Siirry pääsisältöön

Valitse suosikkisi: 8 kesäkukkaa

Piha
Kesäkukkakausi on parhaimmillaan ja valikoimat runsaat. Kukkivien kasvien rinnalla myydään lajeja, joiden kauneus piilee lehdissä tai kasvutavassa.

Kellolobeliaa (Pratia pedunculata) kutsutaan myös isotomaksi ja laurentiaksi. Tähtimäinen kukka on noin kolmen sentin kokoinen. Kasvutapa on puolipysty ja korkeus noin 40 senttiä. Laji kukkii parhaiten aurinkoisessa paikassa.

Kesäkukilta toivotaan, että ne kestävät sadetta, ovat helppohoitoisia ja kukkia kehittyy tasaisesti ympäri kasvustoa koko kasvukauden. Jotkut uudet lajit ja lajikkeet osoittautuvat helmiksi, jotka jäävät pysyvästi valikoimaan.

Vuodesta toiseen suosituista kasveista, kuten verenpisaroista ja petunioista, istutetaan tänäkin vuonna uuden näköisiä muotoja. Esimerkiksi kerrannaiskukkaiset ahkeraliisat ovat olleet suosittuja viime vuosina.

Vaaleanpunaisten ja keltaisten kukkien suosio on nousussa, joten pastellisävyjen ystävä löytää myymälöistä monia mieluisia lajikkeita. Myös voimakkaat värit, kuten räiskyvä oranssi ja purppuranpunainen, hehkuvat kukkaistutuksissa.

Kukkaloiston seuraksi kaivataan lajeja, joiden koristearvo on kasvutavassa ja erikoisissa lehdissä. Hopea- ja punalehtisiä lajeja on myynnissä useita. Koristeellisia ja erikoisia yrttejä myydään keväällä ruukkupuutarhan kaunistukseksi. Monet yrtit ja lehtikasvit sietävät kylmää, joten niistä on iloa useiksi kuukausiksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


Klikkaa tästä ja selaa kuvia kesäkukista >

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU