Verovelkarekisteri avautui – rekisterissä eniten rakennusalan yrityksiä

Sisustus
Verovelkarekisteriin päätyy yhteensä lähes 20 000 yritystä tai elinkeinonharjoittajaa. Eniten rekisteriin merkittyjä yrityksiä on rakennusalalta. Tutustu!

Verovelkarekisterimerkintä koskee yrityksiä tai elinkeinonharjoittajia, joilla on verovelkaa yli 10 000 euroa tai voimassaolevia ilmoituspuutteita. Voimassaoleva maksujärjestely estää rekisterimerkinnän. Verovelkarekisterissä ei ole henkilöasiakkaiden tietoja.

Suurin osa suomalaisyrityksistä hoitaa velvollisuutensa hyvin

Verohallinnon rekistereissä on marraskuun puolivälissä poimitun tiedon mukaan yhteensä 593 627 suomalaisyritystä. Verovelkansa perusteella näistä noin 3,3 % päätyy verovelkarekisteriin. Valtaosa yrityksistä hoitaa siis maksu- ja ilmoittamisvelvollisuutensa hyvin.

Verovelkarekisteriin merkittävien yritysten joukossa on ylivoimaisesti eniten osakeyhtiöitä, joita on yhteensä 68 % (13 304 kpl) sekä yksityisiä elinkeinonharjoittajia, joita on 22 % (4264 kpl). Kaikista osakeyhtiöistä 6 % ja yksityisistä elinkeinonharjoittajista 2,3 % on verovelkarekisterissä.

Verovelkarekisteri tulee tarpeeseen – yrityksistä 23,6 % on rakennusalalta

Veronumero-rakennustyomaa-futureimagebank.jpg

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suurimmat verovelkarekisterissä olevat toimialat ovat rakennusala sekä tukku- ja vähittäiskauppa. Kaikista verovelkarekisterin yrityksistä 23,6 % on rakennusalalta (4596 kpl) sekä 19,1 % tukku- ja vähittäiskaupan alalta (3744 kpl).

Kolmanneksi edustetuin toimiala on ammatillinen, tieteellinen ja tekninen ala 11 %:n osuudella (2155 kpl). Tähän toimialaan sisältyvät esimerkiksi lakiasiain ja laskentatoimen palvelut, liikkeenjohdon konsultointi, arkkitehti- ja insinööripalvelut, mainostoiminta ja markkinatutkimus sekä muut erikoistuneet liike-elämän palvelut.

Kun tarkastellaan verovelkarekisterissä olevia yrityksiä suhteessa niiden omaan toimialaan, eniten rekisteriin merkittäviä yrityksiä on rakennusalalla (7,5 %), majoitus- ja ravitsemistoiminnassa (6,1 %) ja hallinto- ja tukipalvelutoiminnassa (6 %). Hallinto- ja tukipalvelutoimintaan kuuluvat vuokraus- ja leasingtoiminta, työllistämistoiminta, matkatoimistot ja matkanjärjestämistoiminta, turvallisuus-, vartiointi- ja etsiväpalvelut, kiinteistön- ja maisemanhoito sekä hallinto- ja tukipalvelut liike-elämälle.

Lisätietoja verovelkarekisteristä ja tilastoista

  • Verovelkarekisterin tietoja voi katsoa YTJ-palvelussa (www.ytj.fi) 1.12.2014 alkaen
  • Verovelkarekisterin sivut: vero.fi/verovelkarekisteri
  • Tarkemmat tilastotiedot vero.fi:ssä (huom! tilastoissa ei ole mukana ilmoituspuutteita)
  • Toimialaluokittelu Tilastokeskuksen sivuilla (www.stat.fi)

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU