MAINOS

Vältä muuttostressi – viisi vinkkiä

Talo

Muuttaminen rassaa lähes jokaista ja pistää arjen tilapäisesti sekaisin. If kysyi suomalaisilta parhaita keinoja muuttostressin selättämiseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Stressimittari kärähtää punaiselle melkein kahdella kolmesta suomalaisesta, kun edessä on muutto. Eniten stressaantuneita muutosta ovat 35–54-vuotiaat ja naiset. Tavaran paljous, vanhan ja uuden kodin siivoaminen sekä pakkaaminen ovat yleisimpiä muuttostressin syitä. Tiedot selviävät Ifin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Muuttoon liittyvää ahdistusta voi kuitenkin vähentää monin tavoin. Kyselyyn vastanneiden mukaan tärkeintä on hankkia aikaa sekä apua ja päästä eroon turhasta tavarasta.

Muuttohässäkän keskellä rikkoutuvat tavarat voivat kiristää hermoa entisestään. Kotivakuutus kannattaa muuttaa hyvissä ajoin uuteen kotiin.

– Monet eivät tiedä, että kotivakuutus on voimassa muuton aikana molemmissa kodeissa kolmen kuukauden ajan. Kahta päällekkäistä vakuutusta ei yleensä tarvita. Jos muutat omakotitaloon, tarkista vakuutusturvan kattavuus viimeistään, kun omistusoikeus taloon siirtyy, vakuutuspäällikkö Sanna Ketola Ifistä vinkkaa.

Herkästi rikkoutuneiden esineiden varalle kannattaa valita laajin kotivakuutus, joka kattaa esimerkiksi muutossa yllättäen rikkoutuneet esineet. Vakuutus ei kuitenkaan kata esimerkiksi kadonneita tavaroita tai normaalista kulumisesta johtuvia vahinkoja.

Viisi suomalaisten mielestä parasta keinoa vähentää muuttostressiä:

  1. Varaa muutolle riittävästi aikaa. Jos mahdollista, sovi siten, että voit pitää kahta asuntoa edes muutaman päivän ajan samanaikaisesti.
  2. Hankkiudu ajoissa eroon turhasta tavarasta. Hyödynnä netin myyntipalstoja, sosiaalista mediaa, kierrätyskeskuksia ja kirpputoreja.
  3. Muutossa ystävä tunnetaan, joten pyydä ystäviä muuttoavuksi.
  4. Ota töistä muuttovapaata edes yhdeksi päiväksi. Osa työnantajista antaa jopa palkallisen muuttovapaan, jos muutto osuu arkipäivälle.
  5. Palkkaa muuttofirma avuksesi, jos budjetti antaa myöten.

Tiedot selviävät Ifin teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 925 suomalaista maaliskuussa 2015. Vastaajajoukko painotettiin suomalaisia edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Verkossa tehdyn kyselyn toteutti YouGov Finland. 

Lisätietoja:

Vahinkovakuutusyhtiö If

www.if.fi

Tärkeimmät ohjeet muuttamiseen

Omakotitalon huoltovinkit

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

muuttaa muutto muuttostressi