MAINOS

Verkkovideopalvelut vauhdittavat älytelevisioiden ja nopean laajakaistan kauppaa

Sisustus

Kuluttajat katsovat tv-ohjelmia ja elokuvia yhä enemmän verkon välityksellä. Kuluttajat ovat myös halukkaampia maksamaan tehokkaista Internet-yhteyksistä, jotka mahdollistavat verkkovideopalvelujen sujuvan käytön.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Samalla kun päätelaitteiden ja verkkosisällön kysyntä kasvaa, kuluttajat ovat myös aiempaa halukkaampia maksamaan tehokkaista Internet-yhteyksistä, jotka mahdollistavat muun muassa sujuvat verkkovideopalvelut. Tiedot käyvät ilmi digitaalisesta kuluttajatutkimuksesta, johon haastateltiin 23 000:a kuluttajaa ympäri maailman. Tutkimuksessa pohjoismaita edusti Ruotsi.

Nyt neljättä kertaa toteutetun Accenture Digital Consumer Survey -verkkokyselytutkimuksen mukaan 25 prosenttia kuluttajista aikoo ostaa Internet-yhteydellä varustetun älytelevision seuraavan 12 kuukauden aikana. Tämän lisäksi 11 prosenttia vastaajista aikoo hankkia nykyisen älytelevisionsa tilalle uuden, kun taas 12 prosenttia suunnittelee ostavansa tabletin. Näin verkossa toimivien päätelaitteiden markkina laajentuu entisestään.

Verkkovideopalvelut mahdollistavat yksilöllisen TV-katselukokemuksen

”Jos kuluttajat toteuttavat aikeensa, online-videosisällön potentiaalinen käyttäjämäärä kasvaa merkittävästi”, sanoo Jussi Järvinen, Accenture viestintä- ja mediateknologialiiketoiminta-alueen johtava konsultti. ”Palvelujen nopea digitalisoituminen edistää siirtymistä uuteen yksilöllisten tv-katselukokemusten aikakauteen.

Online-videoiden katseluun soveltuvien laitteiden määrän ennustetaan ylittävän maailman väkiluvun vuoteen 2017 mennessä. Suomessa nopeat mobiiliyhteydet ja älypuhelinten korkea penetraatio mahdollistavat jo nyt saumattoman TV everywhere (Televisio kaikialla) -katselukokemuksen. Kuluttajat pääsevät nauttimaan palvelutarjooman kasvusta, kun teknisiä esteitä ei juuri ole.”

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että lähes puolet (44 prosenttia) kaikista vastaajista katselee elokuvia ja tv-ohjelmia verkosta päivittäin ja 39 prosenttia viikoittain. Online-videoita katsotaan siitä huolimatta, että 86 prosenttia vastaajista ilmoitti streaming-palveluissa esiintyvän keskeytyksiä ja 71 prosenttia kertoi huomattavasti hidastuneesta katselukokemuksesta.

Palveluntarjoajien kannalta ilahduttava uutinen on, että 60 prosenttia verkkovideopalveluita käyttävistä vastaajista olisi valmis maksamaan nopeammasta nettiyhteydestä. Yhtä moni (62 prosenttia) olisi valmis maksamaan yhteyden laadusta ylimääräistä, jotta voisi katsella videoita milloin ja missä haluaa.

”Kuluttajat katselevat nykyään niin paljon videosisältöä verkossa, että he ovat valmiita maksamaan nopeammista yhteyksistä”, Järvinen toteaa. ”Tämä on hyvä uutinen sisällön omistajille sekä palveluntarjoajille, jotka investoivat voimakkaasti huippunopeisiin datayhteyksiin.”

Uudet tulokkaat tarjoavat uusia palveluja televisionkatselijalle

Kuluttajat haluavat selvästi saumattomia katsomiskokemuksia. Kun vastaajia pyydettiin luettelemaan mieluisia vaihtoehtoja perinteisille tv-lähetystoiminnan harjoittajille videopalvelujen tarjoajiksi, ykkösvalinnaksi nousi Google ja seuraaviksi Apple ja Samsung. Valinnat perustuivat yritysten mahdollisuuksiin tarjota maksu-tv- ja tilausvideopalveluita sekä ohjelmien automaattisia tallennuspalveluita.

