MAINOS

Vanhan hirsirakennuksen uusiokäyttö on kulttuuriteko 

Talo

Vanhojen, arvokkaiden hirsirakennusten uusiokäyttö on kulttuuriteko, jolla haluamme nostaa osaltamme hattua menneille rakentajapolville. Moni hyväkuntoinen hirsirakennus on vailla käyttöä vain siksi, että rakennus sijaitsee väärässä paikassa. Lisääntyvä kaupungistuminen luo tilausta ammattilaisille, jotka osaavat rakennuksen purkamisen, siirtämisen ja uudelleen pystytyksen. Vastoin yleistä käsitystä hirsikehikon siirto voi olla monessa tapauksessa jopa edullisempaa kuin uuden rakentaminen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ronald McDonald Lastentalosäätiön pihapiirin Sininen Talo maalattiin kesällä. Hirsi hirreltä Helsinkiin Ruovedeltä siirretyn talon 18-vuotinen elämä on saanut uuden vaihteen. Upeiden maalauskumppaneiden sekä lahjoittajien ansiosta projekti eteni suunnitellusti.  

Olemme iloisia, kun voimme jatkaa hirsitalon rakentamisen perinnettä pitämällä pihapiiristämme löytyvistä kolmesta hirsitalosta hyvää huolta. Yhdistämme myös hirsitaloon helposti liitettävää kodinomaista perinnettä nykypäivään. Palvelemme sairaiden lasten perheitä väliaikaisena kotina, lähellä HUS Uutta lastensairaalaa. Vuosittain meillä yöpyvät 400 perhettä ympäri Suomea saavat alun perin jo yli 100-vuotta vanhoissa hirsitaloissa turvaa, läheisyyttä ja vertaistukea.

Pari viikkoa sitten järjestimme Taloilla syystalkoot ja raivasimme sekä siistimme puutarhaa jo ensi kesän maalausta ajatellen. Myrskyisäksi ennustettu päivä kääntyikin mukavaksi syyspäiväksi ja saimme pihapiirin upeaan kuntoon. Samassa yhteydessä kiitimme vapaaehtoisia ja Sinisen talon maalaukseen osallistuneita yrityksiä. Eräs yrityksille tarjottu tukimuoto on Lahjoituslankku, jonka kautta saatiin mukaan parikymmentä yritystä.

Ensi vuonna maalaamme seuraavan talon ja jos oikein onnistumme varojen keräyksessä, niin maalaamme molemmat talot. Tarvitsemme tähän sinun sekä teidän apua. Ja mikäs se joulun alla on parempi tapa osoittaa lämpöä ja välittämistä kuin lahjoittaa varoja suoraan hyvään koko Suomea palvelevaan tarkoitukseen eli pitkäikäisten talojen maalausprojektiimme. Kerää siis taskuistasi muutama roponen tai ehdota, että yrityksenne joulun muistamisiin tai juhliin varatut varat käytetään talojen maalaukseen. Tiedot löytyvät tästä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirsitalo Lastentalosäätiö Ronald McDonald Sininen talo


Lisää samasta aiheesta