Valitse alkylaattibensiini pienkoneisiin

Piha

Alkylaattibensiini on uskomattoman puhdasta, joten sitä kutsutaan myös ympäristöbensiiniksi. Se on myös tehokasta ja säilyvää. Pienkoneet ja ympäristö kiittävät!

Alkylaattibensiini, pienkonebensiini, pienmoottoribensiini, ympäristöbensiini – rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Alkylaattibensiini on erittäin puhdasta bensiiniä, jossa ei juuri ole tavallisen bensiinin ympäristö- ja terveyshaittoja. Ja mikä tärkeintä, sillä koneet savuttavat vähemmän, kulkevat paremmin ja kestävät kauemmin.

Alkylointiprosessissa yhdistetään raakaöljyn tislauksesta ja krakkauslaitoksesta peräisin olevia kaasuja, jolloin saadaan aikaiseksi alkylaattineste, eli puhtain mahdollinen raakaöljytuote. Alkylaattiin sekoitetaan vielä muita ainesosia ja syntyy täydellinen pienmoottorin polttoaine.

Sopii kaikkiin bensamoottoreihin

Alkylaattibensiiniä kannattaa käyttää pihan ja puutarhan moottorikäyttöisissä välineissä, kuten ruohonleikkureissa, aita- ja pensasleikkureissa, trimmereissä, puutarhajyrsimissä, moottorisahoissa, raivaussahoissa, puunhalkaisukoneissa ja lumilingoissa.

Se sopii myös perämoottoreihin ja moottoripyöriin – eli kaikkiin laitteisiin, joissa käytetään tavallistakin bensiiniä.

Moottori toimii alkylaattibensiinillä tehokkaasti, koska esimerkiksi sytytystulppa ja polttokammio pysyvät alkylaattia käytettäessä puhtaampina.

Se säilyy muuttumattomana useita vuosia: moottori käynnistyy pitkienkin seisontajaksojen jälkeen ongelmitta,jos sen tankissa on alkylaattibensiiniä.

Ympäristön ystävä

Alkylaattibensiiniä käyttämällä voi vähentää haitallisten hiilivetyjen päästöjä 99 prosentilla! Tavallinen bensiini sisältää veteen päätyviä epäpuhtauksia jopa 300 kertaa enemmän kuin alkylaattibensiini.
Alkylaattibensiiniä käyttämällä välttyy lähes kokonaan myös muilta vaarallisilta aineilta, kuten bentseeniltä ja aromaateilta, joita tavallinen bensiini sisältää.

Pienmoottorit ovat teknisesti yksinkertaisia moottoreita, joiden polttokyky on heikko. Siksi suuri osa polttoaineesta poistuu moottorista palamattomana. Se on haitallista sekä ympäristölle että moottoria käyttävälle ihmiselle.

Öljyllä, ilman tai diesel

Aspen 2 on valmiiksi sekoitettu bensiini, joka sisältää 2 % täyssynteettistä kaksitahtiöljyä. Se soveltuu kaikkiin kaksitahtimoottoreihin lukuun ottamatta perämoottoreita, joihin on sekoitettava perämoottoriöljyä.
Aspen 4 on sekoittamaton bensiini, jota käytetään nelitahtimoottoreissa ja erillisellä voitelujärjestelmällä varustetuissa kaksitahtimoottoreissa.

Aspen D on kehitetty erityisesti dieselkoneille, joissa on yksinkertainen pakokaasun puhdistusjärjestelmä tai joista se puuttuu kokonaan: muun muassa maantiivistäjät, pienkaivurit, sähkögeneraattorit, kompressorit, nosturit, ruohonleikkurit, monitoimityökoneet, trukit, kuumavesipesurit ja dieselpolttimet tai -lämmittimet. Se sisältää huomattavasti vähemmän vaarallisia ainesosia kuin tavallinen diesel ja säilyy 3–4 kertaa kauemmin.

