Varmista kaasulaitteiden turvallisuus ennen käyttöä

Piha

Jotta kesäkausi sujuisi turvallisesti, AGAn kesäkampanja muistuttaa kaikkia grillaajia, veneilijöitä ja karavaanareita kaasulaitteiden turvallisuudesta.

Suomela verkkoadvertoriaa

Vuosina 2007-2014 kaasun käytöstä tai kaasukäyttöisen laitteen viasta aiheutuneiden tulipalojen lukumäärä on ollut joka vuosi noin 40. Vertailun vuoksi esimerkiksi sähköpaloja sattuu 1 800 vuodessa. Asuntovaunu- tai matkailuautopaloja tapahtui edellisvuonna kahdeksan.

– Vakavia nestekaasuonnettomuuksia sattuu vuosittain melko vähän, sillä nestekaasulaitteisiin liittyvä turvallisuustekniikka on parantunut. Jokainen onnettomuus on kuitenkin liikaa, toteaa turvallisuusasiantuntija Venla Kanko AGAlta.

Kaasupullon paikka on grillin vieressä, ei alla

Kaasulaitteiden turvallisuus on helppoa tarkistaa. Suihkuta letkuihin ja liitoksiin AGAn vuodonilmaisinsuihketta tai sivele niihin saippuavettä. Jos liitos vuotaa, näet sen saippuaveden kuplintana, neuvoo Kanko. Kaasuletkun kunnon tarkistat taittamalla sen jyrkälle mutkalle. Jos näet taitteessa hiusmurtumia, letku on vaihdettava uuteen.

– Kaasuvuodot voi havaita nestekaasuun lisätystä hajusteesta. Silti sisätiloissa, joissa käytetään nestekaasua, olisi hyvä olla kiinteä kaasuhälytin, suosittelee Kanko. Jos tunnet kaasun hajua sisätiloissa, sulje pullon venttiili heti ja tuuleta huone avaamalla ikkunat ja ovet.

Kaasupullon tulisi aina olla pystyasennossa, niin käytön, säilytyksen kuin kuljetuksenkin aikana. Pulloa pitää säilyttää hyvin ilmastoidussa tilassa, jossa pullon lämpötila ei pääse kohoamaan yli 40°C asteeseen. Grillatessa pullon paikka ei siis ole kuuman grillin alla, vaan grillin vieressä! Pulloa ei myöskään saa säilyttää lieden tai lämpöpatterin lähettyvillä.

Vuototestaus kaasugrillin kaasuletku ja -liitokset

Suihkuta letkuihin ja liitoksiin AGA:n vuodonilmaisinsuihketta. Jos liitos vuotaa, näet sen kuplintana.

Lähteet: AGA, Tukes


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

aga grillaaminen kaasu kaasugrilli kaasuhella kaasulaitteet kaasulaitteiden turvallisuus kaasuletku nestekaasu

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.aga.fi/fi/

AGA on johtava kaasualan yritys Pohjoismaissa ja Baltiassa. Asiakkaat useilta eri teollisuudenaloilta ovat valinneet AGAn kumppanikseen. Tarjoamme kattavan valikoiman teollisuus- ja erikoiskaasutuotteita, palveluita sekä teknistä tukea asiakkaiden tarpeisiin. Olemme myös neste- ja biokaasun luotettava toimittaja. Kotitalouksille tarjoamme nestekaasua ja hiilihapotustuotteita.Me agalaiset autamme asiakkaitamme luomaan lisäarvoa ja selkeästi erottuvaa kilpailuetua, joilla parannetaan kannattavuutta. Edistämme turvallisuutta ja kestävää kehitystä. Johtavana teknologiayrityksenä etsimme jatkuvasti uusia tapoja tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita ja innovatiivisia ratkaisuja.

Lue lisää: AGA