Venetsialaisia voi viettää vaikkei olisi omaa mökkiä

Mökki Piha Talo Yleinen
Venetsialaiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana.

Venetsialaiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana. Länsi-Suomen rannikkoalueet kuten RaumaKokkolaPietarsaari ja Pohjanmaa ovat perinteisiä venetsialaisten viettopaikkoja, mutta juhla on myöhemmin levinnyt lähes koko Suomeen. Ilotulitteita ammutaan lähes koko Suomessa aina pääkaupunkiseudulta Kemin korkeudelle asti. (Lähde: Wikipedia). 

Ventsialaisia voi viettää vaikkei omistaisikaan mökkiä tai pääsisi vierailemaan tuttavien mökillä. Jos asuu pientaloalueella jossa on aktiivisia kyläläisiä tai jopa toimiva omakotiyhdistys, on venetsialiset mukava ja rento keino saada kyläläiset kokoontumaan yhteen. Pelejä, musiikkia ja yhteislaulua, ruokaa picnic-tyyliin ja rentoa yhdessäoloa, sekä luvalla myös ilotulistusta. Tarvitaan vain muutama aktiivinen ihminen jotka tekevät aloitten ja alkavat tapahtuman puuhamiehiksi. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Hiekkaharjun omakotiyhdistys Vantaalla järjesti ensimmäiset venetsialaiset kaksi vuotta sitten. Paikalle tuli yli 60 ihmistä ja iltaa istuttiin aina puolille öin asti (lupa oli klo 24:ään). Tapahtuman suosio kasvoi ja seuraavana vuonna väkeä oli entistäkin enemmän ja tunnelma sen mukainen.

Kun sää suosi ja ilta oli lämmin, nousi tunnelmakin sen myötä. Elävää musiikkia paikallisin voimin, ruokaa ja juomaa, paikallinen ”ketjulaatikko”-kilpailu ja muut aktiviteetit saivat ihmiset viihtymään ja vaihtamaan kuulumisia. Jopa sellaiset, joilla on oma mökki, oli tullut mukaan kun kuulivat edellisen vuoden tapahtumasta. ”Venetsialaiset on loistava tapa lisätä alueen yhteisöllisyyttä”, sanoo paikallisen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Robert Kullström. 

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU