MAINOS

Valitse alkylaattibensiini pienkoneisiin

Piha

Alkylaattibensiini on uskomattoman puhdasta, joten sitä kutsutaan myös ympäristöbensiiniksi. Se on myös tehokasta ja säilyvää. Pienkoneet ja ympäristö kiittävät!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Alkylaattibensiini, pinkonebensiini, pienmoottoribensiini, ympäristöbensiini – rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Alkylaattibensiini on erittäin puhdasta bensiiniä, jossa ei juuri ole tavallisen bensiinin ympäristö- ja terveyshaittoja. Ja mikä tärkeintä, sillä koneet savuttavat vähemmän, kulkevat paremmin ja kestävät kauemmin.

Alkylointiprosessissa yhdistetään raakaöljyn tislauksesta ja krakkauslaitoksesta peräisin olevia kaasuja, jolloin saadaan aikaiseksi alkylaattineste, eli puhtain mahdollinen raakaöljytuote. Alkylaattiin sekoitetaan vielä muita ainesosia ja syntyy täydellinen pienmoottorin polttoaine.

Sopii kaikkiin bensamoottoreihin

Alkylaattibensiiniä kannattaa käyttää pihan ja puutarhan moottorikäyttöisissä välineissä, kuten ruohonleikkureissa, aita- ja pensasleikkureissa, trimmereissä, puutarhajyrsimissä, moottorisahoissa, raivaussahoissa, puunhalkaisukoneissa ja lumilingoissa.

Se sopii myös perämoottoreihin ja moottoripyöriin – eli kaikkiin laitteisiin, joissa käytetään tavallistakin bensiiniä.

Moottori toimii alkylaattibensiinillä tehokkaasti, koska esimerkiksi sytytystulppa ja polttokammio pysyvät alkylaattia käytettäessä puhtaampina.

Se säilyy muuttumattomana useita vuosia: moottori käynnistyy pitkienkin seisontajaksojen jälkeen ongelmitta,jos sen tankissa on alkylaattibensiiniä.

Ympäristön ystävä

Alkylaattibensiiniä käyttämällä voi vähentää haitallisten hiilivetyjen päästöjä 99 prosentilla! Tavallinen bensiini sisältää veteen päätyviä epäpuhtauksia jopa 300 kertaa enemmän kuin alkylaattibensiini.
Alkylaattibensiiniä käyttämällä välttyy lähes kokonaan myös muilta vaarallisilta aineilta, kuten bentseeniltä ja aromaateilta, joita tavallinen bensiini sisältää.

Pienmoottorit ovat teknisesti yksinkertaisia moottoreita, joiden polttokyky on heikko. Siksi suuri osa polttoaineesta poistuu moottorista palamattomana. Se on haitallista sekä ympäristölle että moottoria käyttävälle ihmiselle.

Öljyllä, ilman tai diesel

Aspen 2 on valmiiksi sekoitettu bensiini, joka sisältää 2 % täyssynteettistä kaksitahtiöljyä. Se soveltuu kaikkiin kaksitahtimoottoreihin lukuun ottamatta perämoottoreita, joihin on sekoitettava perämoottoriöljyä.
Aspen 4 on sekoittamaton bensiini, jota käytetään nelitahtimoottoreissa ja erillisellä voitelujärjestelmällä varustetuissa kaksitahtimoottoreissa.

Aspen D on kehitetty erityisesti dieselkoneille, joissa on yksinkertainen pakokaasun puhdistusjärjestelmä tai joista se puuttuu kokonaan: muun muassa maantiivistäjät, pienkaivurit, sähkögeneraattorit, kompressorit, nosturit, ruohonleikkurit, monitoimityökoneet, trukit, kuumavesipesurit ja dieselpolttimet tai -lämmittimet. Se sisältää huomattavasti vähemmän vaarallisia ainesosia kuin tavallinen diesel ja säilyy 3–4 kertaa kauemmin.

Aspenin teräketjuöljy (Bio Chain Oil) on ympäristöystävällinen kasvisöljyyn perustuva teräketjuöljy, joka sopii kaikentyyppisiin moottorisahojen ketjuihin ja terälevyihin. Ainutlaatuinen rapsiöljyn ja lisäaineiden yhdistelmä estää hapettumista ja säilyy pitkään.

9 loistava syytä suosia Aspen-alkylaattia

1.  Ei sisällä aromaattisia hiilivetyjä, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle ja terveydelle. Ne voivat aiheuttaa hermovaurioita, päänsärkyä, väsymystä ja pahoinvointia.

2. Ei sisällä syöpää aiheuttavaa bentseeniä.

3. Mullistavasti vähemmän hiilivetypäästöjä kuin tavallisessa bensiinissä.

4. Vain vähän rikkipäästöjä, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle ja terveydelle. Rikki edistää muun muassa vesistöjen happamoitumista.

5. Vähemmän otsonin eli savusumun kehittymistä.

6. Alkylaatti koostuu muutamista kymmenistä aineista ja ainoastaan niistä, jotka ovat vähiten haitallisia ympäristölle ja terveydelle. Tavallinen bensiini koostuu sadoista eri aineista.

7. Ei sisällä etanolia, joka sitoo kosteutta ja voi aiheuttaa moottoririkon.

8. Ei sisällä lainkaan tyydyttämättömiä hiilivetyjä, joten kaasutin varjeltuu hartsikertymistä ja venttiilit sekä männät pysyvät puhtaampina. Huoltokustannukset siis pienenevät.

9. Kestää tavallisesti jopa 3–5 vuoden varastoinnin ilman, että sen ominaisuudet heikkenevät. Pidä kanisterin korkki kiinni, vältä astia säilyttämistä pitkään voimakkaassa auringonpaisteessa tai muuten kuumassa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alkylaatti alkylaattibensiini Aspen bensa bensiini kaksitahtimoottori nelitahtimoottori pienkone