Aspenin teräketjuöljy (Bio Chain Oil) on ympäristöystävällinen kasvisöljyyn perustuva teräketjuöljy, joka sopii kaikentyyppisiin moottorisahojen ketjuihin ja terälevyihin. Ainutlaatuinen rapsiöljyn ja lisäaineiden yhdistelmä estää hapettumista ja säilyy pitkään.

9 loistava syytä suosia Aspen-alkylaattia

1.  Ei sisällä aromaattisia hiilivetyjä, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle ja terveydelle. Ne voivat aiheuttaa hermovaurioita, päänsärkyä, väsymystä ja pahoinvointia.

2. Ei sisällä syöpää aiheuttavaa bentseeniä.

3. Mullistavasti vähemmän hiilivetypäästöjä kuin tavallisessa bensiinissä.

4. Vain vähän rikkipäästöjä, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle ja terveydelle. Rikki edistää muun muassa vesistöjen happamoitumista.

5. Vähemmän otsonin eli savusumun kehittymistä.

6. Alkylaatti koostuu muutamista kymmenistä aineista ja ainoastaan niistä, jotka ovat vähiten haitallisia ympäristölle ja terveydelle. Tavallinen bensiini koostuu sadoista eri aineista.

7. Ei sisällä etanolia, joka sitoo kosteutta ja voi aiheuttaa moottoririkon.

8. Ei sisällä lainkaan tyydyttämättömiä hiilivetyjä, joten kaasutin varjeltuu hartsikertymistä ja venttiilit sekä männät pysyvät puhtaampina. Huoltokustannukset siis pienenevät.

9. Kestää tavallisesti jopa 3–5 vuoden varastoinnin ilman, että sen ominaisuudet heikkenevät. Pidä kanisterin korkki kiinni, vältä astia säilyttämistä pitkään voimakkaassa auringonpaisteessa tai muuten kuumassa.

Katso video Aspen-alkylaattibensiinistä >>

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkylaatti alkylaattibensiini Aspen bensa bensiini kaksitahtimoottori nelitahtimoottori pienkone pienkonebensiini pienmoottori pienmoottoribensiini ruohonleikkuri trimmeri ympäristöbensiini öljy

Julkaisuun liitetty yritys

http://fi.aspen.se

Aspenin perustaja Roland Elmäng oli hienotunteinen ja kekseliäs insinööri. Ja tekojen mies. Eräänä päivänä 1980-luvun lopulla hän luki artikkelin metsätyöläisten haitallisesta työympäristöstä: siitä, miten metsämiehet seisoivat kaiket päivät moottorisahojen savupilvissä. Roland Elmäng tuumi että asialle tulisi pystyä tekemään jotain. Koska hänellä oli pitkä kokemus öljyteollisuudesta ja hän oli toiminut Volvolla polttoaineasiantuntijana, hän oli oikea mies tehtävään. Yhtäkkiä hän sai nerokkaan ajatuksen alkaa kehitellä ympäristöllisesti ja terveydellisesti mukautettua polttoainetta. Hän huomasi että oli olemassa polttoaineen osia jotka olisivat paljon parempia – sekä ihmisille että koneille.

Roland Elmäng muisteli miten korkeaoktaanista polttoainetta valmistettiin toisen maailmansodan aikana lentokoneisiin, hyödyntämällä öljynjalostamoista saatavaa kaasua. Tekniikkaa kutsuttiin alkyloinniksi ja se tuotti jalostetun tuotteen, joka ei tavallisen bensiinin tapaan sisältänyt lainkaan bentseeniä, lyijyä, rikkiä tai muita vaarallisia aineita. Roland Elmäng ryhtyi tuumasta toimeen ja kehitti moottorisahabensiinin, jonka pääkomponentti oli alkylaatti.

Se osoittautui viisaaksi teoksi. Hän oli kehittänyt jalostetun polttoaineen, joka ei ollut vain parempi metsätyöläisten terveydelle vaan myös moottorisahoille. Puhtaampi ja tehokkaampi polttoaine lisäsi yksinkertaisesti moottoreiden suoritustehoa ja toimintavarmuutta ja vähensi kaiken lisäksi korjausten tarvetta. Pienemmät päästöt olivat myönteinen ympäristövaikutus, joka tuli kuin kaupan päälle. Se oli melkein liian hyvää ollakseen totta.

