MAINOS

Rej Design

Rej-Design Oy on suomalainen yritys, jonka historia ulottuu vuoteen 1946, jolloin konepaja Oy Rej Ab perustettiin Hernesaareen Helsinkiin. Oy Rej Ab sai nimensä perustajiensa Rudolf, Elias ja John Nygårdin etunimien alkukirjaimista.

Toiminnan alkutaipaleella yritys valmisti puhallushanoja ja lämpömittareiden runkoja. Perustajien myytyä yrityksen Relanderin perheelle tuotanto laajeni ja siirtyi Hernesaaresta Pitäjänmäkeen vuonna 1953 ja edelleen Vantaalle vuonna 1957. Tuon ajan tuotteita olivat mm. paloletkuliittimet, liimapaperikostutuskoneet, nestekaasuvalaisimet ja REJ-polyeteeniputken liittimet.

Tuotevalikoima kasvoi 1950-luvun puolivälissä, jolloin tuotantoon otettiin P- ja U-malliset kuparista työstetyt vesitoimiset kuivauspatterit (nykyinen Retro-mallisto). Oy Rej Ab oli tuolloin alansa uranuurtajia Suomessa.

Ensimmäiset nestetäyttöiset sähkötoimiset kuivaustelineet valmistettiin jo 1970-luvun alussa, teknisesti kehittyneempään kuivavastustekniikkaan siirryttiin 1990-luvun puolivälissä. Oy Rej Ab toimi myös tässä alan suunnannäyttäjänä. Design-aikaan siirryttiin vuonna 1995, jolloin yhteistyö Suomen johtavien teollisten muotoilijoiden kanssa alkoi. Vuosien varrella tuloksena on syntynyt lisää uusia muotokieleltään ajattoman tyylikkäitä ja puhdaslinjaisia kuivainmalleja (mm. Bamboo-, Tango- ja Largo -tuoteperheet).

Tuotanto siirtyi 2000-luvun alussa Järvenpäähän, vuonna 2005 konepajatoiminta ja kuivaustelinevalmistus eriytettiin toisistaan. Tässä vaiheessa kuivaustelinetuotannosta vastaavan yrityksen nimi muuttui Rej-Design Oy:ksi. Kaikki Rej Design – sähkö- ja vesitoimiset kuivaustelineet ovat edelleen kotimaista käsityötä, materiaalina korkealuokkainen kupari. Tuotekehitystyö jatkuu aktiivisena, Rej-Design Oy on alansa markkinajohtaja Suomessa.

http://www.rejdesign.fi/