Siirry pääsisältöön

Välitilan materiaalit: Lasia, alumiinia ja designlaattoja

Keittiö
Unohda perinteinen laatta! Kaappien väliin jäävään tilaan löytyy uusia, herkullisia vaihtoehtoja.
TEKSTI NATALIA BROTHERUS
KUVAT VALMISTAJIEN
Alumiini on löytänyt paikkansa keittiössä. Damooda.
Alumiini on löytänyt paikkansa keittiössä. Damooda® tuotesarjan alumiininen välitilalevy räätälöidään aina asiakkaan mittojen mukaan. Levyn visuaalisen ilmeen voi valita valmiista mallistosta, kuvapankeista tai omista kuvista. Tuotesarjaa myyvät mm. Novart-ketjun A la Carte ja Keittiömaailma, Helsingin Puustelli, PDS-Suunnittelu, Sisa ja Saarikallio.

 

Kaappien väliin jäävä tila oli vuosikymmeniä standardikokoinen: väliin mahtui kolme kerrosta peruslaattoja saumojen kanssa. Nykypäivän keittiössä välitila on kasvanut jopa 70 senttiin. Kasvaneet mitat houkuttelevat erilaisiin pintamateriaalikokeiluihin.
 
Välitilaan voi valita muun muassa kiveä, lasia, peiliä, rosteria, laminaattia tai erilaisia luonnonmateriaaleja.
Mikkeliläisen Savcorin kuvansiirtotekniikka jäljentää minkä tahansa digitaalisen kuvan Pukkilan keraamiselle seinälaatalle.
Designlaatat. Mikkeliläisen Savcorin kuvansiirtotekniikka jäljentää minkä tahansa digitaalisen kuvan Pukkilan keraamiselle seinälaatalle. Skannaa esimerkiksi lapsesi vesivärityö ja lähetä sen Savcorille, joka siirtää kuvan joko yhdelle laatalle tai vaikka seinänkokoiselle laattapinnalle. Savcorin omasta mallistosta löytyy monenlaisia kuvia, mm. eturivin taiteilijoiden Paola Suhosen ja Kristian Krokforsin malleja. Laattojen tilausaika on noin neljä viikkoa. Hinnat alkaen 20 euroa kappaleelta.
Nummelalainen nGlass valmistaa sisustuskäyttöön lasilaattoja, jotka sopivat mainiosti keittiön välitilaan.
Lasi on nouseva trendi niin keittiöissä kuin kylpyhuoneissa. Nummelalainen nGlass valmistaa sisustuskäyttöön lasilaattoja, jotka sopivat mainiosti keittiön välitilaan. Uuden värjäystekniikan ansiosta valo taittuu ja heijastuu lasin sisällä antaen valmiille laatalle erityisen hehkun. Värejä ja kokoja on kymmeniä eri vaihtoehtoja. Laattoja valmistetaan myös asiakkaan toiveiden mukaan. Lasilaatat ovat helppohoitoisia, hygieenisiä ja kulutusta kestäviä.

 

Lasi ja erilaiset verhoilukivet ovat tuttu näky moderneissa keittiöissä. Verhoilu- ja sisustuskivet vaativat huokoisuutensa vuoksi suojauksen. Vanhojen talojen alkuperäiset tiiliseinät tulee sumuttaa suoja-aineella tai suojata kirkkaalla lasilla. Lasi käy sellaisenaan hyvin taustaksi. Sen alle voi laittaa valokuvia tai piirroksia.
 
Suorat linkit jutussa esiintyvien yritysten yhteystietoihin: www.suomela.fi/valitila108.
Rosteri on HTH-keittiöiden myydyin välitilamateriaali.
Rosteri on HTH-keittiöiden myydyin välitilamateriaali. Harjattu alumiini yhdistettynä puuviilutettuun kaapistoon muodostaa tyylikkään kokonaisuuden. Myös sokkeli on alumiinia. Profiiliin saa lisävarusteena paperitelineen, yleishyllyn ja koukkuja.

 

VINKKI!
Kokeile trendiväriä ensin välitilaan. Jos mieli muuttuu, välitilan värin vaihtaminen käy huomattavasti helpommin kuin kokonaisen keittiön, sanoo tuotepäällikkö ja sisustusarkkitehti, SIO Eeva Kokkonen Novart Oy:stä.
 
 

MAINOS
MAINOS LOPPUU