MAINOS

Jonsered

Noin 75 prosenttia Ruotsin pinta-alasta on metsää, ja sen vuoksi on melko luonnollista, että metsäteollisuus on yksi Ruotsin tärkeimmistä teollisuudenaloista. Tekniset edistysaskeleet ovat toinen ruotsalaisen kulttuuriperinnön erityispiirre. Sen vuoksi ei ole sattumaa, että maailman ensimmäinen yhdenmiehen moottorisaha keksittiin Ruotsissa jo vuonna 1954, tarkemmin sanottuna Jonseredissa. Metsämaisemien ympäröimä Jonsered on pieni teollisuuspaikkakunta, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Göteborgista koilliseen.

Tuohon aikaan Pohjoismaiden metsäyhteisöt olivat useiden sukupolvien ajan ammattimetsureiden asuttamia. Nämä sisukkaat miehet elivät ja tekivät töitä yksinkertaisissa oloissa, ankarassa ilmastossa. Jonsered otti tehtäväkseen heidän elämänsä helpottamisen ja työhön liittyvien vaarojen vähentämisen.

Jonseredin tuotekehitysosasto on alusta alkaen ollut ammattisahojen suunnittelun ja kehityksen kärjessä. Esimerkkinä Jonseredin innovatiivisista ratkaisuista voidaan mainita ketjujarru, tärinänvaimennus ja turboilmanpuhdistus. Jonsered on myös kehittänyt tehokkaan ja työtä säästävän modernin karsintatekniikan, joka on levinnyt kaikkialle maailmaan.

Jonseredin moottorisahat ovat edelleen tehokkaita ja luotettavia työvälineitä niin alan ammattilaisille kuin satunnaisemmille käyttäjille. Jonseredin vahva panostaminen kevyisiin, tehokkaisiin moottoreihin, ergonomiaan ja ympäristön huomioimiseen ovat luoneet edellytykset Jonseredin kattavan mallivalikoiman kehittymiselle. Jonseredin pitkät perinteet ja pioneerihenki ovat aina olleet kannustimiamme.

http://www.jonsered.com/