MAINOS

Keittiöideoita – vanhan puutalon moderni keittiö

Keittiö

Moderni keittiö on yhdistelmä mustaa ja valkoista sekä tanskalaista designia. Helsinkiläinen lapsiperhe remontoi keittiönsä sopimaan vanhan puutalon henkeen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 Moderni keittiö saa kontrastia talon alkuperäisestä puuovesta. 

Kolmihenkinen perhe toivoi ilmavaa ja modernia keittiötä. Kodin ostohetkellä 1901-luvun puutalosta puuttui kokonaan keittiö, sillä edelliset asukkaat olivat purkaneet sen kokonaan pois. Tämä ei kuitenkaan perhettä haitannut – eipähän tarvinnut käyttää aikaa purkuhommiin. 

Smegin retromallinen jääkaappi on keskeinen osa perheen keittiötä. Retrohenkinen Ascaso Dream -kahvikone ja kahvimylly ovat Kaffecetralenista.

Selkeälinjainen muotoilu edustaa perheen sisustusmakua, ja mieleinen keittiö saatiin tanskalaiselta keittiövalmistaja Kvikiltä. Malleista viehätti eniten valkoinen mattapintainen Mano. Saarekkeen päälle valittiin kevyt valaisinliesituuletin niin, että se ei peitä keittiön yhteydessä olevaa olohuonetta.

Perhe oli haaveillut Smegin retromallisesta jääkaapista jo asuessaan edellisessä asunnossaan. Smeg oli siis hankintalistalla heti, kun uuden kodin keittiötä ryhdyttiin suunnittelemaan. Vaaleiden kaapistojen ja mustan jääkaapin kaveriksi yhdistettiin mustat kivikomposiittitasot.

  

Ruokailutila sijaitsee keittiön yhteydessä.

Keittiön mustavalkoista sisustusteemaa jatkettiin ruokailuryhmään. Keittiön pöydän tuoleihin päätettiin satsata, joten huonekaluliikkeestä ostettiin valkoiset Eamesin DSW-klassikkotuolit. Perheen äiti haaveili keittiönpöydäksi mustaa pyöreää pöytää, jollaista ei kuitenkaan myyty kaupoissa. Niin puuartesaaniksikin opiskellut perheenisä pääsi hommiin. Pöydän parissa kulutetut työtunnit olivat vaivan arvoisia, sillä lopputuloksena syntyi täydellinen pöytä unelmien keittiöön. 

  

Kevytrakenteiseen Ikean Ekby-hyllyyn asettuvat kauneimmat astiat ja keittiöpurkit käden ulottuville. Keittiössä huokuu modernin ja rustiikin kontrastia.

    

Jääkaapin oveen saa tarvittaessa esille ostoslistat ja tärkeimmät reseptit. Keittiössä kaikilla on oma paikkansa, myös mausteilla.

  

Ikkunalaudalla kasvatetaan yrttejä Ushmaman-paperipusseissa. Ne on hankittu Nougat-sisustusliikkeestä.

Teksti: Anni Hämäläinen, kuvat: Sara Huhtinen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

keittiö keittiöideat keittiöremontti Kvik moderni keittiö


Lisää samasta aiheesta