Roland Elmäng otti yhteyttä Husqvarnaan hakiessaan strategisia yhteistyökumppaneita tuotekehittelylle. Toisin kuin suuret öljy-yhtiöt, Husqvarna huomasi heti Aspenin puhtaamman polttoaineen edut. Aspen alkylaattibensiini lanseerattiin Skogs Elmia -ammattimessuilla vuonna 1989 ja menestys oli tosiasia. Yhdessä yössä lähes kaikki metsätyöläiset siirtyivät käyttämään alkylaattibensiiniä. Siitä alkoi pitkä ja kattava yhteistyö. Aspen hoiti tuotekehittelyn ja Husqvarnasta tuli maanlaajuisen toimittajaverkostonsa ansiosta täydellinen yhteistyökumppani ja oikea kanava asiakkaiden luokse. Huoltava erikoisliike muuttui mekaanikosta liikemieheksi. He eivät vain korjanneet rikkinäisiä moottorisahoja, vaan he kehittivät liiketoimintaa tarjoamalla huollon lisäksi sekä bensiiniä että varusteita.

Myös Aspenin taival on ollut fantastinen. Runsaat kolmekymmentä vuotta myöhemmin olemme ylpeitä maailmanjohtajia erikoispolttoaineiden kehittämisessä ja markkinoinnissa. Tarjoamme polttoainetta useimmille bensiinikäyttöisille pienmoottoreille kaikesta puutarhan- ja metsänhoidosta ja lumen aurauksesta aina veneilyyn, moottoriurheiluun ja moottorikelkkoihin. Tuotteillamme haluamme auttaa ihmisiä vaikuttamaan. Sekä ammattikäyttäjiä että yksityishenkilöitä.

Aspen koostuu nykyään osaamiskeskeisestä ja horisontaalisesta organisaatiosta, jonka palveluksessa on 45 uskollista työntekijää. Vuodesta 2006 olemme olleet Lantmännenin omistuksessa, mikä on antanut meille paremmat mahdollisuudet saavuttaa yhä useampia ihmisiä vaihtoehtoisilla polttoaineillamme ja erikoispolttoaineillamme samalla kun voimme vapauttaa resursseja tutkimuksen ja kehitystyön jatkumiseksi. Aspen alkylaattibensiiniä myydään useissa myyntipisteissä, kuten puutarhamyymälöissä, rakennustarvikeliikkeissä ja supermarketeissa aina erikoisliikkeisiin, venesatamiin ja vesiurheilun erikoisliikkeisiin.

Olemme nykyään edustettuna 22 maassa Euroopassa ja Aspen-perheeseen liittyy koko ajan uusia markkinoita. Koska toimintamme kattaa pian koko Euroopan, laajennamme toimintaamme useampiin maanosiin.

Aspen-hengen perustana on, ja tulee olemaan, että asiakkaittemme ja liikekumppaneittemme on aina koettava että yhteistyö kanssamme tuottaa heille lisäarvoa. Ja aivan kuten Roland Elmängin aikana, yrityksellemme on luonteenomaista kekseliäisyys, innovaatio ja vahva sitoutuminen ympäristöasioihin.

Pääkonttorissamme suoritetaan sekä tutkimusta, tuotekehittelyä, tuotantoa, jakelua ja varastointia ja se sijaitsee Hindåsissa aivan Göteborgin kupeessa. Logistiikan kannalta pääkonttorimme on strategisesti sijoitettuna, päätie 40:n ja Landvetterin lentokentän läheisyyteen. Ja lähelle Aspen järveä, jonka mukaan yritys on saanut nimensä.

Voit aina olla meihin yhteydessä jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, riippumatta siitä oletko asiakas, jälleenmyyjä tai kiinnostunut työskentelemään yrityksessämme.

Lue lisää: Aspen Ab