Osallistu ja voita LAPETEK LUKA 6 -komposiittiallas sekä LINA-A-hana
Kermainen jokirapukeitto taikoo täyteläisen ruokahetken arkeen, mutta myös juhlapöytään. Se sopii pikkunälkään pääruuaksi ja on pienenä annoksena oivallinen makunystyröitä herättelevä alkupala.
Jokiravun maku on syvempi kuin katkaravun, joten se tuo keittoon mukavasti luonnetta ja myös suutuntumaa. Jokirapukeitto myös näyttää kauniilta ravun puna-valkoisen värityksen ansiosta.
Tuhtia merenelävän makua keittoon saadaan kalaliemestä, hummerifondista ja sitruunasta.
Entä voiko reseptissä olevan kuohukerman korvata kevyemmällä ruokakermalla? Ei välttämättä kannata, sillä ruokakerma ei ole nimestään huolimatta kermaa lainkaan. Sama päätee voihin: tässä sopassa sitä ei kannata korvata voita margariinilla.
MAINOSTiesitkö? Jokirapu on Euroopan yleisin luonnonvarainen rapulaji, jota esiintyy järvissä ja joissa. Suomessa se on levinnyt maan eteläosien vesistöistä myös Itä- ja Pohjois-Suomeen.
Tällä ohjeella syntyy 1,5 litraa valmista keittoa.
Kermainen keitto vaatii viiniltä sopivasti hapokkuutta – riesling ja äyriäiset toimivat yhdessä! Tämä viini on voittanut tänä vuonna kultaa Vuoden viinit -kilpailussa yli 13 euron luomuvalkoviinien sarjassa.
Tyylikäs vivahteikas ja ryhdikkäästi hapokas huippuviini on nuoren pariskunnan taidonnäyte Alsacesta Ranskasta. Muistathan tarjoilla valkoviinin viileänä, noin 10–12-asteisina.
MAINOSTeksti: Suomelan Herkkusuut / kuvat: Maru Lemmetty