Vaikka tulipalo tuhoaa talon, irtaimistoa voidaan pelastaa

Sisustus

Jaa sosiaalisessa mediassa

Omassa kodissa sattuva tulipalo on yksi pahimmista onnettomuuksista. Tiesitkö, että tulipalon jälkeen kodin irtaimistoa on mahdollista puhdistaa käyttökuntoon. Katso video!

Pystyykö kukaan oikeasti varautumaan kotona syttyvään tulipaloon ja siihen, mitä sen jälkeen tapahtuu? Vantaalainen Janne Nieminen ja hänen perheensä joutuivat tämän tilanteen eteen vuosi sitten.

– Kellarikerros tuhoutui lähes kokonaan ja myös asuinkerroksessa savuvahingot olivat todella pahoja. Saimme kodistamme mukaan muovikassillisen tavaraa ja luulimme, että kaikki muu meni, Janne Nieminen kertoo vuosi tulipalon jälkeen. Mutta kaikki muu ei mennyt, vaan suuri osa Niemisten kodin irtaimistosta pystyttiin pelastamaan ja puhdistamaan taas käyttökuntoon.

Suuri osa irtaimistosta voitiin puhdistaa käyttökuntoon

https://www.youtube.com/watch?v=tmqaoKtecnw

– Tuntui hämmentävältä saada takaisin niin monia tavaroita, esimerkiksi valokuvia, joihin liittyy paljon muistoja. Niillä on nyt paljon suurempi merkitys kuin ennen, Nieminen sanoo.

Niemisten tilanne on tuttu Ville Mestilälle, joka on työskennellyt muun muassa palosaneerausten parissa jo kymmenisen vuotta. Vaikka sekä koti itsessään että irtaimisto kärsivät tulipalossa noki-, vesi- ja hajuhaitoista, paljon on pelastettavissa.

– Eniten kärsivät huokoiset pinnat, esimerkiksi sohvat, sängyt ja tekstiilit. Vähemmällä pääsevät puolestaan lasi ja muut kovat pinnat. Jos tulipalo ei vie kotia ihan kokonaan, melkein kaiken pystyy puhdistamaan ja kunnostamaan, kertoo palosaneerausten vastaava työnjohtaja Ville Mestilä Lassila & Tikanojalta.

Lisätietoja: www.lassila-tikanoja.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

palosaneeraus tulipalo


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: