Lastenhuoneen sisustusta vauhdittavat värikkäät sisustustavarat ja huonekalut. Tässä muutama hyödyllinen osoite kun pikku prinsessojen ja prinssien valtakunta kaipaa uutta ilmettä, kasvunvaraa unohtamatta!
TEKSTI NATALIA BROTHERUS
KUVAT NINA DODD
Kananlento  
Kananlento
Jokikatu 24, Porvoo
0400 446 188, kananlento.net (nettikauppa)
Talviaikaan arkisin 11–17, la 10–16, su 12–15
Vanhasta Porvoosta löytyy liike eläimellisestä menosta pitäville. Omistajan Sari Rauvannon rakkaus eläimiin ja kana-aiheisten tavaroiden keräilyvimma on synnyttänyt persoonallisen Kananlento-liikkeen, josta löytyy eläinhahmoja moneen lähtöön; Wild Republicin pelejä, leluja ja eläinfiguureja, astioita, lintuhäkkejä, pehmoleluja, keinuhevosia, Satu Salmisen kiveen maalattuja satuhahmoja jne. Liikkeestä löytyy niin ulkomaisten kuin kotimaisten tekijöiden tuotteita. Ostoksia voi tehdä myös nettikaupassa.
 
Day  
Day
Bulevardi 11, Helsinki
(09) 611 868, dayshop.fi
Ark. 10.30–18, la 10.30–15
Vuodesta 1995 Day on tarjonnut monenmoista piensisustusta ja kaikkea ihanaa muovista huonekaluihin. Varsinkin nuorten tyttöjen ja naisten suosima liike on vakiinnuttanut paikkansa tarjoamalla laadukasta ja ajatuksella ostettua tavaraa, jossa on aina ”se jokin”. Tämän hetken hittituote on lasinen kattokruunu, jota on saatavilla mustana, monivärisenä ja värittömänä. Kauniit päiväpeitot ja erilaiset lyhdyt ovat sesonkituotteita talviaikaan kuten myös hauskat valaisimet. Daysta löytyy myös tauluja, tossuja, tyynyjä, kehyksiä, lipastoja ja hyllyköitä, pieniä lasten nojatuoleja unohtamatta. Teini-ikäisen ehtymätön aarreaitta!
 
Ombrellino  
Ombrellino
Pohjoisesplanadi 37, Helsinki
(09) 633 601
Talviaikaan arkisin 10–20, la 10–18, su 12–18
Kolmekymmentä vuotias, City-lehden vuoden lastentavarakaupaksikin valitsema Ombrellino on ihastuttavan persoonallinen ja ajaton. Smurffit, Barbababa, Peppi Pitkätossu, kiiltokuvat, paperinuket ja puupalapelit viehättävät pieniä ja isoja vuodesta toiseen. Viikottain vaihtuvaa näyteikkunaa tullaan katsomaan kauempaakin. Tintti-sarjakuvan ystäviä hemmotellaan laajalla Tintti-rekvisiitalla. Ombrellinon odotettu perinne, vanhanaikaisten ja kimmeltävien joulukalenterien myynti alkaa aina 1. marraskuuta.
 
Stockmann  
Tavaratalo Stockmann
Aleksanterinkatu 52, Helsinki
(09) 1211
Ark. 9–21, la 9–18, su 12–18.
Helsingin keskustan Stockmannin lastenmaailma löytyy neljännestä kerroksesta. Vauvaikäisille ja hieman vanhemmille löytyy piensisustustavaroita ja kattava valikoima erilaisia tekstiilejä. Lastenmaailmassa on myös huonekaluja, esimerkiksi pinnasänkyjä ja vaatekaappeja.
 
Soul Home Shop  
Soul Home Shop
Kampin Kauppakeskus, Helsinki
(09) 736 090
Ark. 9–21, la 9–18
Nuorekasta piensisustusta tarjoava Soul Home Shop on yläasteikäisen toivemaa. Värikkäitä sisustustuotteita valmistava Koziol ja ruotsalainen Cult Design ovat monelle tuttuja merkkejä. Nostalgiannälkäiselle sopivat Tivolin ja Robertsin radiot, väreistä pitävä ilahtuu Benettonin valokuvakehyksistä ja pientä kivaa hakevan sormet tarttuvat monenlaisiin koristetyynyihin ja hauskoihin kelloihin. Soul Home Shop on kuin tehty heräteostoksia varten!
 
Sisustusliike Country White  
Sisustusliike Country White
Kauppakeskus Jumbo, Vantaa
(09) 735 008
Avoinna kauppakeskuksen aukiolojen mukaan Ark. 9–21, la 9–18, su 12–21
Maalaisromanttisesta tyylistä pitävän ykkösosoite Vantaalla on kauppakeskus Jumbossa. Liike on lattiasta kattoon täynnä huonekaluja ja piensisustusta, tapetteja, kankaita ja sisustustekstiilejä. Pikkuväelle on ihastuttavia Essi Paajasen huoneentauluja, naulakoita, valokuvakehyksiä ja pellavahiiriä. Penni & Lilli -sisustuskirjaimet melkein kutsuvat nimeltä, niin söpöjä ne ovat. Värimaailma Country Whitessa on kauniin hillitty. Vaaleanpunainen ja -sininen, luonnonvalkoinen, ja kauniit selkeät sävyt miellyttävät silmää. Mallisto täydentyy pitkin vuotta. Täältä löydät myös Riverdalen puiset laatikot ja Bukowskin klassiset pehmolelut!
 
Pikku Kenguru  
Pikku Kenguru
Kampin Kauppakeskus, Helsinki
(09) 677 379
Ark. 9–21, la 9–18
Silmä lepää kauniisti sisustustetussa liikkeessä, josta löytyy kaikkea lapselle ja lastenhuoneisiin. Erityisen suosittuja ovat olleet kotimaiset tuotteet kuten Doctor Designin valaisimet, Taimin jalanjälki-kipsivalutaulut ja valokuvakehykset sekä Ylivieskan puuseppien valmistamat jatkettavat sängyt. Upeat, koottavat nukkekodit viedään käsistä, ja moni 70-luvulla syntynyt tuntee lämpimän ailahduksen sydänalassaan nähdessään Barbababan ja tsekkiläisen Myyrän.
Laaja valikoima erilaisia sisustuskankaita, tapetteja ja mattoja on harkitusti koottu. Liike tarjoaa yksilöllistä suunnitteluapua ja ompelupalvelua. Kysy myös hyviä vinkkejä seinämaalauksien tekijöistä.
 
Sisustus Nalle  
Sisustus Nalle
Yrjönkatu 32, Helsinki
(09) 694 3900
Ma 10–18, ti-pe 9–17, la 10–14
Vuonna 1982 perustettu Sisustus Nalle on sisustusliikkeiden klassikko. Sisustus Nallen sisällä on Pikku Nalle, josta löytyy tekstiilejä, vuodevaatteita, tapetteja, verhoja ja huonekaluja lastenhuoneisiin. Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa ja opastaa. Merkeissä on mistä valita. Sisustus Nallen oma tavaramerkki on klassisen iätön. Valikoimissa on muun muassa Designers Guildin värikylläiset kankaat, Himlan hillityt, pohjoismaalaiseen makuun sopivat tekstiilit ja Bogon vanerista tehdyt nallevarjostimet. Tarjolla on myös sisustussuunnittelua ja ompelupalvelua. Kun omistajalta kysyy, mitä suomalaisille lastenhuoneille on tapahtunut 25 vuoden aikana, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä: lastenhuoneita on alettu sisustaa!