”Ei ole sattumaa, että kolmella suosituimmalla brändillä on myös suurin markkinaosuus älypuhelin- ja tablettimarkkinoilla. Kuluttajat selvästi arvostavat laitteisiin saumattomasti liitettyjä palveluja – Amazonin Kindlen johtava asema e-kirjamarkkinoilla on saumattoman palvelukokemuksen ansiota. On mielenkiintoista nähdä, nouseeko Amazon myös tv-listalla, ja miten esimerkiksi ”Fire”-älypuhelimen lanseeraus tukee osaltaan tätä kehitystä”, Järvinen pohtii.

Kuluttajat ostavat 4K-televisioita jo ennen 4K-sisältöä

Kesämökin viihdeskus

Tämä viihdekeskus vaatisi jo päivittämistä. Kuluttajat hankkivat jo 4K-televisioita, vaikka sisältöä niille ei vielä ole laajalti tarjolla.

Jopa 18 prosenttia kuluttajista on innokkaita ostamaan Ultra HD- eli 4K-television seuraavan 12 kuukauden aikana huolimatta 4K-sisällön ja 4K-videopalveluntarjoajien puutteesta. Tämä ennakoi Ultra HD:lle samanlaista kehityskaarta kuin teräväpiirtotekniikalla, jonka laaja käyttöönotto tv-vastaanottimissa jo varhaisessa vaiheessa kasvatti HD-tv-kanavien ja Blu-ray-levyjen tarjontaa.

Vaikka yli puolet (55 prosenttia) vastaajista ilmaisi huolensa tietoturvasta, kaksi kolmasosaa (67 prosenttia) oli valmiita antamaan palveluntarjoajille henkilökohtaisia tietojaan, jos nämä tarjoavat lisäpalveluja tai alennuksia. Tarjousten on toki noudatettava paikallisia tietosuojalakeja. Avoimuuteen perustuvassa informaatioyhteiskunnassa kasvaneiden alle 30-vuotiaiden vastaajien sukupolvi vaikuttaisi jakavan henkilökohtaisia tietojaan ennakkoluulottomimmin, kun taas tätä vanhemmat vastaajat suhtautuvat tietojen jakamiseen huomattavasti varautuneemmin.

”Tv-palveluntarjoajien on ansaittava kuluttajien luottamus, jos he aikovat tarjota kuluttajien tietoihin perustuvia uusia tuotteita ja palveluita, kuten suosittelujärjestelmiä ja kohdennettua mainontaa. Kuluttajien mahdollisuudet päättää omien tietojensa käytöstä lisäävät halukkuutta vuorovaikutukseen palveluntarjoajan kanssa ”, korostaa Järvinen.

Tietoja tutkimuksesta
Accenture Digital Consumer Survey -tutkimus toteutettiin verkkokyselynä loka-joulukuussa 2013. Siihen osallistui 23 000 kuluttajaa 23 maasta: Alankomaat, Australia, Brasilia, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Espanja, Indonesia, Intia, Iso-Britannia, Italia, Japani, Kanada, Kiina, Meksiko, Ranska, Ruotsi, Saksa, Saudi-Arabia, Tšekki, Turkki, Venäjä, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ja Yhdysvallat. Kunkin maan otos vastaa sen tyypillisiä Internetin käyttäjiä, ja vastaajat edustavat eri ikäryhmiä 14-vuotiaista yli 55-vuotiaisiin. Tutkimuksessa kartoitettiin vastaajien päivittäistä verkkosisällön kulutusta eri päätelaitteilla. Lisätietoja tutkimuksesta.

 

Lisätietoja www.accenture.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

4K-televisio verkkovideopalvelut älytele älytelevisio