MAINOS

Vesijetti vie Suomesta Afrikkaan Lastensairaalan hyväksi

Sisustus

Mitäpä sitä ei suomalainen mies olisi valmis tekemään hyvän asian puolesta? Risto Piispa näyttää esimerkkiä keräämällä rahaa uudelle lastensairaalalle ajamalla vesijetillä Suomesta Afrikkaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kauas on pitkä matka – ainakin jos kulkuvälineenä on vesijetti. Risto Piispan reittisuunnitelmalla on mittaa 4 700 kilometriä ja määränpäänä on Marokko Afrikan pohjoisrannalla. Sinne Piispa aikoo ajaa Sea-Doon vesijetillä keräten samalla varoja Uuden Lastensairaalan hyväksi.

Matkaan Piispa ja vesijetti starttaavat Helsingistä 12. heinäkuuta

Reittisuunnitelma Risto Piispa Sea-Doo

Piispa aikoo ajaa keskimäärin 400 kilometriä päivässä Baltian maiden, Puolan, Saksan ja Ranskan kautta Välimerelle ja Espanjan itärannikkoa pitkin aina Marokkoon saakka.

Alkusysäyksen Risto Piispan poikkeukselliselle haasteelle antoi hänen poikansa.

”Olin poikani kanssa ajelemassa vesijetillä, kun hän kysyi minulta, voisiko vesijetillä ajaa Suomesta Afrikkaan. Ensireaktioni oli, että se on erittäin vaikeaa jollei mahdotonta. Ajatus jäi kuitenkin kytemään ja kun Uuden Lastensairaalan varainkeruukampanja käynnistyi, näin siinä mahdollisuuden toteuttaa haaveeni hyvän tarkoituksen puolesta”, 33-vuotias Risto Piispa kertoo.

Reissu on yksi haastavimmista vesijetteilyn historiassa

Sea-Doo RXT-X 260 –vesijetti

S3-pohjansa ansiosta Sea-Doo RXT-X 260 –vesijetti sopii vaihteleviin olosuhteisiin ja on erittäin merikelpoinen.

Piispa aikoo ajaa keskimäärin 400 kilometriä päivässä Baltian maiden, Puolan, Saksan ja Ranskan kautta Välimerelle ja Espanjan itärannikkoa pitkin aina Marokkoon saakka. Matka päättyy Marbellaan Espanjaan.

”Tämä tulee olemaan suuri haaste niin miehelle kuin laitteellekin”, sanoo Sea-Doon maahantuojan BRP Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Valto Ristimella.
”Me BRP:llä suhtaudumme intohimolla tekemiseemme ja Risto Piispan innostuneisuus tähän haasteeseen tarttui nopeasti. Halusimme olla mukana tässä hienossa hyväntekeväisyyshankkeessa”, kertoo Ristimella.

BRP varustaa Piispan matkalle Sea-Doo RXT-X 260 –vesijetillä. S3-pohjansa ansiosta se sopii vaihteleviin olosuhteisiin ja on erittäin merikelpoinen. Sen mekaanisesti ahdettu 1503 HO Rotax 4-TEC –moottori on polttoainetaloudellinen ja mahdollistaa pitkän toimintasäteen.

Huimapää Piispan varainkeruutavoite on 100 000 euroa, jotka hän lahjoittaa Uudelle Lastensairaalalle

”Risto Piispa näyttää upeaa esimerkkiä siitä, miten intohimon harrastukseen voi valjastaa hyvään tarkoitukseen. Kaluston lisäksi BRP tukee hanketta lahjoittamalla 2,50 euroa jokaista ajokilometriä kohti. Haastamme samalla kaikki edistämään Suomen vakavasti sairaiden lasten asiaa”, Valto Ristimella sanoo.

Helsingin Meilahteen rakennettava uusi lastensairaala korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat.

Lastensairaalan keräyslipas Risto piispa

Tule mukaan talkoisiin.

Lahjoituksia voi tehdä muun muassa Risto Piispan digilippaaseen >

Lisätietoja:

BRP Finland >

Sea-Doo -vesijetit >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Sea-Doo Uusi Lastensairaala vesijetti