihtoa silloin, kun tehostamista tarvitaan. Laitteisiin on lisäksi saatavilla ulkoinen ilmanlaadun tunnistin, jonka ansiosta sisäilma pysyy laadukkaana koko ajan.

↑ Parmairin uudet ilmanvaihtolaitteet säästävät energiaa.

Yhden kosketuksen säädin

Ilmanvaihtolaitteen helppokäyttöisyys on nykyaikaa. Parmairin uusissa ilmavaihtolaitteissa on kätevä ja ainutlaatuinen kosketusnäyttö ohjaimessa, mikä tuo laitteen hallintaan tervetullutta selkeyttä: yhdellä kosketuksella voi siirtää laitteen kotona-, poissa-, takkatehostus- ja tehostustilaan.

Viikkokellolla voidaan ohjelmoida ilmanvaihtolaite toimimaan automaattisesti pienimällä teholla talon ollessa tyhjillään, minkä ansiosta säästyy merkittävästi energiaa.

– Kaikissa uusissa LTO-ilmanvaihtolaitteissamme on tämä helppokäyttöinen kosketusnäytöllinen ohjain vakiovarusteena. Se on ainutlaatuinen ratkaisu, koska markkinoilla ei ole tällä hetkellä vastaavaa, kertoo toimitusjohtaja Kantelus.

– Kaikki ilmanvaihdon säädöt, kuten tulo- ja poistotasapaino, takkatoiminnon ylipaineistus, tehoportaat ja ulkoiset lisälaiteasetukset voidaan toteuttaa ohjauspaneelin kautta helposti ja nopeasti.

Kosketusnäyttöohjain helpottaa myös asentajan ja huollon töitä, koska tarvittavat säädöt voidaan toteuttaa sen avulla.

↑ Kosketusnäytöllinen ilmanvaihtokoneen ohjain tekee säätämisestä helppoa. 

Sovitin helpottaa asennusta

Saneerauskohteissa uuden laitteen asennus sujuu helposti laitesovittimen ansiosta: uusi laite sopii vanhan paikalle sovittimen avulla, eikä kanaviston muutostöitä tarvita. Laitesovitin säästää siis huomattavasti sekä rahaa että aikaa.

– Tuotekehityksessämme on haluttu tehdä kaikesta mahdollisimman helppoa niin asentajille kuin loppukäyttäjällekin, Kantelus toteaa.

Kun ilmanvaihtolaitteen hankinta ja uusiminen tulee ajankohtaiseksi, kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjään ja tiedustella sopivia laitteita.

– Meihinkin voi olla suoraan yhteydessä, eli autamme kaikessa mahdollisessa ilmastointilaitteen valintaan ja hankintaan liittyvässä, Kantelus lupaa.

Valitse neliömäärän mukaan

Parmair 80 MAC on kätevän kokoinen ja tehokas LTO-laite alle 130 neliön asuntoihin. Parmair 120 MAC sopii alle 190 neliömetrin ja Parmair 150 MAC alle 240 neliömetrin asuntoihin.

Niihin on integroitu kosteusanturi, joka säätää laitteen tehoa automaattisesti. Jäähdytyksen talteenottoautomatiikka hyödyntää viilennettyä sisäilmaa sekä optimoi tuloilman viileyden kesäaikaan. Kaikissa malleissa on ristivastavirtakenno ja EC-puhaltimet.

Kaikissa Parmairin uusissa LTO-laitteissa ohjaus tapahtuu kosketusnäytöllisellä paneelilla, ja etäohjaus onnistuu esimerkiksi puhelimella tai pad-laitteella. Etäohjaus on saatavilla lisävarusteena.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

energiatehokas ilmanvaihto ilmanvaihtokone ilmanvaihtolaite kosketusnäytöllinen ohjain laitesovitin LTO-laitteissa lämmön talteenotto lämmön talteenottolaite Parmair Parmair 120 MAC Parmair 150 MAC Parmair 80 MAC

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.parmair.com/

Parmair ilmanvaihto Oy on ilmanvaihtolaitteistoihin erikoistunut yhtiö. Tehtaamme, tuotantomme ja verotuksemme on Suomessa. Haluamme olla rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa työllistämällä henkilöstöä Suomessa ja maksamalla veromme Suomeen. Työntekijöidemme hyvinvointi ja asiakastyytyväisyys ovat meille tärkeitä. Olemme luotettava ja vakaavarainen kumppani. 

 

Parmair ilmanvaihto Oy:n toimintaan kuuluvat:

  • Parmair ja Sunair ilmanvaihtolaitteiden valmistus ja myynti.
  • Parmair ja Sunair ilmanvaihtolaitteiden huolto- ja varaosat.
  • LTO-laitteistojen myynti jälleenmyyjä verkoston kautta.
  • Lämpö-Iiwari ilmalämmityskoneiden valmistus ja myynti sekä varaosat

Lue lisää: Parmair